Burdur

Yeşilay'ın genel kurulu İstanbul'da yapıldı! Yeni Başkan Doç. Dr. Mehmet Dinç oldu

104 yıllık köklü kuruluş Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin 74. Olağan ve Seçimli Genel Kurulu İstanbul'da gerçekleşti.

Yeşilay'ın genel kurulu İstanbul'da yapıldı! Yeni Başkan Doç. Dr. Mehmet Dinç oldu

YEŞİLAY’IN GENEL KURULU İSTANBUL DA YAPILDI VE YENİ BAŞKANI DOÇ. DR. MEHMET DİNÇ OLDU

Bundan 104 yıl önce ve sigara, alkol, uyuşturucu, kumar, teknoloji bağımlılığı, dolayısıyla da insan sağlığını tehdit eden zararlılardan korumak maksadıyla kurulan Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin olağan ve seçimli Genel Kurulu; geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul’daki Merkez Binasında yapıldı ve 3 dönem kuralına takılan, dolayısıyla da tekrardan aday olamayan Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ün yerine Cemiyetin Yönetim Kurulu üyelerinden biri olan Doç. Dr. Mehmet Dinç’in getirilmesiyle sonlandı.

Cemiyetin İstanbul’un Fatih İlçesine bağlı Sarayburnu’nda ve Sepetçi Kasrındaki Merkez Binasında yapılan 74. Genel Kuruluna Burdur’dan Genel Kurul Delegesi olan Şube Başkanı Osman Koçibay, Denetim Kurulu Başkanı Taceddin Akbaş ve Kadın Komisyonu Başkanı Hatice Özen Zeybek’in yanı sıra Cemiyetin tabii üyeleri olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mâhinur Özdemir Göktaş ile Esra Albayrak ta katıldı.

3 dönemdir Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin Genel Başkanlığını başarılı bir şekilde yürüten, Genel Kurul da Cemiyetin kısaca tanıtımını yapan ve çalışmaları hakkında kapsamlı bilgiler veren, ardından da duygusal bir konuşma yapan Prof. Dr. Mücahit Öztürk “Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin tamamı gönüllülerden, işinden, aşından ve eşinden ferâgat ve fedakârlık eden kişilerden oluşuyor. Bir işte gönüllülük esas olduğunda da o işin önünde kimse duramıyor. Yeşilay da işte böyle bir Cemiyet…” şeklinde konuşarak Yeşilay’ın çalışmalarını özetledi.

YENİ BAŞKAN DOÇ. DR. MEHMET DİNÇ OLDU

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin 74’üncü, seçimli ve olağan Genel Kurulu sonunda Genel Başkanlığa Cemiyetin yıllardır Yönetiminde bulunan Doç. Dr. Mehmet Dinç ‘oybirliğiyle’ getirilirken; Dinç, Başkan seçildikten sonra delegelere bir teşekkür konuşması yaptı ve “Cemiyete bugüne kadar büyük emeği geçen ve sayısız hizmetlerde bulunan Başkanımız, Hocamız Prof. Dr. Mücahit Öztürk’e çok teşekkür ediyorum. Ve çalışmalarımıza Sayın Öztürk’ün kaldığı yerden devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum” dedi.

Genel Kurul sonunda Kurultay’a 81 ilden katılan delegeler Cemiyetin tabii üyeleri ve onur konukları olan Mâhinur Özdemir Göktaş ve Esra Albayrak ile bir süre sohbet edip hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Taceddin Akbaş NNC Haber Burdur

Yeşilay'ın genel kurulu İstanbul'da yapıldı! Yeni Başkan Doç. Dr. Mehmet Dinç olduYeşilay'ın genel kurulu İstanbul'da yapıldı! Yeni Başkan Doç. Dr. Mehmet Dinç olduYeşilay'ın genel kurulu İstanbul'da yapıldı! Yeni Başkan Doç. Dr. Mehmet Dinç olduYeşilay'ın genel kurulu İstanbul'da yapıldı! Yeni Başkan Doç. Dr. Mehmet Dinç olduYeşilay'ın genel kurulu İstanbul'da yapıldı! Yeni Başkan Doç. Dr. Mehmet Dinç olduYeşilay'ın genel kurulu İstanbul'da yapıldı! Yeni Başkan Doç. Dr. Mehmet Dinç oldu

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    SEVDİM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Muğla'da Yeşilay Gönüllüleri İftar Yemeğinde Buluştu!
3. Sayfa

Muğla'da Yeşilay Gönüllüleri İftar Yemeğinde Buluştu!

Muğla Yeşilay Cemiyeti tarafından düzenlenen iftar programında Yeşilay gönüllüleri bir araya geldi.

Bilecik’te Yeşilay Haftası dolayısıyla program düzenlendi
Etkinlik

Bilecik’te Yeşilay Haftası dolayısıyla program düzenlendi

1-7 Mart Yeşilay Haftası kutlamaları çerçevesinde program düzenlenirken, böylesine kapsamlı bir program Bilecik’te bir ilk oldu.

Telefonsuz Yaşam Gününde Çocuklar Doğada Keyifli Anlar Yaşadı
Etkinlik

Telefonsuz Yaşam Gününde Çocuklar Doğada Keyifli Anlar Yaşadı

Yeşilay Haftası sebebiyle ’12 Saat Telefonsuz Yaşam Programı’ çerçevesinde Bayburt Belediyesi, Yeşilay ve Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) işbirliği ile çocuklara yönelik etkinlik düzenledi, çocuklar Şehir Parkı Orman Evi’nde telefonsuz bir gün geçirdiler.

Vali Öksüz Yeşilay'a Destek Verdi Burdur'da Bağımlılıkla Mücadelede İş Birliği
Bölgesel

Vali Öksüz Yeşilay'a Destek Verdi Burdur'da Bağımlılıkla Mücadelede İş Birliği

Burdur Valisi Türker Öksüz, Yeşilay Burdur Şubesini ziyaret etti. Ziyarette Yeşilay'ın çalışmalarına ilişkin bilgi alan Vali Öksüz, Yeşilay'ın misyonunu önemli bulduğunu ve çalışmalarını desteklediğini söyledi.

Yeşilay Kütahya Şubesi ile DPÜ İş Birliğiyle Bağımlılıkla Mücadele Etkinliği
Yaşam

Yeşilay Kütahya Şubesi ile DPÜ İş Birliğiyle Bağımlılıkla Mücadele Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, (DPÜ) bugüne kadarki en geniş katılımlı etkinliğini Yeşilay Kütahya Şubesi iş birliğiyle bağımlılıkla mücadele konusunda yapmaya hazırlanıyor.

YEŞİLAY, KAPASİTE GELİŞTİRİLMESİ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ
Yaşam

YEŞİLAY, KAPASİTE GELİŞTİRİLMESİ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Yeşilay, bağımlılık alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının (STK) kapasitesini geliştirmek amacıyla "Bağımlılıkla Mücadele Eden STK'larda Kapasite Geliştirilmesi" projesini başlattı. Projenin imza töreni İstanbul Valiliği'nde İstanbul Valisi Davut Gül ve Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk'ün katılımlarıyla gerçekleşti.