Adana

Yeni yıl öncesi kırmızı ete zam mı geliyor?

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, vatandaşlara ucuz ve kaliteli et yedirmeyi istediklerini belirterek, “Adana’da kırmızı ete zam yapılmadı. Yeni yıldan sonra gelen zamlara göre değerlendirme yapacağız. Fiyatların tamamını vermesi Türkiye Kasaplar Federasyonu’na aittir” dedi.

Yeni yıl öncesi kırmızı ete zam mı geliyor?

ADANA (İHA) - Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, vatandaşlara ucuz ve kaliteli et yedirmeyi istediklerini belirterek, “Adana’da kırmızı ete zam yapılmadı. Yeni yıldan sonra gelen zamlara göre değerlendirme yapacağız. Fiyatların tamamını vermesi Türkiye Kasaplar Federasyonu’na aittir” dedi.
Yaklaşan yeni yıl öncesi Adana Kasaplar Odası, kemikli koyun ve dana etini 300 TL'ye, kuşbaşı eti ise 350 TL'ye sabitledi. Oda, yaklaşan yeni yıl öncesi esnafa ‘zam yapmama’ tebligatı gönderdi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, vatandaşlara ucuz ve kaliteli et yedirmeyi istediklerini belirterek, “Adana’da kırmızı ete zam yapılmadı. Yeni yıldan sonra gelen zamlara göre değerlendirme yapacağız. Fiyatların tamamını vermesi Türkiye Kasaplar Federasyonu’na aittir” dedi.

“Marketler denetlenmeli”

İstanbul başta olmak üzere birçok metropol şehirde fiyatların 700-800 liradan seyrettiğini anlatan Yağmur, “Böyle fiyatlar Adana’da yok. Yapılan fahiş fiyat zamlarını marketler yapıyor. Marketlerin et reyonları kapatılmalı eğer kapatılmıyorsa da denetlenmeli. 700-800 lira gibi fiyatlar yok” ifadelerini kullandı.

“Adana kebaba zam yok”

Kebapçı Cihangir Korkmaz ise Adana’nın kebabın başkenti olduğunu söyledi. Korkmaz, “İstanbul’da fiyatlar inanılmaz arttı. Adana’da şu anda kemiksiz eti 350 liradan, kemikliyi de 300 liradan alıyoruz. Bir geçiş dönemi var ama İstanbul ve diğer illerdeki gibi yüksek rakamlar yok. Bu anlamda Adanalılar şanslı. Biz kebapçılar olarak da zam yapmadık. Adana kebap için fahiş zamlar yapmıyoruz sadece zam geçişi olduğunda ufak dokunuşlar yapıyoruz” diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kilis’te Et Fiyatları Yükselirken, Vatandaşlar Balığa Yoğun İlgi Gösteriyor"
Yaşam

Kilis’te Et Fiyatları Yükselirken, Vatandaşlar Balığa Yoğun İlgi Gösteriyor"

Kilis’te kırmızı et ve tavuk fiyatlarındaki artış vatandaşların tercihini balığa yöneltti.

Kırmızı eti çok tüketenler dikkat! Riski artırıyor
Bölgesel

Kırmızı eti çok tüketenler dikkat! Riski artırıyor

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı, aşırı kırmızı et tüketiminin kolon, rektum ve prostat kanseri riskini artırabileceğini belirtiyor. Sağlıklı beslenme ve yaşam tarzının kanser riskini azaltmada önemli olduğunu ifade ediyor. Detaylar haberimizde.

Kırmızı ette fiyat düşecek mi? İthal canlı hayvan alımı etki edecek mi?
Yaşam

Kırmızı ette fiyat düşecek mi? İthal canlı hayvan alımı etki edecek mi?

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, son 15 günde kırmızı et fiyatlarında artış yaşandığını belirterek, ithal canlı hayvan etinin piyasaya girmesiyle yüzde 5 ile 10 arasında bir fiyat düşüşü beklediklerini ifade etti.

Adana’da ne kebaba ne de kırmızı ete zam yok
Bölgesel

Adana’da ne kebaba ne de kırmızı ete zam yok

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, vatandaşlara ucuz ve kaliteli et yedirmeyi istediklerini belirterek, “Adana’da kırmızı ete zam yapılmadı. Yeni yıldan sonra gelen zamlara göre değerlendirme yapacağız.

Başkan Ercengiz’den “kırmızı et dağıtımı” açıklaması
Yerel Yönetim

Başkan Ercengiz’den “kırmızı et dağıtımı” açıklaması

Burdur Belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz dar gelirli vatandaşlar için yapılan “kırmızı et dağıtımı” ile ilgili yazılı açıklamada bulundu

5 ilde eş zamanlı operasyon
3. Sayfa

5 ilde eş zamanlı operasyon

Jandarma ekipleri tarafından Elazığ merkezli 5 ilde gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık ve hırsızlık operasyonunda 12 şüpheli gözaltına alındı.