Denizli

Yabancı öğrenciler iftar sofrasında bir araya geldi

Denizli’de öğrenim gören 20 ayrı ülkeden 90 öğrenci 1176 Derneği tarafından ilk kez düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yabancı öğrenciler iftar sofrasında bir araya geldi

Eğitim hayatlarını Denizli’de sürdüren 20 ayrı ülkeden 90 öğrenci, Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Denizli’de öğrenim gören 20 ayrı ülkeden 90 öğrenci, 1176 Derneği tarafından ilk kez düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı da iftar yemeğinde yabancı öğrencileri yalnız bırakmadı.

Binlerce kilometre uzaklıktan farklı ülkelerden eğitim için gelen öğrencilere dernek olarak Denizli’yi ve Denizli halkını tanıtmaya devam edeceklerini belirten 1176 Derneği Başkanı Doç. Dr İbrahim Balık, “Öncelikle bu iftar organizasyonunu gerçekleştiren 1176 Derneğin yönetim kurulundaki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu iftarda üniversitemizde öğrenim gören 20 ayrı ülkeden 90 öğrencimizle bir araya geldik. Onlar bize ailelerinin, devletlerinin ve milletlerinin emaneti. Biz bu öğrencilerimize bu şuurla yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Mademki bu gençlerimiz Türkiye’de ve Denizli’de öğrenim görüyorlar, onlara Türk tarihini, Türk kültürünü, Denizli tarihini ve kültürünü öğretmemiz gerekiyor. İlim tahsili için çıkılan yolculuk en kutsal yolculuklardan birisidir. Bu hedefle derslerinize dört elle sarılın. Eğitiminizi tamamlayıp ülkelerinize geri döndüğünüzde bu şehri ve bu milleti güzel yönleri ile hatırlayın. Biz 1176 derneği olarak size şehrimizi ve milletimizi tanıtmaya gayret edeceğiz. Bunun dışında her türlü sıkıntı ve problemlerinizin çözümünde de yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

Önemli etkinliklere imza attık
5 Ağustos 2022 tarihinde kurulan 1176 Derneği çatısı altında bu güne kadar çok farklı ve güzel etkinlere imza attıklarını anlatan PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Görevlisi Nezahat Belen de “Bu toprakların bize yurt edinilmesini başlangıç miladı alarak dernek olarak çalışmalarımıza başladık. 846 yıl önce Denizli dâhil olmak üzere Anadolu’yu bize yurt edindiren 17 Eylül 1176 Miryekefalon Zaferini ve bu zaferin gerçekleştiği Kufi Vadisini bilinir, görünür kılmak için çalıştaylara, panellere, toplantılara ve kitaplara imza attık. Fakat biliyoruz ki en kalıcı imza insanların kalplerine atılandır. Bilgilerimizi sadece sınıflarımızda, akademik çalışmalarımızda değil memleketimizin insanları ile paylaşmak, bizim dünyamızı anlamak, bilmek, katılmak isteyenlerle de buluşacağımız bu iftar yemeği gibi sosyal aktivitelerle de arttırmak arzu ettik” dedi.

İftar yemeği Kuran – ı Kerim okunması ve yapılan duayla sona erdi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antep Baklavası Üretimi Yoğunlaşıyor: Ramazan Bayramı Yaklaşıyor - Haberler
Yaşam

Antep Baklavası Üretimi Yoğunlaşıyor: Ramazan Bayramı Yaklaşıyor - Haberler

Gaziantep’te bayramların vazgeçilmez lezzeti Antep baklavasının üretimi Ramazan Bayramı'na günler kala arttı.

Özkan Yalım   iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi
Bölgesel

Özkan Yalım iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi

Dün yapılan coşkulu törenle mazbatasını alan ve Uşak Belediye Başkanlığı görevine başlayan Özkan Yalım, bu akşam düzenlediği ilk iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi.

Bucak İmam Hatip Ortaokulu'nda Muhteşem Ramazan coşkusu
Bölgesel

Bucak İmam Hatip Ortaokulu'nda Muhteşem Ramazan coşkusu

Bucak İmam Hatip Ortaokulu, bu yıl Ramazan ayını dolu dolu yaşıyor.

Bucak'ta Kadir Gecesi dualarla kutlanacak
Bölgesel

Bucak'ta Kadir Gecesi dualarla kutlanacak

Burdur'un Bucak ilçesinde Kadir Gecesine özel Hacı Ömer Ağa Camii, İhtiyaroğlu Cami, Mehmet Ülkü Cami, Bucak Merkez Hükümet Camilerinde program düzenlenecek.

Müftü Ali Hayri Çelik'ten Ramazan'a Veda, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı Mesajı
Bölgesel

Müftü Ali Hayri Çelik'ten Ramazan'a Veda, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı Mesajı

Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Ramazan ayına veda, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İşte Ali Hayri Çelik'in mesajı....

Ramazan'ın Vazgeçilmezi Güllaç: Lezzeti ve Faydaları
Bölgesel

Ramazan'ın Vazgeçilmezi Güllaç: Lezzeti ve Faydaları

11 ayın sultanı Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezi ve Osmanlı saray mutfağında da yeri olan güllaç, lezzeti ile damakları şenlendiriyor.