Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 22 Nisan Çarşamba günü ANFAŞ Fuar Merkezi’nde kapılarını açıyor. 26 Nisan’a kadar sürecek organizasyon, Antalya’yı bu yıl da Anadolu’nun dört bir yanından gelen ürünlerin buluşma noktası haline getirecek. ATB Başkanı Ali Çandır, kuzeyden güneye, doğudan batıya Türkiye’nin 7 bölgesinden katılım sağlanacağını belirterek, yüzlerce yöresel ürünün ziyaretçilerle buluşacağını ifade etti.
Fuarda Kayseri pastırmasından Gaziantep baklavasına, Trabzon tereyağından Tokat basmasına kadar çok sayıda ürün sergilenecek. Erzurum’un Oltu taşı, Döşemealtı halısı, Afyonkarahisar sucuğu, İzmir şambalisi, Edirne ciğeri ve Ağrı balı da ziyaretçilere sunulacak ürünler arasında yer alıyor. Çandır, fuarın memleket özlemi duyanlar için önemli bir buluşma noktası olduğunu vurgulayarak, tüm ziyaretçileri YÖREX’e davet etti.
Bu yıl yaklaşık 70 il ve 500’e yakın katılımcının yer almasının beklendiği fuarda hedeflenen ziyaretçi sayısı ise 400 bin olarak açıklandı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek açılışta Anadolu Ateşi gösterisi sahnelenecek. Ziyaretçilerin ücretsiz olarak katılabileceği fuar, her gün 10.00 ile 20.30 saatleri arasında açık olacak. Açılışta ayrıca Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan kurumlara plaket verilecek.
ATB Başkanı Ali Çandır, özellikle çocukların ve gençlerin Anadolu’nun yöresel zenginliğini yerinde görmesi gerektiğine dikkat çekerek, ailelere çocuklarıyla birlikte fuarı ziyaret etmeleri çağrısında bulundu.
Altın fiyatları ne kadar oldu? Gram ve çeyrek altın kaç TL?
YÖREX kapsamında bu yıl da büyük market zincirleri ve e-ticaret platformlarıyla yerel üreticilerin bir araya geleceği B2B görüşmeleri düzenlenecek. Bu buluşmaların, üreticiler için yeni iş bağlantıları oluşturması bekleniyor.
2008 ekonomik krizi sürecinde hayata geçirilen YÖREX projesinin, Anadolu’nun köklü birikimini ekonomiye kazandırmayı amaçladığını belirten Çandır, bugüne kadar 13 fuarın düzenlendiğini ve 2,5 milyondan fazla ziyaretçinin etkinliğe katıldığını söyledi.
YÖREX’in başladığı 2010 yılında Türkiye’de yalnızca 109 coğrafi işaretli ürün bulunduğunu hatırlatan Çandır, bugün bu sayının 1837’ye yükseldiğini, 848 ürünün ise tescil sürecinin sürdüğünü ifade etti. Dünya genelinde 200 milyar dolarlık bir pazar oluşturan coğrafi işaretli ürünler için Avrupa Birliği tescil süreçlerinin devam ettiğini belirten Çandır, şu ana kadar 46 ürünün tescil aldığını, 40 ürünün ise sürecinin sürdüğünü kaydetti.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)