Ankara

Yaz Bostanında hasat zamanı

Keçiören Belediyesi’nin bostanlarında hasat başladı işte detaylar..

Yaz Bostanında hasat zamanı

Keçiören Belediyesi tarafından Bağlum semtinde 20 dönümlük alana kurulan yaz bostanında hasat başladı.
Keçiören Belediyesi, Bağlum semtinde kurduğu yaz bostanında olgunlaşan meyve ve sebzelerin hasadına başladı. İstihdama da katkıda bulunan 20 dönümlük arazideki yaz bostanında fasulye, barbunya, bamya, kabak, salatalık, biber, tere, semizotu, roka, yeşil soğan, dereotu, marul, nane ve fesleğen yetiştiriliyor. Bostanda hasat edilen ilk mahsuller ise salatalık, kabak, yeşil fasulye ve yeşil soğan oldu.
Dünyada tarımsal üretimin gittikçe artan önemine vurgu yaparak yerli tohumdan üretilen ürünlerin yaygınlaştırılması ve çoğaltılması gerektiğini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte gördük ki tarımsal üretim gıda ihtiyacının karşılanması açısından çok önemli. Bu gerçek ışığında belediyemizin öncülüğünde ilçemizdeki tarımsal üretime çiftçilerimizle birlikte devam ediyoruz. Örnek olması açısından belediye bostanımızı da kurarak hasada başladık. Rabbim bereketli etsin” dedi.
Altınok, Keçiören’de 4 yıldır sürdürülen yerli ata tohumun çoğaltılması ve yaygınlaştırılması uygulamalarının başarıyla devam ettiğini belirterek şunları kaydetti:
“2019’da göreve gelir gelmez tarımsal üretimi geliştirmek için Keçiören’de pilot uygulamalara başladık. Çiftçilerimize ata tohumunu ve yerli ırk hayvancılığı geliştirmeleri noktasına eğitimler verdik. Bunu eğitimleri uygulama noktasında ise öncü olduk. Keçiören Belediyesi olarak çiftçilere ata tohumu olan siyez buğday tohumu desteği verdik. Her yıl hasadımızı yapıyoruz. Bir yandan da sebze üretimi için yine ata tohumundan seramızda yetiştirdiğimiz sebze fidelerini ücretsiz olarak çiftçilerimize dağıtıyoruz. Onlara ürettikleri ürünlerini satabilecekleri üç adet de köylü pazarı kurduk. Bir yandan da örnek üretim için belediyemiz bünyesinde her yıl 20 dönümlük alana bostan kurarak sebze yetiştirmeye başladık. Bu yıl bostanımızdan mahsullerimizi almaya başladık. Ürünlerimizi belediye yemekhanemizde, huzurevimizde ve çeşitli tesislerimizde kullanıyoruz. Bu sayede sebze giderlerimizden de tasarruf sağlıyoruz.”

ihaYaz Bostanında hasat zamanı

Yaz Bostanında hasat zamanı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Salatalık Fiyatları Tartışmaya Sebebiyet Veriyor! Neden Yüksek? İşte Nedeni
Bölgesel

Salatalık Fiyatları Tartışmaya Sebebiyet Veriyor! Neden Yüksek? İşte Nedeni

Antalya'da üretilen salatalığın marketlerde yüksek fiyatla satılması tartışmalara yol açtı. Üreticiler, fiyat artışının yol masrafları, komisyon ve kış aylarında üretim zorluğu gibi nedenlere bağlı olduğunu savunuyor.

Salatalık çuvallarından çıkanlar şaşırttı
3. Sayfa

Salatalık çuvallarından çıkanlar şaşırttı

Aksaray’da polisin düzenlediği operasyonda, bir kamyonda yapılan aramada salatalık çuvallarından uyuşturucu çıktı.

Salatalığın tazeliğini korumak için bunu yapın!
Yaşam

Salatalığın tazeliğini korumak için bunu yapın!

Salatalığınızın tazeliğini korumak için ihtiyacınız olan tek şey bir kürdan! Bu basit hile ile salatalığınızın daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

Başkan Selimoğlu'ndan Başkan Ezin'e Hayırlı Olsun ziyareti
Bölgesel

Başkan Selimoğlu'ndan Başkan Ezin'e Hayırlı Olsun ziyareti

Burdur Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu Burdur Çeltikçi Belediye Başkanı Ramazan Ezin'i ziyaret etti.

Isparta'da Kontrolsüz Kaza! Yük treni Otomobile Çarptı!
3. Sayfa

Isparta'da Kontrolsüz Kaza! Yük treni Otomobile Çarptı!

Isparta'da yük treninin çarptığı otomobil hurdaya döndü, otomobil içinde bulunan 3 kişi yaralandı. Olayla ilgili detaylar haberimizde...

Bucak Organize Sanayi MTAL'de  4006-Tübitak Bilim Fuarı Heyecanı Başladı!
Bölgesel

Bucak Organize Sanayi MTAL'de 4006-Tübitak Bilim Fuarı Heyecanı Başladı!

Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 4006-Tübitak Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı.