Burdur / Karamanlı

16. Karamanlı şenlikleri çoşkuyla başladı

Bu yıl 16'ıncısı düzenlenen geleneksel Karamanlı Ceviz, Mermer ve Yayla Şenlikleri, 17 Ağustos Cuma günü akşam yapılan etkinliklerle başladı.

16. Karamanlı şenlikleri çoşkuyla başladı

Bu yıl 16’ıncısı düzenlenen geleneksel Karamanlı Ceviz, Mermer ve Yayla Şenlikleri, 17 Ağustos Cuma günü akşam yapılan etkinliklerle başladı.

Karamanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen şenliklere, Karamanlı Kaymakamı Abnliğimizin ilk gününde eğlence programına yer vermedik. Bu gece çocuklarımız için animasyon, tasavvuf ve semazen gösterilerine yer vermeyi uygun gördük. Şenliğimizin ikinci gününde saat 14.00’da 20 çocuğumuz için sünnet şöleni yaparak, etkinliklerimize devam edeceğiz. Daha sonra Türk Hava Kurumu ve Karamanlı Gençlik Spor Kulübümüzün paraşüt takımları tarafından uçuş gösterileri yer alacak. Akşamki etkinlikler saat 21.00’de başlayacak halk oyunları gösterileri ve konserle devam edecek. Pazar günü de saat 21.00’de de Türkiye’nin sevilen sanatçıları siz değerli Karamanlı halkımız için sahne alacak. Bu muhteşem ve coşkulu geçecek konserlere hepinizi davet ediyorum” dedi. Şenliklerde geçen yıl olduğu gibi bu yılda Karamanlı Belediye Logolu Yöresel Naneli Sipsi şekerleri dağıltıldı. Özel Yapım olan bu katkısız doğal şekerleri alan vatandaşlar oldukça memnun olduklarını dile getirerek başkana teşekkür ettiler.

dulselam Bıçak, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, daire müdürleri, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Selimoğlu, 16’ıncısı düzenlenen Karamanlı şenliklerinde tüm Karamanlı halkını birlik ve beraberlik içerisinden görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Belediye tarafından yapılan çalışmalardan ve bölge ekonomisine yıl boyunca verilen katkılardan bahseden Selimoğlu, “İlçemizin değerlerinin ön plana çıkması ürünlerimizin kalitesinin artması ve kaliteli ürünlerimizin tescilinin yapılması için çalışmalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Şu aşamada Burdurumuzun tescilli ürünü olan ceviz ezmesinin ham maddesi olan Karamanlı Cevizi ile organikliği ve sahip olduğu değerlerin yüksekliğiyle özellikle ihracatı yapılan Karamanlı Rezenesi ve Karamanlı Kişniş’inin coğrafi işaret tescil işlemlerinin Türk Patent Kurumun da başladığının müjdesini vermekten de mutluluk duyuyorum. Umarım gerekli incelemeler sonunda şu an başvurduğumuz ürünlerimiz ve başvuracağımız diğer yöresel zenginliklerimizle Karamanlı ile özdeşleşen ürünlerimizin kalitesini tescil ettireceğiz ve hem bölge bilinirliğimizi ülke çapına taşıyacağız hem de çiftçilerimizin gelirlerinin arttırılmasına katkı sağlayacağız.” diye konuştu.

Başkan Selimoğlu, 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Gölcük depremini unutmadıklarını kaydederek, “Bu nedenle şe

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Alanya Gökbel Yayla Şenliklerinde Alanya Belediye Başkan Aday Adayları Boy Gösterdi
Bölgesel

Alanya Gökbel Yayla Şenliklerinde Alanya Belediye Başkan Aday Adayları Boy Gösterdi

Alanya Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Şahin ve Alanya Belediye Başkan aday Adayı Abdullah Sönmez Alanya Gökbel Yayla Şenliklerinde

Kumluca Yayla Şenliklerinde korku dolu anlar yaşandı
Bölgesel

Kumluca Yayla Şenliklerinde korku dolu anlar yaşandı

Boğa güreşlerinde birbirlerini kovalayarak alanın dışına kadar gelen boğalar seyircilerin arasına daldı. Detaylar haberimizde...

Karamanlı’da Radikal Karar: Şenlikler İptal Edildi, Tüm Masraflar Okul İçin Harcanacak
Bölgesel

Karamanlı’da Radikal Karar: Şenlikler İptal Edildi, Tüm Masraflar Okul İçin Harcanacak

Burdur'un Karamanlı İlçesinde Belediye Meclisi radikal bir karara imza atarak, 15-16 Ağustos 2019 Karamanlı Ceviz Mermer ve Yayla Şenlikleri'nin iptal edilerek şenliklere harcanacak paranın Karamanlı Meslek Yüksekokulu binasının yapımı için harcanması kararı alındı.

ŞENLİK YERİNE OKUL YAPACAK
Bölgesel

ŞENLİK YERİNE OKUL YAPACAK

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ ŞENLİK YERİNE OKUL YAPIYORUZ Belediye meclisimizin bugünkü toplantısında alınan kararla, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Karamanlı Ceviz Mermer ve Yayla Şenliklerinin iptal edilerek, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Karamanlı Meslek Yüksekokulu binasının yapımı için …

Burdur Çavdır'da Deprem
Bölgesel

Burdur Çavdır'da Deprem

Yazır Köyü Çavdır Burdur’da 29 Nisan 2024 pazartesi gece 00.33 de Deprem meydana geldi.

Burdurlu Önder Çakır Antalya'da  Trafikteki kavgada canından oldu!

Burdurlu Önder Çakır Antalya'da Trafikteki kavgada canından oldu!

Antalya'da Eşi Kızının gözü önünde öldürüldü.