Burdur'a gelen uluslararası katılımcılara, Fen Bilimleri Öğretmeni Osman Aköz ve İngilizce Öğretmeni Mevlüt Özkan tarafından oluşturulan Natu-Rulers gençlik grubu koordinasyonunda, Burdur İtfaiye Müdürlüğü'nde yangın müdahale eğitimi verildi. Bu eğitim, "No Friendly Fire" adlı proje kapsamında gerçekleştirildi.
Projenin koordinatörleri olan Fen Bilimleri Öğretmeni Osman Aköz ve İngilizce Öğretmeni Mevlüt Özkan liderliğindeki Natu-Rulers gençlik grubu tarafından organize edilen "No Friendly Fire" projesi, Romanya, Kuzey Makedonya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen 30 gönüllü katılımcıya yönelik düzenlendi.
Burdur İtfaiye Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen eğitimde, katılımcılara yangın bilgisi, yangın kimyası, yangına yaklaşma ve müdahale teknikleri, araç malzeme tanıtımı, başlangıç yangınlarına müdahale şekli, orman yangınlarına müdahale şekli, akaryakıt ve plastik yangınına müdahale yöntemleri hem teorik hem de uygulamalı olarak aktarıldı.
Burdur İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Litvanya, Romanya, Kuzey Makedonya ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen Natu-Rulers projesi kapsamındaki 30 orman gönüllüsüne 5 kategoride itfaiyecilik eğitimi verdiklerini belirtti. Yangın bilgisi, yangın kimyası, yangına yaklaşma ve müdahale teknikleri, araç malzeme tanıtımı, başlangıç yangınlarına müdahale şekli, orman yangınlarına müdahale şekli, akaryakıt ve plastik yangınına müdahale yöntemlerinin hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatıldığını ifade etti.
Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen arazi yangını ekipler tarafından söndürüldü. İşte detaylar...
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İtfaiye Haftası nedeniyle İtfaiye Teşkilatı'nı makamında ziyaret etti. Başkan Ercengiz, itfaiyecilerin depremde ve yangınlarda gösterdiği başarılı çalışmaları takdir etti.
Burdur'un Bucak ilçesinde Sanayi Mahallesi Oğuzhan Ek Sanayi'de park halindeki araç, bilinmeyen bir nedenle alev aldı.
Burdur'un Bucak ilçesindeki bir ormanlık alanda çalışan iş makinesi, çalıştığı esnada bir anda alev aldı. İş makinesinin etrafını saran alevlere itfaiye ekipleri müdahale etti.
Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan arazi yangını ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir besihanede çıkan yangında, hayvanlar dışarı çıkarılarak kurtarılırken 2 bin balya saman yandı. Yangında besihane de kullanılamaz hale geldi.
Yorumlar (0)