Kayserili Genç sporcu Mert Güney; 17 yaşında olmasına rağmen muaytahi ve kickboks branşlarında 9 kez Türkiye şampiyonu olarak önemli bir başarıya imza attı.
Kayseri MortasCombat Spor Kulübü’nde muaythai ve kickboksa başlayan MertGüney, 2025 yılı içerisinde Ocak ayında Kickboks Gençler K-1 branşında 51 kg, Mayıs ayında Muay Thai U23 kategorisinde 48 kg, Temmuz ayında Gençler Muay Thai branşında 51 kg ve yine Temmuz ayında Gençler Kickboks K-1 branşında 51 kg olmak üzere 4 ayrı Türkiye Şampiyonluğu kazanarak toplamda 9. Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı. Mert Güney, ayrıca Antalya’da düzenlenen U23 ve Elitler Dünya Şampiyonası’nda 4 zorlu maçın ardından dünya ikinciliği elde etti. Başarılı sporcu, hedefinin Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu olduğunu söylerken, hazırlıklarını sürdürdüğünü kaydetti. Güney; "Başarılarımın gerçek sahibi İbrahim Mortaş hocamdır. Bugün ayakta durabiliyorsam onun sayesinde. Şimdi sırada Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılacak Muay Thai Dünya Şampiyonası ve İtalya’da düzenlenecek Kickboks Avrupa Şampiyonası var. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi.
Antrenör İbrahim Mortaş da, sporcusuyla gurur duyduğunu belirtti. Mortaş; "Mert, 11 yaşından bu yana benimle. Ona sadece bir sporcu olarak değil, bir evlat gibi yaklaşıyorum. Aramızda yılların oluşturduğu özel bir bağ var. Ringe çıktığında sesimi duymasa bile sadece göz göze gelmemiz yeterli oluyor. Son 2 ayda yaklaşık 25 maça çıktı. Bunların 4’ü uluslararası düzeydeydi. Son şampiyonada sakat bir ayakla dövüştü ama yılmadı, yine şampiyon oldu. Bu, karakter işidir. Disiplinli, azimli ve örnek bireyler yetiştiriyoruz. Mert bunun en güzel örneğidir" ifadelerini kullandı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)