Antalya

Yeni Jenerasyon Moda Haftası sona erdi

Özel bireyler hayal etti Moda öğrencileri tasarladı. Devamı haberimizde...

Yeni Jenerasyon Moda Haftası sona erdi



Özel bireyler hayal etti
Moda öğrencileri tasarladı

Kırmızı beyaz defile

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında genç tasarımcıları desteklemek amacıyla düzenlediği Yeni Jenerasyon Moda Haftası’nın kapanışında moda tasarımı bölümü öğrencilerinin ve özel gereksinimli bireylerin tasarladığı 100. Yıl kıyafetleri defile ile sergilendi. Toroslar Kadın Basketbol Takımı oyuncularının da podyuma çıktığı defilede, Antalyaspor’un farklı temalarda hazırlanan formaları da yer aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Amsterdam merkezli moda etkinlik şirketi AFWEU işbirliğiyle düzenlediği "Yeni Jenerasyon Moda Haftası 100. Yıl Koleksiyonu" kapanış defilesi ile sona erdi. Genç tasarımcıları desteklemek amacıyla gerçekleştirilen etkinlik,

birbirinden güzel ve anlamlı defilelere ev sahipliği yaptı. Işıklar’da yer alan Atatürk Basketbol Sahası’nda düzenlenen etkinlikte üniversiteli gençlerin yanı sıra ulusal ve uluslararası genç tasarımcılar ile özel bireylerin kıyafet tasarımları sergilendi.


100. YILA ÖZEL TASARIMLAR


Moda Haftasının kapanış defilesini Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gürbüz, Durmuş Ali Arslan, Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol Başantrenörü Selen Erdem, Akdeniz Üniversitesi Tekstil ve Moda

Tasarımı Bölüm Başkanı Kezban Sönmez, ÖZGEBİR Derneği Başkanı Mustafa Kılınç ile çok sayıda vatandaş izledi. Defilede, Akdeniz Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin Cumhuriyetin 100. Yılı için hazırladıkları kırmızı beyaz tasarımlar öne çıktı. Öğrencilerin birbirinden güzel tasarımları büyük beğeni topladı.


ÖZEL BİREYLERİN TASARIMLARI PODYUMA ÇIKTI


Defilede anlamlı bir proje de hayat buldu. Büyükşehir Belediyesi Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ndeki özel bireylerin hayal edip kağıda çizerek aktardığı kıyafetler sanata dönüştürüldü. Akdeniz Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencileri özel bireylerin çizdiği kıyafetleri tasarıma dönüştürdü. Defilede mankenler

tarafından sergilenen tasarımlar büyük alkış aldı. Özel bireyler, moda tasarımı öğrencileri ile el ele sahneye çıkarak, izleyenleri selamladı.


ANTALYA'NIN GURURU SAHNE ALDI


Yeni Jenerasyon Moda Haftası 100. Yıl Koleksiyonu defilesinde, ligde ve Avrupa’da aldığı başarılı sonuçlarla Antalya’nın gururu olan Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Kadın Basketbol Takımı oyuncuları da podyuma çıktı. Alkışlar eşliğinde podyumda yürüyen kadın basketbolcular vatandaşları selamladı. Takımın

Başantrenörü Selen Erdem, destekleri için Antalyalılara teşekkür etti.


ANTALYASPOR TASARIMLARI DİKAT ÇEKTİ


Defilede çevre, farkındalık oluşturmak için kadına şiddet, doğa deniz kirliliği temalarıyla hazırlanan Antalyaspor formaları da yer aldı. Birbirinden farklı forma tasarımları hem çocuklar hem de profesyonel mankenler tarafından podyumda sergilendi. Antalyaspor'un forma koleksiyonu etkinliğe renk kattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Nurettin Tonguç defile sonunda Moda Haftası’na katkı sağlayan kurum, kuruluş ve kişilere plaket verdi.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kuruluştan Kurtuluşa Anadolu Medeniyetleri Defilesi'ne büyük ilgi
Bölgesel

Kuruluştan Kurtuluşa Anadolu Medeniyetleri Defilesi'ne büyük ilgi

Bilecik’te düzenlenen Kuruluştan Kurtuluşa Anadolu Medeniyetleri Defilesi ayakta alkışlandı.

Beylikten Cumhuriyete Anadolu Giysileri Defilesi ve 100. Yıl Sergisi Yoğun İlgi Gördü
Etkinlik

Beylikten Cumhuriyete Anadolu Giysileri Defilesi ve 100. Yıl Sergisi Yoğun İlgi Gördü

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen "Beylikten Cumhuriyete Anadolu Giysileri Defilesi" ve "100. Yıl Sergisi"nde, Türk kadınının giyim kuşamdaki estetik ve zarafeti gözler önüne serildi.

Köyceğiz Anaokulu Öğrencilerinden Renkli Geri Dönüşüm Defilesi
Yaşam

Köyceğiz Anaokulu Öğrencilerinden Renkli Geri Dönüşüm Defilesi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Anaokulu tarafından düzenlenen ‘Geri Dönüşüm Defilesi’ proje etkinliği yapıldı.

100. yıla özel geri dönüşüm defilesi
Etkinlik

100. yıla özel geri dönüşüm defilesi

Edirne’de, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde Ticaret Borsası İlkokulu öğrencileri, geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan kıyafetlerle defile yaptı. Minik bir öğrencinin Türk bayrağı motifli plastik tabaklardan yaptığı elbise ise büyük alkış aldı.

Mersin’de ’Edebiyat Defilesi’ dikkat çekti
Etkinlik

Mersin’de ’Edebiyat Defilesi’ dikkat çekti

Mersin Yazarlar Derneği tarafından gerçekleştirilen, ’Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 100. Yılında; Edebiyat Defilesi ve Şiir Dinletisi’ etkinliği büyük ilgi gördü.

Antalya'da domates festivalinde duygusal anlar
Etkinlik

Antalya'da domates festivalinde duygusal anlar

Defilenin, bir başka özel unsurunu ise 300 yıllık Elmalı gelinliği oluşturdu. Detaylar haberimizde...