Burdur

Yok artık dedirtecek haber! Üniversite sınavları kalkıyor mu

Üniversite sınavlarının kaldırılacağı günlerin yaklaştığını söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti grubu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Yok artık dedirtecek haber! Üniversite sınavları kalkıyor mu

Üniversite sınavlarının kaldırılacağı günlerin yaklaştığını söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti grubu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, gençlerin geleceğinin önemine vurgu yaparak, üniversite sınavlarının kaldırılmasının uzak olmadığını belirtti.

Üniversite sınavları kalkıyor mu ?

Konuşmasında Türk gençliğinin önemine değinen Bahçeli, gençlerin geleceğiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Çağa ve zamana yönelik mesajlarımızın hedefi gençlerimizdir. Yıkılmaz kale, düşmeyen inanç, geri adımı olmayan taarruz bilincidir gençlik. Sınavlar gelip geçer, kaldı ki hayat gelip gidiyor. Ülkemizde 19 milyonu temel öğrenimde, 8 milyon da yüksek öğrenimde olmak üzere 27 milyon öğrenci vardır. Pek çok ülkenin nüfusundan fazladır bu sayı. Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de uzak değildir."

'Rehavete kapılmak yok'

Bahçeli, gençlerin hayatlarında sınavların önemine değinirken, öğretmenlere de değer verilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, parti olarak rehavete kapılmamaları gerektiğini ve çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

MHP lideri, siyasi gündeme de değinerek, önümüzdeki siyasi olayların titizlikle gözden geçirildiğini ve rehavete kapılmadan çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, yerlerinin milletin gönlü olduğunu, tarih nehrini görmezden gelmediklerini ve hedefleri küçük bir hareket olmadıklarını söyledi.

Kısa dönemli faiz artışı kaçınılmaz

Ekonomiyle ilgili olarak Bahçeli, faiz artışının yatırımı engelleyen politik bir tercih olduğunu belirterek, kısa dönemli faiz artışının kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti. Ayrıca, yeni bir anayasa kazandırılması gerektiğini ve ekonomi politikalarının uygulanmasının başarı için önemli olduğunu söyledi.

"Uygur Türklerine terörist demek ahlaki bir eksiklik"

Konuşmasında dış politika konularına da değinen Bahçeli, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın Uygur Türkleri hakkındaki açıklamalarını eleştirerek, Uygur Türklerine terörist demenin ahlaki bir eksiklik olduğunu belirtti. Ayrıca, Akdeniz ve Ege'de yaşanan sorunların çözülmesi gerektiğini ve PKK'nın cumhurbaşkanını hedef aldığı gösteriye sessiz kalanları lanetledi.

Bahçeli, toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Anayasa Mahkemesi'nin HDP kararıyla ilgili olarak Yargıtay'ı da önemli bir kurum olarak tanımlayarak, AYM'nin Kandil ile olan bağlantısından ayrılmaları gerektiğini ifade etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 5
    BEĞENMEDİM
  • 3
    KIZDIM
  • 3
    BEĞENDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (1)

Ali İhsan Bekar

10 ay önce / 21.06.2023

Sayın Devlet Bahçeli 1991-1995 yılları arasında yapılan bir analizin sonucunu dile getiriyor. O analiz de önümüzdeki 30-35 yıl içinde kaldırılması gerektiği yazıyordu.

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

YKS Maratonu Nasılmı geçti
Bölgesel

YKS Maratonu Nasılmı geçti

Mezun öğrenciler bilgi ve tecrübelerini aktardı işte detaylar...

Antalya'da gençlere ücretsiz destek
Bölgesel

Antalya'da gençlere ücretsiz destek

YKS hazırlık sürecinde düzenlediği kurslarla destek verdiği üniversite adayı gençlere tercih döneminde de ücretsiz danışmanlık sağlıyor. Detaylar haberimizde...

Bucak'ta üniversite adaylarına destek
Yerel Yönetim

Bucak'ta üniversite adaylarına destek

Bucak Belediyesi, üniversite adaylarına ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti sunuyor. Detaylar haberimizde...

Muratpaşa’dan LGS başarısı
Yaşam

Muratpaşa’dan LGS başarısı

Muratpaşa Belediyesi'nin destek eğitim kurs merkezlerinde LGS'ye hazırlanan 107 öğrenciden 27'si yüzde 25'lik dilimde yer aldı.

YKS Cevap Anahtarı Yayınlandı!
Bölgesel

YKS Cevap Anahtarı Yayınlandı!

Sınav sonuçlarınızı öğrenme heyecanı başladı. 2023-YKS'nin temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayınlandı!

10 dakikam var diye geldi 7 dakika geç kaldı
Bölgesel

10 dakikam var diye geldi 7 dakika geç kaldı

Antalya’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) kapı kapandıktan 7 dakika sonra gelen bir kişi, görevlilere kapıyı açtırsa da içeri giremedi.