Van Büyükşehir Belediyesince Van Gölü’nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Van Denizi Yüzme Festivali’, mikrobiyalitlere dalış programıyla start aldı.
Van Gölü’nü dünyaya tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak için büyükşehir belediyesince geçen yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören Van Denizi Yüzme Festivali, bu yıl da renkli görüntülerle başladı. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca organize edilen ve Van Gölü Aktivistleri Derneğinin desteklediği festivale; İstanbul, Ankara, Kayseri, Mersin, Adana, İzmir ve Bitlis gibi illerden 200’ün üzerinde sporcu ve doğasever katıldı. Etaplar halinde 5 gün sürecek festivalin ilk gününde Edremit ilçesindeki Dalış Okulu’nda bir araya gelen katılımcılar, dalgıçlar eşliğinde Van Gölü’ndeki mikrobiyalitlere dalış gerçekleştirdi.
“Dünyanın en büyük mikrobiyalitlerini göreceğim için çok heyecanlıyım”
İlk defa Van Gölü’ne dalış gerçekleştireceğini ve çok heyecanlı olduğunu söyleyen katılımcı Derya Çelik ise “Van Gölü’nde bulunan dünyanın en büyük mikrobiyalitlerini göreceğim için çok heyecanlıyım. İlk defa dalacağım. Etkinliği gerçekleştiren ve desteklerini esirgemeyen Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
20 Temmuz’da su altındaki antik yoldan Çarpanak Adası’na yüzme etkinliği, 21 Temmuz’da kıyıdan Adır Adası’na yüzme etkinliği, 22 Temmuz’da Bitlis Nemrut Krater Gölü’nde yüzme etkinliği ile devam edecek olan festival, 23 Temmuz’da Akdamar Adası’na yüzme etkinliği ile sona erecek.
Festivale Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nuri Bekiroğlu, Van Gölü Aktivistleri Derneği temsilcileri, Türkiye’nin farklı illerinden gelen dalgıç ve doğaseverler katıldı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)