Ankara

Yaz Bostanında hasat zamanı

Keçiören Belediyesi’nin bostanlarında hasat başladı işte detaylar..

Yaz Bostanında hasat zamanı

Keçiören Belediyesi tarafından Bağlum semtinde 20 dönümlük alana kurulan yaz bostanında hasat başladı.
Keçiören Belediyesi, Bağlum semtinde kurduğu yaz bostanında olgunlaşan meyve ve sebzelerin hasadına başladı. İstihdama da katkıda bulunan 20 dönümlük arazideki yaz bostanında fasulye, barbunya, bamya, kabak, salatalık, biber, tere, semizotu, roka, yeşil soğan, dereotu, marul, nane ve fesleğen yetiştiriliyor. Bostanda hasat edilen ilk mahsuller ise salatalık, kabak, yeşil fasulye ve yeşil soğan oldu.
Dünyada tarımsal üretimin gittikçe artan önemine vurgu yaparak yerli tohumdan üretilen ürünlerin yaygınlaştırılması ve çoğaltılması gerektiğini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte gördük ki tarımsal üretim gıda ihtiyacının karşılanması açısından çok önemli. Bu gerçek ışığında belediyemizin öncülüğünde ilçemizdeki tarımsal üretime çiftçilerimizle birlikte devam ediyoruz. Örnek olması açısından belediye bostanımızı da kurarak hasada başladık. Rabbim bereketli etsin” dedi.
Altınok, Keçiören’de 4 yıldır sürdürülen yerli ata tohumun çoğaltılması ve yaygınlaştırılması uygulamalarının başarıyla devam ettiğini belirterek şunları kaydetti:
“2019’da göreve gelir gelmez tarımsal üretimi geliştirmek için Keçiören’de pilot uygulamalara başladık. Çiftçilerimize ata tohumunu ve yerli ırk hayvancılığı geliştirmeleri noktasına eğitimler verdik. Bunu eğitimleri uygulama noktasında ise öncü olduk. Keçiören Belediyesi olarak çiftçilere ata tohumu olan siyez buğday tohumu desteği verdik. Her yıl hasadımızı yapıyoruz. Bir yandan da sebze üretimi için yine ata tohumundan seramızda yetiştirdiğimiz sebze fidelerini ücretsiz olarak çiftçilerimize dağıtıyoruz. Onlara ürettikleri ürünlerini satabilecekleri üç adet de köylü pazarı kurduk. Bir yandan da örnek üretim için belediyemiz bünyesinde her yıl 20 dönümlük alana bostan kurarak sebze yetiştirmeye başladık. Bu yıl bostanımızdan mahsullerimizi almaya başladık. Ürünlerimizi belediye yemekhanemizde, huzurevimizde ve çeşitli tesislerimizde kullanıyoruz. Bu sayede sebze giderlerimizden de tasarruf sağlıyoruz.”

ihaYaz Bostanında hasat zamanı

Yaz Bostanında hasat zamanı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.