KONYA (İHA) - Bayram tatiline günler kala yola çıkacak sürücülere araç bakımlarını ihmal etmemeleri uyarısında bulunan uzmanlar, yapılacak bakım ve kontrollerin araçların verimli kullanılabilmesi ve güvenli bir seyahat için önem taşıdığını vurguladı.
Ramazan Bayramına sayılı günler kalması tatil planları yapanları hareketlendirdi. Araç servis uzmanı Ural Zeybek, tatilde araçlarıyla yola çıkacak olan vatandaşlara güvenli ve konforlu bir seyahat için uyarılarda bulundu. Araç bakımlarının ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Zeybek, motor ve sıvı bakımları ile lastik bakımlarının önemli olduğunu söyledi. Motor bakımında ise sıvı ve periyodik bakımların araçların verimli kullanılabilmesi için önemli olduğunu vurgulayan Ural Zeybek, “İşlerimiz çok yoğun. Ramazan Bayramı dolayısıyla 9 gün tatil için yola çıkacak sürücülerimiz servislere geliyor. Özellikle araç bakımı gelmeyen sürücüler de yağ kontrolü, lastik ve hava basınç kontrollerini yaptırmak için servilerimize geliyor. Havaların da ısınmasıyla beraber en önemli olan nokta motorda bulunan yağ kutularındaki yağ seviyelerinin kontrolünün yapılması oldukça önemli. Antifriz kontrolü yaz ve kış ayları fark etmeksizin çok önemli. Araçlarda fren ve motor bölümleri için önemli olan yağlardan birisi ise hidrolik yağının da kontrolleri şart” dedi.
“200 ile 250 kilometrede bir mola verip araçların kontrolünü yapın”
Motor bakımının ardından yola çıkan sürücülere zaman zaman yolda hem mola hem de araç kontrolü için durulması gerektiğinin önemine değinen Zeybek, “Uzun yola gidecek olan sürücülerimiz 200 ile 250 kilometrede bir mola verip araçlarının etrafını gezip, lastik ve motor kontrollerini yaptıktan sonra biraz da kendilerini dinlendirdikten sonra yola devam etmelerinde fayda var” ifadelerini kullandı.
“Araçlarımızın bakımlarını geciktirmeden yaptıralım”
Ural Zeybek, “Çeşitli motor seçeneklerine göre araç motor bakım fiyatları fark gösterebiliyor. Bakım fiyatları yaklaşık 3 bin 500 lira ile 8 bin 500 arası değişkenlik gösteriyor. Bakımı geciktiren sürücülerimiz öncelikle yağlarında aşırı şekilde katılaşma olur, bu da yağın kalitesini bozar ve motora zarar verir. Motorda sürtünme olduğu için motora yüzde yüz zarar verir. Bunun için araçlarımızın bakımlarını geciktirmeden yaptıralım” diye konuştu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)