Yozgat

Yozgat'ta Boşanma Aşamasındaki Kadını Öldüren Şahıs Hapse Mahkum Edildi

Yozgat’ta boşanma aşamasında olduğu eşini bıçaklayarak öldürüp, kayınvalidesini de ağır yaralamaktan yargılanan şahıs, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yozgat'ta Boşanma Aşamasındaki Kadını Öldüren Şahıs Hapse Mahkum Edildi

YOZGAT (İHA) - Yozgat’ta boşanma aşamasında olduğu eşini bıçaklayarak öldürüp, kayınvalidesini de ağır yaralamaktan yargılanan şahıs, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Kadına ve eşe karşı canavarca hisle ve tasarlayarak kasten öldürme, kayınvalideyi canavarca hisle öldürmeye teşebbüs suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanan sanık M.T.’nin karar duruşması, Yozgat 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanık M.T., maktul Rabia Temel'in annesi müşteki mağdur Güler Güler, maktul yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Savcı mütalaasının okunmasının ardından sanık M.T. savunmasında daha önceki ifadelerini tekrar ederek, beratını ve tahliyesini talep etti. Maktulün annesi Güler Güler ve babası A.G. ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Duruşmada tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanık M.T.’ye eşe karşı canavarca hisle ve tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, kayınvalideyi canavarca hisle öldürmeye teşebbüs suçundan ise 19 yıl hapis cezası verdi. Cezada herhangi bir indirim uygulanmadı.

“Bu ceza umarım başka kadınların yaşamasına vesile olur”
Karar duruşması sonrası açıklamalarda bulunan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin avukatı Arzu Sena Topuz, geçen yıl boşanmak üzere olan Rabia Temel’in eşi tarafından öldürüldüğünü belirterek, "Rabia öldürülürken annesi de yaralandı. Bugün karar duruşması görüldü ve mahkeme heyeti Rabia için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Annesine yönelik eylem için de öldürmeye teşebbüsten 19 yıl hapis cezası verdi. Umarız bu ceza başka kadınların yaşamasına vesile olur” dedi.

“Kızımın katili cezasız kalmadı”
Rabia Temel'in annesi Güler Güler, "Ben bugün adalet olduğunu söyleyeceğim. Çok şükür. Yavrum geri gelmeyecek ama katil de cezasız kalmasın" diye konuştu.

"Adalet yerini buldu"
Rabia Temel'in ablası Sibel Eğilmez ise mahkeme heyetine ve avukatlara teşekkür ederek, "Başka Rabialar yanmasın, biz çok yandık. Katil cezasını buldu, çok şükür adalet yerini buldu" ifadelerini kullandı.
Yozgat'ta 28 Mart 2023 tarihinde M.T., boşanma aşamasındaki karısını bıçaklayarak öldürmüş, kayınvalidesini ise çeşitli yerlerinden bıçaklayarak ağır yaralamıştı. Olay sonrası gözaltına alınan M.T., çıkarıldığı mahmekece tutuklanmıştı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Araçları tırın altına girdi kendileri toprak altına!
3. Sayfa

Araçları tırın altına girdi kendileri toprak altına!

Samsun'da hafif ticari aracın kırmızı ışıkta bekleyen tıra çarptığı ve karı-kocanın hayatını kaybettiği kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kazada ölen genç çift gözyaşları içinde toprağa verildi.

Karı-Koca Belediye Başkan Adayı oldu, ikisi de kaybetti!
İş Dünyası

Karı-Koca Belediye Başkan Adayı oldu, ikisi de kaybetti!

İzmir Kiraz’da 2 dönem belediye başkanlığı yapan Saliha Özçınar Kutlu üçüncü dönem için vatandaştan vize alamazken, kocası Kasım Kutlu da Isparta’nın Sütçüler ilçesinde seçimi kaybetti.

Eşini Takip Etti, Şüpheleri Gerçek Çıktı! Tutuklandı!
3. Sayfa

Eşini Takip Etti, Şüpheleri Gerçek Çıktı! Tutuklandı!

Denizli’de takip ettiği eşinin eski çalışanıyla buluştuğu görerek ikisini de silahla yaralayan koca tutuklandı. Başına 2 kurşun isabet eden eski çalışanın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Bursa’da karı koca tartışması kanlı bitti
3. Sayfa

Bursa’da karı koca tartışması kanlı bitti

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çiftçilik yapan adam, tartıştığı eşinin boğazını kesti. Genç kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

Esenyurt’ta karısını öldüren adam adliyeye sevk edildi
3. Sayfa

Esenyurt’ta karısını öldüren adam adliyeye sevk edildi

Esenyurt’ta karısını çocuklarının gözü önünde defalarca bıçaklayan koca Yunus Ç. adliyeye sevk edildi.

Cani koca karısını çocuklarının önünde bıçakladı
3. Sayfa

Cani koca karısını çocuklarının önünde bıçakladı

Esenyurt’ta karısıyla tartışan koca, eşini çocuklarının gözü önünde defalarca bıçakladı. Çocukların çığlıklarını duyarak olaya müdahale eden komşular kanlar içerisinde kalan kadını müdahale ederken, kadın ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Koşarak evden kaçan adamın ise polis ekipleri tarafından yakalandığı öğrenildi.