İstanbul

Vodafone, Enerji Verimliliği İçin Otomatik Sistemler Kullanıyor

Vodafone, günlük enerji tüketimlerinin ve sağlanan enerji tasarruflarının hesaplanmasıyla tüketim bütçesini daha doğru tahmin etmeye başladığını duyurdu

Vodafone, Enerji Verimliliği İçin Otomatik Sistemler Kullanıyor

Vodafone, günlük enerji tüketimlerinin ve sağlanan enerji tasarruflarının hesaplanmasıyla tüketim bütçesini daha doğru tahmin etmeye başladığını duyurdu. Şirket, uçtan uca otomatik çalışan sistem sayesinde şebeke, bölge ve şehir ölçeğinde enerji tasarruf miktarlarına ulaşarak planlama yapabiliyor.

Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, akıllı enerji alanında yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Yapılan açıklamaya göre, günlük enerji tüketimlerinin ve sağlanan enerji tasarruflarının hesaplanmasıyla tüketim bütçesini daha doğru tahmin etmeye başlayan şirket, enerji sarfiyatını önceden bilerek potansiyel tasarruf fırsatlarını değerlendiriyor. Şirket, uçtan uca otomatik çalışan sistem sayesinde şebeke, bölge ve şehir ölçeğinde enerji tasarruf miktarlarına ulaşarak planlama yapabiliyor. Aralık 2023 itibarıyla 5,2 GWh’lık enerji tasarrufu yapan şirket, böylece yaklaşık 13 bin hanenin bir aylık ortalama enerji tüketimine denk tasarruf sağlamış oldu.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Yago Lopez, “Şirket olarak, çevreye gösterdiğimiz duyarlılık doğrultusunda ülkemizin enerji tüketimini azaltmaya yönelik adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, 4.5G baz istasyonlarımızda yapay zekâ ile kontrol edilen ve enerji tasarrufu sağlayan parametreleri aktif hale getirdik. Şimdi de yeni geliştirdiğimiz yazılımla günlük olarak bu parametrelerin bize sağladığı enerji tasarrufunu takip ediyoruz. Böylece, enerji tasarrufunu en doğru şekilde hesaplayarak müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda en doğru yatırımı yapabiliyoruz. Türkiye’nin dijital operatörü olma vizyonumuzla, bir yandan mevcut altyapımızı geliştirirken diğer yandan da daha yeşil bir gelecek inşa etme yolunda yeni teknolojileri test etmeye ve uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

Saha bazlı hesaplama yapılıyor
Verilen bilgiye göre şirkette 2G, 3G, 4.5G için saha bazlı günlük enerji tüketimleri saatlik enerji tasarrufu parametreleriyle analiz edilerek günlük enerji tasarrufu hesaplanıyor. Optimizasyon parametreleri çalıştığında ve çalışmadığında meydana gelen enerji tüketimleri karşılaştırılıp günlük saha bazlı hesaplamalardan yola çıkılarak şebeke, bölge ve şehir bazlı enerji tasarruf miktarlarına ulaşılıyor. Uçtan uca otomatikleştirilmiş bu sistem sayesinde, toplam tasarrufun izlenmesi ve tüketimlere dayalı daha iyi yatırım kararları alınması mümkün oluyor.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vodafone Business, Dünya Su Günü'nde Çiftçilere Su Tasarrufu İçin Dijital Çözümler Sunuyor - Haberler
İş Dünyası

Vodafone Business, Dünya Su Günü'nde Çiftçilere Su Tasarrufu İçin Dijital Çözümler Sunuyor - Haberler

Vodafone Business, dijitalleşmenin gücünü kullanarak sürdürülebilirlik ve su tasarrufu konusunda değer oluşturuyor. IoT tabanlı Dijital Tarım İstasyonu ve Akıllı Tarım ve Sulama çözümlerini kullanarak tarımsal sulamada yüzde 40’a varan tasarruf sağlayan çiftçiler, doğal kaynakları doğru zamanda ve yerinde kullanabilirken, bu sayede ürün verimliliğinde de yüzde 15’e varan iyileşmeler elde ediyor.

Türkiye Vodafone Vakfı’ndan 16 yılda milyarlık sosyal katkı
Bölgesel

Türkiye Vodafone Vakfı’ndan 16 yılda milyarlık sosyal katkı

‘İyilik için teknoloji’ vizyonuyla faaliyet gösteren Türkiye Vodafone Vakfı, 2023’te de bireylerin ve toplumun hayatını kolaylaştırmaya devam etti. Son 16 yılda reel değeri 270 milyon TL olan vakfın projelerinin ortaya çıkardığı sosyal katkı 1,5 milyar TL’ye ulaştı.

Türkiye’de en yavaş internet operatörü belli oldu
Yaşam

Türkiye’de en yavaş internet operatörü belli oldu

Speedtest verilere göre Türkiye’de ortalama hızlar dikkate alındığında en yavaş internet Vodafone tarafından sağlanıyor.

Vodafone, Cumhuriyet’in 100. yılında Ankara'ya merkez açtı
Bölgesel

Vodafone, Cumhuriyet’in 100. yılında Ankara'ya merkez açtı

Vodafone, Cumhuriyet’in 100. yılında Ankara’da yeni bir merkez açtı. Şirketin iş sürekliliği ve kesintisiz iletişim hedefi doğrultusunda hayata geçirdiği yeni merkezin açılışını Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan gerçekleştirdi.

Vodafone İnallar'da Özel Kampanya Başladı Bu Fırsat Kaçmaz!
Tanıtım

Vodafone İnallar'da Özel Kampanya Başladı Bu Fırsat Kaçmaz!

Burdur ve Bucak İlçelerinde hizmet vermekte olan Vodafone İnallar, 23 - 24 ve 25 Kasım günleri ile kısıtlı özel kampanya başlattı.

Vodafone İnallar'da Özel Kampanya Başladı Bu Fırsatı Kaçırmayın!
Tanıtım

Vodafone İnallar'da Özel Kampanya Başladı Bu Fırsatı Kaçırmayın!

Burdur ve Bucak İlçelerinde hizmet vermekte olan Vodafone İnallar, 19 - 20 Kasım günleri ile kısıtlı özel kampanya başlattı.