Burdur

Vali Şıldak “Sokağa Çıkma Kısıtlaması İçin Tedbirler Alındı, Tedirgin Olunmasını Gerektiren Bir Durum Yok

Vali Hasan Şıldak, 23.05.2020 Cumartesi gününden itibaren 4 gün süreyle uygulanacak “Sokağa Çıkma Kısıtlaması” ile ilgili duyuru yaptı.

Vali Şıldak “Sokağa Çıkma Kısıtlaması İçin Tedbirler Alındı, Tedirgin Olunmasını Gerektiren Bir Durum Yok

Vali Hasan Şıldak, 23.05.2020 Cumartesi gününden itibaren 4 gün süreyle uygulanacak “Sokağa Çıkma Kısıtlaması” ile ilgili yaptığı duyuruda, bütün kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli tüm tedbirlerin alındığı ve planlamaların yapıldığını belirterek, Vatandaşların bu konuyla ilgili tedirgin olmalarını gerektiren bir durum bulunmadığını vurguladı.

Yaptığı paylaşımda 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili alınan 43 Sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararının Burdur Valiliği intenet sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulduğunu belirten Vali Şıldak,

özellikle pazar, market, manav, kasap, fırın, tatlıcı gibi gıda satışı yapan iş yerlerinde bir yoğunluk oluşmaması için ayrıca gerekli planlamaların yapıldığını ve tedbirlerin en hassas şekilde alındığını ifade etti.

Kısıtlamanın olduğu 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde fırınlar, unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ve tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerlerinin açık tutulacağını belirten Vali Şıldak, Valiliğimiz ve Kaymakamlıklar tarafından yapılan planlama dahilinde evlere ekmek dağıtımının yapılacağını, vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerlerinin sadece evlere servis şeklinde satış yapabileceğini duyurdu.

Ayrıca il genelinde 21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23.00’a kadar açık tutulacağını belirten Vali Şıldak,

kısıtlamanın olduğu 4 günlük sürede sadece 23 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve yufkacıların 10.00-17.00 arasında faaliyet gösterebileceğini ifade ederek, vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartı ile ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve yufkacılara gidip gelebileceklerini söyledi.

Pazar planlamasının da yapıldığını bellirten Vali Şıldak, uzay çatı altında kurulan pazarın 21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü saat 19.00’a kadar açık tutulacağını ifade etti.

Vatandaşlardan isteklerinin yoğunluk oluşturacak davranışlardan kaçınmaları olduğunu belirten Vali Şıldak, maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusundaki çağrısını da tekrarlayarak, alınan kararların insanlarımızın sağlığına ve İlimizin huzuruna katkı sağlamasını dilediğini belirtti.

Vali Hasan Şıldak Yaptığı paylaşımda;

“İlimiz genelinde 23.05.2020 Cumartesi gününden itibaren 4 gün süreyle “Sokağa Çıkma Kısıtlaması” uygulanacaktır. Buna ilişkin 20.05.2020 tarihli ve 43 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararımız Valiliğimizin internet sitesinde ve bütün sosyal medya hesaplarında ayrıntılı şekilde duyurulmuştur.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması ile ilgili bütün kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tüm tedbirler alınmış ve planlamalar yapılmıştır. Vatandaşlarımızın bu konuyla ilgili tedirgin olmalarını gerektiren bir durum bulunmamaktadır.

Özellikle pazar, market, manav, kasap, fırın, tatlıcı gibi gıda satışı yapan iş yerlerinde bir yoğunluk oluşmaması için ayrıca tedbirler alınmıştır.

Bu kapsamda;

21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23.00’a kadar açık tutulacak,

Uzay çatı altında kurulan pazar 21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü saat 19.00’a kadar açık tutulacak,

Kısıtlamanın olduğu 23 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve yufkacılar 10.00-17.00 arasında faaliyet gösterebilecek, 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altındakiler hariç olmak üzere vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartı ile ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve yufkacılara gidip gelebilecekler; aynı saatler arasında bu iş yerleri evlere servis de yapabilecek,

23 Mayıs Cumartesi, 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri fırınlar, unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ve tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık tutulacak, Valiliğimiz tarafından yapılan planlama dahilinde evlere ekmek dağıtımı yapılacak,

vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece evlere servis şeklinde satış yapabilecek,

Kısıtlamanın olduğu 4 gün boyunca lokanta ve restoranlar sadece evlere paket servisi şeklinde hizmet verebileceklerdir.

Vatandaşlarımızın İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında detaylı olarak açıklanan kurallara tam olarak uymaları, yukarıda belirtildiği gibi temel ihtiyaçların karşılanmasına yönelik bütün tedbirler alınmış olduğundan herhangi bir tedirginliğe kapılmamaları, pazar, market, bakkal, manav, fırın vb. iş yerlerinde yoğunluk oluşturacak davranışlarda bulunmamaları büyük önem taşımaktadır.

Bütün vatandaşlarımızdan maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusundaki çağrımızı tekrarlıyor, alınan kararların insanlarımızın sağlığına ve İlimizin huzuruna katkı sağlamasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı
Bölgesel

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ,Şanlıurfa Valiliğine atandı. İşte Hasan Şıldak'ın kariyeri ve atama detayları.

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden, Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak, Burdur’a veda etti.

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI
Bölgesel

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak onuruna veda programı düzenledi.

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.

10 Haziran tarihli Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden Balıkesir Valiliğine atanan Vali Hasan Şıldak, veda ziyaretlerine devam ediyor.

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ
Bölgesel

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ

2 yıldır Burdur’da görev yapan, son yayımlanan kararnameyle de Balıkesir Valisi olarak atanan Vali Şıldak, kentten ayrılmadan Bucak İlçesine veda ziyaretinde bulundu.