Burdur'a bağlı Yassıgüme Köyü Yöresel Ürünler Pazarı'nda 25 yıllık üretici Ziynet Çiçek, emekleriyle bölge halkına ve ziyaretçilere hizmet veriyor. Kendi ürettiği doğal ve organik ürünleri pazarda bizzat satan Çiçek, kuru üzüm, salamura yaprak, turşu, bulgur, tarhana, salça, domates kurusu ve badem gibi ürünlerle tüketicilerin beğenisini kazanıyor.
Bu yıl, pazardaki satışlarda önceki yıllara göre bir düşüş yaşanıyor. Çiçek, fiyatların şehir pazarlarıyla aynı seviyede olduğunu belirtiyor ve bu durumun satışlara olumsuz yansıdığını ifade ediyor. Çiçek, köyde doğal yöntemlerle ürettikleri ürünlerin satışa kıyasla daha kolay olduğunu ancak pazarlama zorluğuna dikkat çekiyor.
Ziynet Çiçek, yöresel ürünler pazarının daha fazla tanıtıma ihtiyacı olduğunu vurguluyor. Yol üstünde yer alan pazarın birçok kişi tarafından fark edilmediğini dile getiren Çiçek, bu sorunu çözmek için reklam çalışmalarının önemine değiniyor. Ziyaretçi sayısının artması gerektiğini belirten Çiçek, doğal ve taze ürünlerin herkes tarafından keşfedilmesini istiyor.
Yassıgüme Köyü Yöresel Ürünler Pazarı, köylü kadınların ev ekonomisine katkı sağladığı önemli bir kaynak olarak öne çıkıyor. Doğal ve organik ürünler arayanlar için pazarda birçok seçenek mevcut. Tüketiciler, taze ve kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla temin edebilir.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)