Yüksekova sporcuları ağırlamaktan memnun

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından pistiyle İsviçre’yi aratmayan kayak merkezi için Türkiye’nin her yerinden sporcular gelmeye başladı.

Yüksekova sporcuları ağırlamaktan memnun

HAKKARİ (İHA) - Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından pistiyle İsviçre’yi aratmayan kayak merkezi için Türkiye’nin her yerinden sporcular gelmeye başladı.
Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürlüğü öncülüğünde ilçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı köyünde yapılan 2 bin 500 metre uzunluğa sahip kayak merkezi, Türkiye şampiyonası öncesi sporcuları ağırlamaya başladı. Yüksekova’nın karlı dağlarıyla bütünleşen ve kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşan pistiyle İsviçre’yi andıran kayak merkezinde şampiyona öncesi hazırlıklar da devam ediyor.
Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürü Sami Keskin, milli takım sporcuları arasında 11 Yüksekovalı sporcu bulunduğunu ve bu durumun da kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Keskin, “Milli takım sporcularımızı ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Tüm imkanlarımızla ilçemize gelen sporcularımızın hizmetindeyiz. Bayrağımızı dünyada dalgalandıracak sporcular yetiştirmek için canla başla çalışıyoruz. İsviçre Alplerini aratmayacak ve Türkiye’nin en iyi pistine sahip olmakla inşallah gelecekte Türkiye’nin gururu Yüksekovalı sporcular olacak” dedi.
Antrenör Fikret Öten de Yüksekova olarak kayaklı koşuda bir numara olduklarını belirterek, “İsviçre’ye gitmeye gerek yok, çünkü bizde en güzeli var. Burası zaten Alpler. Kar kalitemiz de çok güzel. Şu an milli takımımız, aday takımımız buradadır. 11 Ocak’ta seçmelerimiz var. Türkiye’nin her tarafından buraya sporcular katılıyor. Yüksekova’yı, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak için hizmet edeceğiz. İnşallah Yüksekova kayakta Türkiye’nin merkezi olacak” diye konuştu.
Rize’den gelen sporcu Ali İhsan Koca ise, “Erzurum’daydık, orada kar olmadığı için biz de buraya geldik. Yüksekova, kar yağışının fazla olduğu yerden biridir. Bununla beraber farklı farklı illerden gelen arkadaşlarımız var. Hepimiz burada yarışmalara hazırlanıyoruz. Burası gerçekten çok güzel, burayı görmek gerek. Burası kış sporları için gayet elverişli. Pisti sporcular için uygun ve güzel bir yer” ifadelerini kullandı.
Niğde’den gelen sporcu Zülfiye Soyarslan da 11-12 Ocak’ta elemeler yapılacağını belirterek, “Milli takım seçmeleri var, ona hazırlanıyoruz. Kampımız çok verimli geçiyor. Yüksekova’yı çok beğendik, pist çok güzel. İnşallah burası tüm dünyaya açılan merkez olur” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Genç Yetenek Burak Cemil Özdoğan, Türkiye U14 Milli Takımı İçin İspanya Yolunda
Spor

Genç Yetenek Burak Cemil Özdoğan, Türkiye U14 Milli Takımı İçin İspanya Yolunda

Alanyaspor’un U14 takımı oyuncularından Burak Cemil Özdoğan, Türkiye U14 Milli Takımı'nın İspanya’da oynayacağı hazırlık maçlarının aday kadrosuna davet edildi.

A Milli Takımın Avusturya Maçı İçin Hakem Belirlendi: Daniele Chiffi - Haberler
Spor

A Milli Takımın Avusturya Maçı İçin Hakem Belirlendi: Daniele Chiffi - Haberler

- A Milli Futbol Takımı'nın, 26 Mart 2024 Salı günü deplasmanda Avusturya ile oynayacağı özel maçı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Daniele Chiffi yönetecek.

A Milli Hentbol Takımı, Angola ile İkinci Zaferi - Haberler
Spor

A Milli Hentbol Takımı, Angola ile İkinci Zaferi - Haberler

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Angola A Milli Takımı ile yaptığı hazırlık maçını 31-25 kazandı.

 A Milli Takım’dan Okan Kocuk'a Davet
Spor

A Milli Takım’dan Okan Kocuk'a Davet

Sezon başında yediği hatalı goller ile eleştirilen Samsunspor’un kalecisi Okan Kocuk, son dönemdeki performansıyla A Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosuna çağrıldı.

Sivasspor'un Golcü Futbolcusu Rey Manaj, Arnavutluk Milli Takımı'na Seçildi!
Yaşam

Sivasspor'un Golcü Futbolcusu Rey Manaj, Arnavutluk Milli Takımı'na Seçildi!

Sivasspor’un golcü futbolcusu Rey Manaj, Arnavutluk Milli Takımı’nın Şili ve İsveç ile oynayacağı maçların aday kadrosuna davet edildi.

Büyükşehir okçuları başarıları sonucu milli takıma dahil oldular
Bölgesel

Büyükşehir okçuları başarıları sonucu milli takıma dahil oldular

Büyükşehir Belediyesi okçularından Hazal Burun ve Emircan Haney Antalya’da düzenlenen 2024 yılı milli takım seçmelerinde gösterdikleri büyük başarı sonrasında A Milli Takımına girmeye hak kazandı.