Van’ın Edremit Belediyesi tarafından İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Gazzeli çocukların adına fidan dikildi.
Edremit Belediyesince ilçedeki kent ormanında "Gazzeli çocukların anısı Edremit’te yaşatılacak" programı çerçevesinde Gazze’ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinli çocuklar için çok sayıda fidan dikildi. Fidan dikim programına Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, çok sayıda kadın ve çocuk katıldı.
"Şehit olan çocukların isimleri burada yaşayacak"
Konuya ilişkin açıklama yapan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, İsrail’in saldırıları sonucu şehit olan Filistinli çocukların anısına ağaç diktiklerini belirtti. Hem Milli Ağaçlandırma Günü’nü kutlamak hem de Gazze şehitlerini anmak için bir program düzenlediklerini ifade eden Başkan Say, "Gazzeli çocukların isimlerini Edremit’te yaşatmak anlamında alana gelen yüzlerce çocuk burada fidan dikiyor. Bu fidanlar büyüyecek ve o şehit olan çocukların isimleri burada yaşayacak. Alanda yaklaşık 7 bin ağacımız var. 300 dekarlık alana çeşitli etaplarda dikilen fidanlar, inşallah önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde bölgenin nefes alacağı bir alan olacak. Davetimizi kırmayıp gelen herkese teşekkür ederim. Umarım bu zulüm bir an önce biter ve herkes insani yaşam şartları içerisinde yaşamına devam eder" dedi.
Gazze’deki şehit olan akranları anısına fidan diken çocuklar ise bir an önce saldırıların son bulmasını diledi. İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)