Amasya’da, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak “Yerli ve Milli Ürünler Sergisi” düzenlendi.
Amasya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği sergi bir AVM’de açıldı. Etkinlikte Yerli ve Milli otomobil TOGG ve Amasya’nın Taşova ilçesinde meslek lisesi öğrencilerinin tasarladığı Alpaslan adlı elektrikli araç da sergilendi.
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Türkiye’nin otomobil yapma işinin yeni olmadığını söyleyerek, “Ama yaparsak en güzelini yaparız dedik ve yaptık. İşte bu birikim, bu azim buradan geliyor. Bu kadar kısa sürede ve güzel yapılmasının temelinde buradaki azim yatıyor” dedi.
Sergide, okullarda üretilen yerli ve milli ürünler, ev eşyalarından mutfak eşyalarına, giyimden teknoloji ve savunma sanayisi malzemelerine kadar birçok ürün bulunuyor.
Serginin açılışına Amasya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Arı ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Türkmen de katıldı. İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)