Antalya / Manavgat

Yarasa pislikleri site sakinlerini delirtti

Site yanındaki ağaçların tohumlarını yiyen yarasalar, binaların duvarlarını ve otomobilleri dışkılarıyla kirlettiler

Yarasa pislikleri site sakinlerini delirtti

Antalya’nın gözde sitelerinden birinde yaşayan vatandaşlar yarasaların dışkılarından dert yandı. Benjamin ve palmiye ağaçlarındaki tohumları yiyen yarasalar, binaların duvar ve camlarının yanı sıra otomobillerin üzerini de kirletince vatandaşlar yapacağını şaşırdı.

Muratpaşa ilçesi Meltem Mahallesi’ndeki bir sitedeki binaların dış cephesi, pencere ve otomobillerin üzeri yaklaşık bir haftadır siyah lekelerle kaplanınca vatandaşlar ne olduğunu anlayamadı. Lekelerin ilk önce cadde üzerindeki dev benjamin ağaçlarından kaynaklandığını zanneden bina sakinleri, kısa süre sonra lekelerin nedeninin yarasa dışkısı olduğunu belirledi.

Gece ağaçlardaki, meyve, tohum ve böceklerle beslenen yarasalar dışkılarını ise yakındaki binanın duvarına, park halindeki otomobillerin üzerine bırakıyor. Binaların dışı nokta bokta siyah renge bürünürken, sürücüler ise önlem amaçlı otomobillerinin üzerine branda örttü.

Panjurların ve balkonların simsiyah bir görüntüyle kaplandığı görüldü. 2 gün önce yarasalardan birinin evin içine girdiği öğrenildi.

"Kapı pencere açamıyoruz"

Bina sakinlerinden Gönül Yalçın, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını, yarasa dışkısının her geçen gün artış gösterdiğini söyledi.

Bu durum karşısında ne yapacaklarını bilemediklerini dile getiren Yalçın, “ Ağaçlardaki hurmaları yiyorlar. Arabanın üzerine dışkı, binalara yapıyorlar. Siliyoruz çıkmıyor. Arabaların üzerine kahverengi ve kırmızı renge döndü. Son dönemde evlere girmeye başladılar.

Komşumun evine iki kez girdi. Balkona çıkamıyoruz, çamaşır asamıyoruz. Çocuklarımız korkuyor. Tedirgin oluyoruz, camları gece kapatmak zorunda kalıyoruz. Binaların dışı siyah siyah nokta gibi. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. En kısa zamanda bir çözüm istiyoruz” dedi.

"Mağduruz"

Site personeli Mehmet Çağlar, yıllardır yol kenarındaki ağaçlara gelen yarasalar nedeniyle binaların boyalarının zarar gördüğünü kaydetti.

Yarasaların her yıl bu zamanlarda site sakinlerine mağduriyet oluşturduğunu ifade eden Çağlar, “Her sen bu zamanda binalarımız ve arabalarımız mahvoluyor dışkıdan. Yarasalar ağaçlardaki meyveyi yedikten sonra dışkılarını araba ve bina üzerine bırakıyor. Çok kötü bir durumdayız, herkes mağdur durumda. Arabaların üzeri branda ile kapatılıyor ama fayda vermiyor.

Araba yıkatmaktan usandık. Bina yeni boyanmıştı, şimdi durumu ortada” diye konuştu.

Yarasa pislikleri site sakinlerini delirttiYarasa pislikleri site sakinlerini delirttiYarasa pislikleri site sakinlerini delirttiYarasa pislikleri site sakinlerini delirttiYarasa pislikleri site sakinlerini delirttiYarasa pislikleri site sakinlerini delirttiYarasa pislikleri site sakinlerini delirttiYarasa pislikleri site sakinlerini delirttiYarasa pislikleri site sakinlerini delirttiYarasa pislikleri site sakinlerini delirttiYarasa pislikleri site sakinlerini delirttiYarasa pislikleri site sakinlerini delirttiYarasa pislikleri site sakinlerini delirttiYarasa pislikleri site sakinlerini delirttiYarasa pislikleri site sakinlerini delirtti

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da yarasalar otel duvarlarını dışkılarıyla resmettiler
Bölgesel

Antalya'da yarasalar otel duvarlarını dışkılarıyla resmettiler

Antalya’nın dünyaca ünlü Kaleiçi semtinde ağaçlarda ve falezlerde uçan yarasalar, 70 odalı bir otelin duvarını dışkılarıyla adeta doğal tabloya dönüştürdü. Otel yönetiminin çeşitli yöntemlerle önlem aldığı yarasalar, 12 ay boyunca otelin dış duvarını kirletiyor.

Bolu'da yaylada sobanın içinden cüce yarasa çıktı
Bölgesel

Bolu'da yaylada sobanın içinden cüce yarasa çıktı

Bolu’da Karacasu Yaylası’nda sobanın içerisinde latince karşılığı Pipistrellus olan yavru cüce yarasa buldu.

İstanbul'da yarasa paniği
Bölgesel

İstanbul'da yarasa paniği

İstanbul’da iki ayrı eve yarasa girdi. Detaylar haberimizde...

Bambi Yatak'tan Muhteşem Kampanya: Set Alana Şarjlı Dikey Süpürge Hediye!
Tanıtım

Bambi Yatak'tan Muhteşem Kampanya: Set Alana Şarjlı Dikey Süpürge Hediye!

Bambi Yatak'ın geniş ürün yelpazesinde rahat ve konforlu yataklar sizleri bekliyor. Bambi Yatak'tan yatak seti alan herkese fakir marka şarjlı dikey süpürge hediye!

Filli Boya Ana Bayisi Öge Yapı market! Dev kampanyalar kaçmaz
Tanıtım

Filli Boya Ana Bayisi Öge Yapı market! Dev kampanyalar kaçmaz

Öge Yapı, Bucak'ta 4 yıldır Filli Boya ana bayisi olarak çelik kapı, ısı yalıtımı, tadilat ve boya gibi konularda hizmet veriyor. Öge Yapı Market'te dev kampanyaları sakın kaçırmayın...

Bucak'ta Güvenilir Tesisat Hizmetleri! Isı Yalıtımı, Su Kaçağı Tespiti, Elektrik Tesisatı ve Daha Fazlası!
Tanıtım

Bucak'ta Güvenilir Tesisat Hizmetleri! Isı Yalıtımı, Su Kaçağı Tespiti, Elektrik Tesisatı ve Daha Fazlası!

Bucak'ta 28 yıllık tecrübesiyle bina ısı testi, su kaçağı tespiti, gider tıkanıklığı açma, gaz kaçağı tespiti, elektrik tesisatı, sıhhi tesisat, kalorifer tesisatı ve plan ve proje çizimi gibi konularda hizmet veriyor.