Van'da görev yapan sağlık çalışanlarının, Filistin'e yapılan saldırılara dikkat çekmek amacıyla başlattıkları 'sessiz protesto' bu hafta da yoğun kar yağışı altında devam etti.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam ediyor. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de saldırılara protestolar sürüyor. Bu kapsamda sağlık çalışanları tarafından Türkiye geneli başlatılan protestolar ise 19’uncu haftasına girdi. Program çerçevesinde bu hafta da Van’ın Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda sağlık çalışanı, kar yağışı altında düzenlenen basın açıklamasıyla saldırıları kınadı.
Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından grup adına açıklamalarda bulunan Dr. Recep Durmaz, İsrail'in Filistin'de işgal, katliam ve soykırıma hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Saldırılarda kadın, çocuk, yaşlı on binlerce insanın katledildiğini ifade eden Durmaz, "Gazze'de insanlık tarihinin en büyük zulümlerinden biri bütün dünyanın gözleri önünde sürüyor. Topraklarını terk etmeyi reddeden 100 binlerce insan bombardıman altında; açlık, susuzluk, hastalık içinde yaşam mücadelesi veriyor. Katil İsrail hastane okul demeden saldırıyor. Her saat en iyimser tablo ile 9 kişinin öldüğü bu amansız soykırımda; yaklaşık yarım saat süren bu programımızda da muhtemelen en az 2 çocuk 2 kadın ve 1 erkek daha şehit olmuştur. Bu hafta yine Şifa hastanesi önünde iftar yemeği bekleyen kalabalığa ve hastaneye saldırı düzenlendi. Sağlık hizmeti verebilecek tesis neredeyse kalmadı. Buna rağmen meslektaşlarımız; ilaçsız, elektriksiz, oksijensiz şartlarda Gazzeli çocuklar için, mazlumlar için canları pahasına sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. Gelin hep birlikte Gazzeli meslektaşlarımıza kulak verelim" dedi.
Sessiz protesto yapılan duanın ardından son buldu.
Antalya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri ve Evde Sağlık Hizmetleri ekibiyle birlikte anlamlı bir ziyarete imza attı. Yürüme güçlüğü çeken 75 yaşındaki Esma Çiçek, evinde ziyaret edildi.
Balıkesir’in Balya ilçesinde 23 Mayıs 2025 cuma günü düzenlenen sezonun 11. yağlı güreş turnuvası, birbirinden güçlü başpehlivanları er meydanında buluştu.. Recep Kara, Ertuğrul Dağdeviren, Feyzullah Aktürk ve Enes Doğan gibi yıldız isimlerin kol bağladığı güreşler,de Okan Yavaş ile Yalçın Üncül karşılaştı
Antalya Konyaaltı Belediyesi’ne yerel seçimlerden önce, dönemin Belediye Başkanı Semih Esen tarafından usulsüz şekilde kadroya alındığı tespit edilen 67 işçinin iş akdi feshedildi.
Isparta-Konya karayolunda otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 56 yaşındaki motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi.
23 Mayıs Cuma Denizli'de su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin
23 Mayıs Cuma Günü İzmir'deki su kesintilerini sizler için derledik. Peki bugün İzmir'in hangi ilçelerinde sular kesilecek. İşte ilçeler ve suların geleceği saatler
Yorumlar (0)