Antalya

Yabancılara konut satışında Antalya zirvede

Türkiye genelinde yabancılara konut satışında Antalya listenin en başında yerini aldı.

Yabancılara konut satışında Antalya zirvede

Türkiye genelinde yabancılara konut satışında Antalya ilk sırada yer aldı.

Yabancılara, Kasım ayında 6 bin 83 konut satışı gerçekleştirilirken, en çok konut alanlar Ruslar oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayı konut satışlarına yönelik verileri paylaştı. Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,1 azalarak 117 bin 806 oldu. Konut satışlarında İstanbul 19 bin 687 konut satışı ve yüzde 16,7 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u 9 bin 367 konut satışı ve yüzde 8,0 pay ile Ankara, 7 bin 902 konut satışı ve yüzde 6,7 pay ile Antalya izledi. Antalya’da satışı yapılan konutların 5 bin 425’ini ikinci el satış oluşturdu.

Isparta ve Burdur’da konut satışları

Isparta’da 2022 yılı Kasım ayında 435’i ikinci el satış olmak üzere toplam 694 konut, Burdur’da ise aynı dönemde 170’i ikinci el satış olmak üzere toplam 242 konut satıldı.

Yabancılara Kasım ayında 6 bin 83 konut satışı gerçekleşti

Yabancılara yapılan konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,4 azalarak 6 bin 83 oldu. Kasım ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 5,2 oldu. Yapılan konut satışlarında ilk sırayı 2 bin 616 konut satışı ile Antalya aldı. Antalya’yı sırasıyla bin 733 konut satışıyla İstanbul ve 567 konutla Mersin izledi. Satışlar, Ocak-Kasım döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,4 artarak 61 bin 104 oldu.

En çok konut satışı Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldı

Kasım ayında Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye’den 2 bin 575 konut satın aldı. Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla 510 konut ile İran, 331 konut ile Irak ve 277 konut ile Ukrayna vatandaşları izledi.

Yabancılara konut satışında Antalya zirvede

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya’dan konutlar alan yabancılar  daireleri otel gibi işletmiş
Yaşam

Antalya’dan konutlar alan yabancılar daireleri otel gibi işletmiş

Yabancılara konut satışında 108 bine ulaşan Antalya’nın özellikle Alanya ve Konyaaltı ilçelerinde yabancıların toplu konut alımı yapıp bunu amacı dışında kullandığı görülüyor

Turizm kenti Antalya'da, konut dolandırıcılığı arttı
Yaşam

Turizm kenti Antalya'da, konut dolandırıcılığı arttı

Turizm kenti Antalya'da, bu yılın ilk 4 ayında yabancılara 5 bin 201 konut satıldı. Kentte yabancılara yönelik konut satışlarının artması, konutların estetiğinin de değişmesine neden oldu. İşte detaylar...

Antalya'da konut kalmayacak Yabancılara satışta 1'nci sırada
Bölgesel

Antalya'da konut kalmayacak Yabancılara satışta 1'nci sırada

Yabancılara yapılan konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,7 azalarak 3 bin 415 oldu. Antalya'da ise birinci oldu.

Antalya yabancılara konut satışında Aralık ayında zirvede
Bölgesel

Antalya yabancılara konut satışında Aralık ayında zirvede

Yabancılara yapılan konut satışları 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 15,2 artarak 67 bin 490 oldu. 2022 yılında yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 24 bin 953 konut satışı ile İstanbul aldı.

Türkiye'de yaşlılar mutlu
Yaşam

Türkiye'de yaşlılar mutlu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Türkiye Yaşlı Profili Araştırmasının sonuçlarına göre, Türkiye’deki yaşlıların yüzde 64,1’i mutlu.

TÜİK; İç göç artıda, dış göç ise ekside
Bölgesel

TÜİK; İç göç artıda, dış göç ise ekside

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Samsun’un son sayımda aldığı iç göç, verdiği iç göçten fazla iken, verdiği dış göç de aldığı dış göçten fazla.