ZONGULDAK (İHA) - Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Köksal Toptan, 31 Mart günü yapılacak olan seçimlerle ilgili “Türkiye’nin geleceği ve istikrarı için yeni bir ümit kapısı aralayacaktır. Biz buna inanıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Köksal Toptan, AK Parti Devrek Belediye Başkan adayı Özcan Ulupınar’a seçim çalışmalarında destek vermek için Devrek ilçesine geldi. Burada seçim irtibat bürosunu ziyaret eden Toptan, Ulupınar’a seçim sürecinde başarılar diledi.
Köksal Toptan partililere hitap ederek, “Cumhuriyet tarihinde yerel ve genel seçimleri tahlil ettiğimiz zaman bu kadar zoru belki de hiç görmemişizdir. Seçim sonuçları itibariyle değil Türkiye’nin gelmiş olduğu kritik noktanın geleceğiyle ilgilidir. Onun için Cumhurbaşkanımız her zaman söyledi. Hemen hemen her konuşmasında dile getirdi. Beka sorunuyla Türkiye karşı karşıya. Yine kendi ifadeleriyle bu AK Parti sorunu değildir. Tayyip Erdoğan sorunu da değildir” dedi.
Türkiye’nin dört bir yanında sorun olmasına rağmen ayakta durmaya çalıştığına dikkat çeken Toptan, “İçinde bulunduğu şartları itibariyle Türkiye’nin ne kadar güçlü olması lazım geldiğini ilgili herkesin düşünmesi gerektiğidir. Kuzeyimizde sorunlar var. Güneyimizde sorunlar var. Doğuda sorunlar var. Batı’da Trakya olmak üzere Balkanlar olmak üzere zaten hep sorun yumağı olan bir coğrafyada Türkiye ayakta durmaya çalışıyor. Bu topraklarda binlerce yıl egemenlik kuran, yaşayan ve yaşatan kavimler geldi geçti” şeklinde konuştu.
“Türkiye bütün oyunları şu ana kadar bozarak geldi”
Türkiye’nin göç yolları üzerinde bir ülke olduğunu ifade eden Köksal Toptan, “Göç yolları üzerinde bir ülkeyiz. Bin yıldan beri biz buradayız. Öncesinde çeşitli medeniyetler buradaydı. Şimdi Türkiye'yi zorluyorlar ama Türkiye'de bütün oyunları şu ana kadar bozarak geldi. O bakımdan bizim kim ne isterse istesin, kim ne derse desin bu toprakları birine bırakıp bir yere gidecek halimiz yok. Gidecek yerimiz de zaten yok. O bakımdan Türkiye ve bu coğrafya üzerinde yaşayanlar, yaşamak isteyenler bizim uzattığımız elimizi tutması, Türklerin sevgi, merhamet, saygı ve kardeşlik duygularını paylaşmasını dileriz” dedi.
“Bu seçimler, bu çizmeye çalıştığım tabloya katkı sağlayacak bir sonuç doğuracak”
Toptan, “Topraklar burada yaşayan herkese yeter. Yeter ki iyi, hakkaniyetli kullanalım, birbirimizi sevelim, sayalım ve daha zengin olmak için kardeşçe, dostça yaşayalım. İnşallah bu seçimler, bu çizmeye çalıştığım tabloya katkı sağlayacak bir sonuç doğuracak ve Türkiye'nin geleceği, istikrarı için yeni bir ümit kapısı aralayacaktır. Biz buna inanıyoruz. Ben de uzun yıllar siyaset yapmış bir kişi olarak hem memleketime hem de ilçeme mutluluğumu, saadeti için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Arkadaşlarıma dua ediyorum. İnşallah herkesi mutlu edecek sonuçlarla biten bir seçim gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.
Köksal Toptan’a, asaletin simgesi kabul edilen Devrek Bastonu hediye edildi. Toptan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski ilçe milli eğitim müdürü Satılmış Tunçkaya’nın cenaze törenine katıldı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)