Balıkesir

VETBÜS can dostlara şifa dağıtmaya devam ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin mobil veteriner kliniği hizmeti veren VETBÜS, bu güne kadar 6 bin can dostuna şifa o

 VETBÜS can dostlara şifa dağıtmaya devam ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin mobil veteriner kliniği hizmeti veren VETBÜS, bu güne kadar 6 bin can dostuna şifa oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren VETBÜS, her gün bir başka ilçede görev alırken, dün de Burhaniye’de hizmet verdi.
İlçe ilçe gezen VETBÜS Burhaniye ilçesinde can dostlarına sağlık taraması, iç-dış parazit taraması ve kuduz aşısı yaptı. Cumhuriyet Meydanında konuşlanan VETBÜS de Veteriner Hekim Abdülkerim Özdemir, getirilen sokak köpekleri ve kedileri muayene ederken, Veteriner Sağlık Teknikeri Recep Çalım da iç dış parazit mücadelesi ile kuduz aşılarını yaptı. Köpek ve kedi getiren vatandaşlar Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederken, Veteriner Hekim Abdülkerim Özdemir de, 20 ilçede hizmet verildiğini ve bu güne kadar 6 bin kedi ve köpeğe şifa dağıttıklarını söyledi. Bu güne kadar 6 bin kedi ve köpeğe hizmet verdiklerini anlatan Veteriner Hekimi Abdülkerim Özdemir; “ VETBÜS ekibi olarak bu günde güzel ilçemiz Burhaniye’deyiz. Her ayın bir gününde farklı bir ilçede olmak üzere hizmet veriyoruz. Bu güne kadar EVBÜS ekibi olarak bir Veteriner hekim, Veteriner teknisyeni, bakıcımız ve şoförümüzle birlikte yaklaşık toplam olarak 6 bin kedi ve köpeğimize hizmet verdik. Bundan sonra da bu hizmetimiz devam edecek. Ne yapıyorsunuz derseniz. Kedi ve köpeklerimize iç dış parazit ve kuduz aşılarımızı yapıyoruz. Bir nevi halk sağlığına hizmet etmiş oluyoruz” dedi. Sude Demir de, “ 4 tane kedi bakıyorum. Fakat aşıları benim için biraz maliyetli oluyor, özel kliniğe götürdüğüm zaman. Ama, Balıkesir’de böyle bir hizmetin olması bizim için çok avantajlı. En azından ayda bir kere geliyorlar. Burada belirli aşılarını burada yaptırabiliyoruz. O yüzden Balıkesir Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Onlar Burdur'da can dostlar için sahadalar
Bölgesel

Onlar Burdur'da can dostlar için sahadalar

Burdur İl Özel İdaresi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hizmetleri, sokak hayvanları için beslenme noktaları oluşturmanın yanı sıra kısırlaştırma, aşı ve rehabilitasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir’de VETBÜS sokak hayvanlarını yalnız bırakmıyor
Yaşam

Balıkesir’de VETBÜS sokak hayvanlarını yalnız bırakmıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin mobil veteriner kliniği hizmeti veren VETBÜS Sokak hayvanlarına şifa dağıtmaya devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren VETBÜS, her gün bir başka ilçede görev alıyor.

SGK'dan Emeklilere Büyük Armağan! Emekliler Kaplıcalarda Şifa Buluyor! SGK Destek Olacak
Yaşam

SGK'dan Emeklilere Büyük Armağan! Emekliler Kaplıcalarda Şifa Buluyor! SGK Destek Olacak

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri için sevindirici haber! SGK, GSS kapsamında emeklilere 81 ildeki tüm kaplıcalarda tedavi için destek imkanı sunuyor. Sağlık kurulu raporu alan emekliler, 6 ay geçerli sevk belgesi ile kaplıcalarda şifa bulabilecek.

Kış aylarının vazgeçilmezi 'sakatat' büyük ilgi görüyor
Sağlık

Kış aylarının vazgeçilmezi 'sakatat' büyük ilgi görüyor

Erzincan’da kış aylarında insan sağlığına faydası olan büyük ve küçükbaş hayvanların sakatatlarına ilgi artıyor.

Reyhan şifa dağıtıyor
Yaşam

Reyhan şifa dağıtıyor

Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, 2500 yıldan beri Ortadoğu ve Akdeniz havzasında tıbbi amaçlarla ziraatı yapılan reyhanın insan sağlığında binbir deva özelliğinin bulunduğunu söyledi.

Zahter çayını faydaları saymakla bitmiyor
Yaşam

Zahter çayını faydaları saymakla bitmiyor

Gaziantep’te kış aylarında soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyonlara karşı doğal ilaç olarak bilinen zahter çayına ilgi arttı. İlginin yoğun olduğu zahter çayı siyah çaya rakip oldu.