Burdur / Gölhisar

“Zoru Başaranlar” Adlı Kariyer Günü Sohbeti Düzenlendi

Gölhisar Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından 12 Aralık 2018 Çarşamba günü “Zoru Başaranlar” adlı kariyer sohbetleri programı düzenlendi

“Zoru Başaranlar” Adlı Kariyer Günü Sohbeti Düzenlendi

Gölhisar Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından 12 Aralık 2018 Çarşamba günü “Zoru Başaranlar” adlı kariyer sohbetleri programı düzenlendi.

Gölhisar Kaymakamı Mustafa Ünver BÖKE ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah KARAPINAR, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Akademi Kariyer Sohbetleri kapsamında “Zoru Başaranlar” konulu seminere konuşmacı olarak katıldılar.

Yurt Müdürü Yasin ŞENYURT ve Yurt Görevlilerinin katıldığı, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Gölhisar Kaymakamı Mustafa Ünver BÖKE ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah KARAPINAR, öğrencilere üniversite ve çalışma hayatında yaşadıkları deneyimlerden bahsettiler.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gölhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah KARAPINAR özgeçmişinden kısaca bahsettikten sonra, hayatına etki eden, hayatını dönüştüren kişilerden ve kitaplardan bahsederek; “Kitap insanı, insan dünyayı değiştirir. Okuyorsak varız aslında. İnsanın düşünmeye ve okumaya olan ihtiyacı sonsuza kadar devam edecektir. Mutlaka; şahsiyetimizi, aklımızı ve kalbimizi inşa eden kitaplar okumalıyız. Yağmur nasıl toprağı besliyorsa bilgi de insan zihnini besler.” Dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan KARAPINAR; “Kendinizi mutlaka geliştirin, hayatınızı planlayın. Kütüphanenizin temellerini şimdiden atın. Anlatım yeteneğinizi arttırın. İyi dost ve iyi arkadaşlar biriktirin. Gelecek hayalleriniz olsun, hayat amacınız olsun, Hayata tutunabileceğiniz değerleriniz olsun. Umudunuzu, uyumunuzu ve ufkunuzu kaybetmeyin. Üşenmeyin, vazgeçmeyin, ertelemeyin planlarınızı. İnsanların fikrine değer verin. Latife yapın, tebessüm edin. Okuyun, seyahat edin.” Diye konuştu.

Konuşmasını; her bir tavsiyesiyle ilgili hayatta karşılığı olan küçük hikayelerle destekleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah KARAPINAR, arabasıyla çıktığı dünya turunda karşılaştıklarını öğrencilerle paylaştı.

İlçe Kaymakamı Mustafa Ünver BÖKE de devlet hayatı boyunca edindiği birikim ve tecrübelerini, hayat felsefesini, gelecek vizyonunu, Gölhisar ve eğitime dair görüş ve düşüncelerini öğrencilerle paylaştı.

Kendi öğrencilik yıllarından ve o yıllarda yaşadığı zorluklardan hatıralar ve notlar aktararak öğrencilerle sohbetine devam eden İlçe Kaymakamı BÖKE, “Başarılı olmak için mutlaka belli bir program dahilinde belirlediğiniz hedef üzerine çok çalışmalı ve her şeyden önemlisi çok okumalısınız ve asla ben başaramam diye düşünmemelisiniz” dedi.

Öğrencilerin en çok Kaymakamlık mesleği üzerine sorular yönelttiği konferansta BÖKE, “Herkes kaymakam ya da vali olmayı ister. İnsanların hedefleri hiçbir zaman bitmemeli. Kendi imkanlarımla ne yapabilirim? diye düşünerek hareket ettim. Belki her şeyi yapamazsınız ama bir şeyi yapabilirsiniz. İstediğiniz her şeyi anında yapamayabilirsiniz. Her şeyin merkezinde insan var. İnsan isterse her şeyi gerçekleştirebilir.” diye konuştu.

Öğrencilere asla vazgeçmemeleri gerektiğini ifade eden İlçe Kaymakamı BÖKE, “Başarının iki anahtarı vardır. Birincisi çalışmak, ikincisi ise farklı olmaktır. Çalışmaktan vazgeçmeyeceksiniz ama sıradan da olmayacaksınız. Zorluklar karşısında yılmadan çalışacaksınız. Edison elektriği kaçıncı denemesinde buldu. Boşa giden denemelerinin de hiçbir zaman boş olarak değerlendirmedi. O denemelerin işe yaramadığını test etmiş olduğunu söyledi. O nedenle denemekten ve çalışmaktan vazgeçmeyin. Hayata mutlaka farklı yönlerden bakın.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan İlçe Kaymakamı Mustafa Ünver BÖKE, öğrencilerin istek ve görüşlerini dinledi ve tavsiyelerde bulundu. Bu tür projelerde bulunmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren BÖKE, çalışmalarından dolayı Gölhisar Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Yasin ŞENYURT’a teşekkür etti.

Konferans sonunda Gölhisar Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Yasin ŞENYURT, konferansa katılan Gölhisar İlçe Kaymakamı Mustafa Ünver BÖKE’ye ve Gölhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah KARAPINAR’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bayburt Müftülüğünden KYK öğrencilerine iftar
Bölgesel

Bayburt Müftülüğünden KYK öğrencilerine iftar

Bayburt Müftülüğü, KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine iftar yemeği verdi. Müftülükte düzenlenen iftar programına Müftü Yardımcısı Fatma Tuba Altın, vaizler Saliha Yaşaroğlu, Hacer Dursun ve üniversite öğrencileri katıldı.

Termal KYK erkek öğrenci yurdu öğrencileri mantar yetiştirmeyi öğrendi
Bölgesel

Termal KYK erkek öğrenci yurdu öğrencileri mantar yetiştirmeyi öğrendi

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen mantar yetiştirme kursuna Termal Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri katıldı.

KYK Erkek Öğrenci Yurdunda Dram: Şaka Yaparken Arkadaşını Vurdu
3. Sayfa

KYK Erkek Öğrenci Yurdunda Dram: Şaka Yaparken Arkadaşını Vurdu

Kilis’te KYK Erkek Öğrenci Yurduna tabancayla giren öğrenci silahla şakalaşmak isterken kazaran arkadaşını vurarak öldürdü.

Şırnak’ta üniversiteliler yöresel yemekleri tattılar
Bölgesel

Şırnak’ta üniversiteliler yöresel yemekleri tattılar

Şırnak’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan yurtlarda kalan öğrenciler için yöresel yemek ve müzik etkinliği gerçekleştirildi.

KYK yemekhanesine personel alımı yapılacak!
Eleman İlanı

KYK yemekhanesine personel alımı yapılacak!

Burdur Bucak Yeni KYK Oğuzhan erkek yurdunda çalıştırılmak üzere personel alımı yapılacaktır. İşte ilan detayları...

Fethiye'de KYK 'da kalan öğrenciler piknikte buluştu
Etkinlik

Fethiye'de KYK 'da kalan öğrenciler piknikte buluştu

Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye KYK Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri, manevi danışmanları Sezgin Büküm eşliğinde, KYK Yurt Müdürü Abdurrahman Güneş'in de katılımlarıyla piknikte bir araya geldi.