Kocaeli

YEDEP'ten, 2024 yılında milyonluk hibe desteği

Yerel düzeyde sürdürülebilir bir kalkınma sağlaması amacıyla başlatılan YEDEP projesi, STK’lara toplamda 25 milyon TL’lik hibe desteği sağlayacak.

YEDEP'ten, 2024 yılında milyonluk hibe desteği

Yerel düzeyde sürdürülebilir bir kalkınma sağlaması amacıyla başlatılan YEDEP projesi, STK’lara toplamda 25 milyon TL’lik hibe desteği sağlayacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, Kocaeli Kent Konseyi tarafından yürütülen, toplum temelli yapılan çalışmaların uygulanması ve yerel düzeyde sürdürülebilir bir kalkınma sağlaması amacıyla başlatılan Yerel Destek Programında (YEDEP) 2024 yılı proje hibe başvuruları başlıyor. Hibe programı için proje başvuruları 1 Ocak 2024 tarihinde başlayıp, 31 Ocak 2024 saat 23.59’da sona erecek. Bu kapsamda YEDEP’in ilk eğitim programı İzmit Sivil Toplum Merkezinde yapıldı. Eğitimde hibe başvuru şartları ve proje hazırlama ile ilgili detaylı konular aktarıldı. YEDEP’in İzmit’teki toplantısına bölgedeki STK temsilcileri katılım gösterdi.
YEDEP Programı kapsamında küçük ve büyük ölçekli projeler olmak üzere iki başvuru alanı bulunuyor. Her alanda proje konuları bulunurken hazırlanacak projelerin bu konu başlıkları ile ilgili olması bekleniyor. Program kapsamında sunulacak tüm proje tekliflerinin öncelik alanlarına göre belirlenen hibe başvuru şartları doğrultusunda ve belirtilen öncelikler altında yer alan konuları kapsayacak şekilde sunulması gerekiyor.
Öncelik 1’de; doğa, çevre ve hayvan hakları, hemşerilik ve kentlilik bilinci, kent tanıtımı ve turizmi, kültür ve sanat, istihdam ve eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler, sosyal içerme, gençlik, aile ve kadın, afet bilinci ve farkındalık adlı 10 konu başlığı yer alıyor. Öncelik 2’de ise çevre ve iklim değişikliğiyle mücadele, istihdam, kırsal kalkınma ve turizm, afetlere karşı mücadele, toplum ve geleneksel aile yapısının korunması, gençlik, bilişim ve teknoloji, engelli çalışmaları ile medya ve dezenformasyonla mücadele konuları yer alıyor. Aile, kadın, gençlik ve engelli çalışmaları 5 konu başlığı bulunuyor. Hibe desteğinden faydalanmak isteyen STK’lardan hazırlanacak projelerin bu konu başlıkları ile ilgili olması bekleniyor.
Program kapsamında desteklenecek projeler için toplam kaynak tutarı 25 bin TL olarak belirlendi.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.