Burdur

Yurtdışından geldiler Burdur'da yangın eğitimi aldılar

Natu-Rulers gençlik grubunun proje koordinatörü olduğu 'No Friendly Fire' adlı projenin çerçevesinde, farklı ülkelerden gönüllüler Burdur İtfaiye Müdürlüğü'nde yangın eğitimi aldı.

Yurtdışından geldiler Burdur'da yangın eğitimi aldılar

Natu-Rulers Gençlik Grubu, Yangın Müdahale Eğitimi Verdi

Burdur'a gelen uluslararası katılımcılara, Fen Bilimleri Öğretmeni Osman Aköz ve İngilizce Öğretmeni Mevlüt Özkan tarafından oluşturulan Natu-Rulers gençlik grubu koordinasyonunda, Burdur İtfaiye Müdürlüğü'nde yangın müdahale eğitimi verildi. Bu eğitim, "No Friendly Fire" adlı proje kapsamında gerçekleştirildi.

Projenin koordinatörleri olan Fen Bilimleri Öğretmeni Osman Aköz ve İngilizce Öğretmeni Mevlüt Özkan liderliğindeki Natu-Rulers gençlik grubu tarafından organize edilen "No Friendly Fire" projesi, Romanya, Kuzey Makedonya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen 30 gönüllü katılımcıya yönelik düzenlendi.

Burdur İtfaiye Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen eğitimde, katılımcılara yangın bilgisi, yangın kimyası, yangına yaklaşma ve müdahale teknikleri, araç malzeme tanıtımı, başlangıç yangınlarına müdahale şekli, orman yangınlarına müdahale şekli, akaryakıt ve plastik yangınına müdahale yöntemleri hem teorik hem de uygulamalı olarak aktarıldı.

Burdur İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Litvanya, Romanya, Kuzey Makedonya ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen Natu-Rulers projesi kapsamındaki 30 orman gönüllüsüne 5 kategoride itfaiyecilik eğitimi verdiklerini belirtti. Yangın bilgisi, yangın kimyası, yangına yaklaşma ve müdahale teknikleri, araç malzeme tanıtımı, başlangıç yangınlarına müdahale şekli, orman yangınlarına müdahale şekli, akaryakıt ve plastik yangınına müdahale yöntemlerinin hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatıldığını ifade etti.

Yurtdışından geldiler Burdur'da yangın eğitimi aldılarYurtdışından geldiler Burdur'da yangın eğitimi aldılarYurtdışından geldiler Burdur'da yangın eğitimi aldılarYurtdışından geldiler Burdur'da yangın eğitimi aldılarYurtdışından geldiler Burdur'da yangın eğitimi aldılarYurtdışından geldiler Burdur'da yangın eğitimi aldılarYurtdışından geldiler Burdur'da yangın eğitimi aldılar

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Elektrik panosundan çıkan yangın korkuttu
3. Sayfa

Elektrik panosundan çıkan yangın korkuttu

Aksaray’da çocuk parkında bulunan elektrik panosunda meydana gelen patlama ve yangın paniğe neden oldu.

Otomobil alevlere teslim oldu
3. Sayfa

Otomobil alevlere teslim oldu

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde seyir halindeki otomobilin yanması sonucu araç kullanılmaz hale geldi.

Erzin'de baraka yangını korkuttu
3. Sayfa

Erzin'de baraka yangını korkuttu

Hatay’ın Erzin ilçesinde çıkan baraka yangını itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Çöp Taşıyan Tır alev aldı, yangın tüpü kullanamadan cayır cayır yandı
3. Sayfa

Çöp Taşıyan Tır alev aldı, yangın tüpü kullanamadan cayır cayır yandı

Alınan bilgilere göre, Akçakoca’dan Düzce istikametine seyir eden Akçakoca Belediyesi’ne ait çöp nakil tırı, Düzce’de bulunan katı atık depolama, ayrıştırma ve enerji üretim merkezine getirdiği çöplerle seyir halindeyken bir anda Kabalak mevkiinde motoru alev aldı.

Türkiye'de İlk Kez! Survivor’ı aratmayacak
Bölgesel

Türkiye'de İlk Kez! Survivor’ı aratmayacak

Burdur İtfaiyesi tarafından düzenlenen ve bu sene ulusal düzeye taşınan Üniversiteler Arası İtfaiye Olimpiyatları'nda Türkiye'nin en iyi itfaiyecilik öğrencileri Survivor'ı aratmayan zorlu parkurlarda yarışacak! 20-21 Mayıs'ta Burdur'da gerçekleşecek olimpiyatların detayları için tıklayın!

Mardin'de Tarımsal Sulama Araçları Yakıldı!
3. Sayfa

Mardin'de Tarımsal Sulama Araçları Yakıldı!

Mardin’de tarımsal sulama işlerinde kullanılmak üzere enerji sağlayan iki trafo ve traktör yakıldı.