VALİ TULAY BAYDAR BİLGİHAN ÇAVDIR İLÇESİNDE BİR DİZİ ZİYARETTE BULUNDU
Vali Tülay Baydar Bilgihan, Çavdır ilçesinde gerçekleştirdiği program kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Programına ilk olarak Kayacık Jandarma yol kontrol ve uygulama noktasını ziyaret ederek başlayan Vali Baydar Bilgihan, görevli personelle bir araya gelerek sahadaki uygulamalar ve güvenlik tedbirleri hakkında bilgi aldı.
Ardından Murat Altınbilek'e ait serada incelemelerde bulunan Vali Baydar Bilgihan, İl Özel İdaresi destekleriyle ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yürütülen zararlılarla biyoteknik mücadele kapsamında gerçekleştirilen yararlı böcek salınımı etkinliğine katıldı. Vali, yürütülen bu çalışma ile Söğüt'te örtüaltı domates üretimi yapan 45 üreticiye ait toplam 276 dekar alana %75 hibe desteği sağlandığını belirtti.
Vali Baydar Bilgihan, daha sonra Mobil Göç Noktası İstasyonu'nu ziyaret ederek, göçmen işlemleri ve yürütülen hizmetlere ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
Toroslar Tüfek Atölyesi'ne gerçekleştirdiği ziyarette ise üretim süreçlerini yerinde inceleyen Vali, sektörle ilgili çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Günün son programında ise Çavdır Hz. İmam Hüseyin Cemevi'ni ziyaret eden Vali Baydar Bilgihan, dernek başkanından Cemevi bünyesinde yürütülen kültürel ve sosyal faaliyetler hakkında bilgi aldı.
Ziyaretlerde Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan'a; Çavdır Kaymakamı Kübra Nur Taşçı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Mehmet Balcı, Söğüt Belediye Başkanı Ayhan Yurdasiper, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ertuğrul Arıcan, İl Göç İdaresi Müdürü Hasan Kahraman, DSİ 182. Şube Müdürü Fatih Deşik, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Veli Peksüslü, TKDK İl Koordinatörü Dr. Mehmet Aksu ile Söğüt Sera Üreticileri Birlik Başkanı Cengiz Gencer eşlik etti.






Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)