Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Yeşildere Mahallesi’nde açtığı yeni cadde ve sokakların asfalt çalışmasına başladı. Muhtar Hasan Ali Hakikat, “Mahallemiz, belediyemiz sayesinde gelişmeye başladı” dedi.
Zeytinköy ya da resmi adıyla Yeşildere Mahallesi, kentin çeperinde uzun yıllar yoksulluk ve suçla mücadele edilen bir bölge olarak hafızalarda yer aldı. 2010’lu yıllarda nüfusu hızla eriyen mahalle, Muratpaşa Belediyesi’nin çalışmalarıyla gündelik yaşamının bir parçası haline gelmeye başladı.
2022 yılında nüfusu 5 bin 556’ya çıkan mahallede Muratpaşa Belediyesi önemli bir adımı Mart 2015’te attı. 22 ayrı parselde 15 bin 640 metrekarelik taşınmaz belediyece ihale edildi. İhalede tanınan 4 aylık ödeme süresiyle mahalleli, doğup büyüdüğü evleri alabildi. 2018 Ağustos’unda ise mahallede 190 bin metrekare alana ilişkin imar plan çalışması tamamlandı. Çalışmaların ardından Şubat 2019’da mahalleliye tapularını dağıttı. İmar ve tapu çalışmalarıyla birlikte Muratpaşa Belediyesi, yeni planlara göre caddeler sokaklar açmaya başladı.
Muratpaşa Belediyesi son olarak mahallede açtığı 11 yeni cadde ve sokağın asfalt çalışmalarına başladı. Yeşildere Muhtarı Hakikat, “Mahallemiz, belediyemiz sayesinde gelişmeye başladı. Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a mahallelimiz adına teşekkürlerimi sunarım. İmar yollarımızı açtık. Şu anda da asfalt çalışmalarına başladık” diye konuştu.



Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)