Yapay zeka keşifleriyle yeni dönemi başlatacak

Bilim insanları tarafından geliştirilen yeni yapay zeka modeli, gizli hidrojen rezervlerini tespit ederek temiz enerji madenciliğinde devrim yaratabilir. Fosil yakıtlara alternatif olarak görülen bu gizli rezervler, yapay zeka ile daha etkili bir şekilde keşfedilebilecek mi?

Yapay zeka keşifleriyle yeni dönemi başlatacak

Küresel ısınmadaki kontrolsüz artış ve sera gazlarının ciddi boyutlardaki emisyonu, tüm dünya için birer acil durum sinyali niteliği taşıyor. Bilim çevrelerince insanoğlunu fosil yakıtlardan uzaklaştırmaya yönelik adımlar devam ediyor olsa da şu ana dek kayda değer bir ilerleme kaydedilememişti. Ancak bilim dünyasında kaydedilen yeni bir gelişme, yeni bir dönemin kapılarını aralayabilir gibi görünüyor. İşte temiz enerji madenciliğinde yapay zeka dönemi…

Yapay zeka, temiz enerji kaynaklarını tespit edebiliyor!

Bilim insanlarının yapmış olduğu çalışmalar neticesinde geliştirilen yeni bir yapay zeka modeli, şu ana dek bilinen yöntemlerle tespit edilemeyen gizli serbest hidrojen rezervlerini tespit ederek insanoğluna yeni temiz enerji kaynaklarını kullanma fırsatı sunuyor. Ohio Eyalet Üniversitesi’nden araştırmacıların görev aldığı bu projedeki bulguların yalnızca bir harita analizine dayandırılıyor olması, hem maliyet hem de emek anlamında büyük oranda tasarruf imkanı sağlıyor.

Yapay Zeka

Söz konusu rezervlerin bulundukları araziler genellikle düşük bir rakıma sahip olmaları ve çoğunlukla tarım için kullanılmaları hasebiyle şu ana dek kolay kolay tespit edilemiyorlardı. Ancak araştırmacı ekip tarafından titizlikle geliştirilen yapay zeka çözümü, bu zorluğun büyük oranda aşılabilmesini sağlamış gibi görünüyor.

Söz konusu model, şu anda test aşamasında olsa da gayet güzel bir performans sergilemiş gibi görünüyor. Peki, sizler bu konuyla ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Sizce geliştirilen yapay zeka modelinin kullanımı yaygınlaştıkça, fosil yakıtlarla mücadelede gözle görülür düzeyde bir ilerleme kaydedilebilir mi? Görüşlerinizi ve öngörülerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

kaynak: Shift delete

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ'de üretken yapay zeka eğitimi
Etkinlik

MAKÜ'de üretken yapay zeka eğitimi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü tarafından 'Mesleki Yapay Zeka Dersi' için düzenlenen "Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı'nda yapay zeka ve üretken yapay zeka hakkında bilgiler verildi.

“Herkesin yakın gelecekte kişisel yapay zeka asistanı olacak”
Bölgesel

“Herkesin yakın gelecekte kişisel yapay zeka asistanı olacak”

Uluslararası Future AI Summit 24 Zirvesi için İstanbul’da bulunan Birleşmiş Milletler Yapay Zeka Danışmanı ve IBM Master Inventor Neil Sahota, vermiş olduğu özel röportajda yapay zeka ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yapay zeka işinizi ele geçirebilir! Bu 3 sektör hariç
Yaşam

Yapay zeka işinizi ele geçirebilir! Bu 3 sektör hariç

Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, yapay zekanın geleceği ve muhtemel tehditleri hakkında konuştu. Gates, yapay zeka ile iş birliği içinde olmanın öneminden bahsederken, yapay zekanın insanların elinden alamayacağını düşündüğü işlerden de bahsetti.

Getron Yapay Zekâ Otomasyonuyla Tedarik Zincirinde Devrim Yaratıyor!
Yaşam

Getron Yapay Zekâ Otomasyonuyla Tedarik Zincirinde Devrim Yaratıyor!

Tedarik zincirindeki artan maliyetler, firmaların kâr marjlarını ve operasyonel verimliliğini tehdit ediyor. Getron Services yapay zekâ otomasyonuyla servis seviyesini yüzde 92'ye kadar yükseltiyor.

Hamza Dağ, “Biz 30 ilçede Belediye Başkan Adaylarımızı belirlerken insan zekası kullandık"
Bölgesel

Hamza Dağ, “Biz 30 ilçede Belediye Başkan Adaylarımızı belirlerken insan zekası kullandık"

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Biz 30 ilçede Belediye Başkan Adaylarımızı belirlerken insan zekası kullandık. Yapay zekayı kullanmak aklımıza gelmedi. Hepsinde ince eledik, sık dokuduk. Siyasi reflekslerden biraz ayrıldığımızda, adayları kefeye koyduğumuzda bizim adaylarımızın o ilçelerde çok çok ötede olduklarını görürler” dedi.

MediaMarkt Türkiye'de yapay zeka
İş Dünyası

MediaMarkt Türkiye'de yapay zeka

MediaMarkt Türkiye, dijital dönüşüm adımlarının bir parçası olarak yapay zekâ (AI) entegrasyonlu işe alım sistemi AI’M Hiring’i hayata geçirdi. Şirket, AI’M Hiring’i sistemi üzerinden ön mülakat sürecini yapay zekâ tabanlı AI’DA ile daha kolay ve hızlı hale getirecek.