2024 emekli maaş zammı ne kadar olacak? Enflasyon beklentileri neler ?

2024 emekli maaşı zammı ne kadar olacak? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı için enflasyon rakamları ve beklenen zam oranları. Detaylı hesaplamalar ve kök maaşın önemi

2024 emekli maaş zammı ne kadar olacak? Enflasyon beklentileri neler ?

Emekli zammı 2024 ne kadar olacak, milyonlar tarafından merakla bekleniyor. SSK, Bağkur, Emekli Sandığı maaş zammı, emekli vatandaşların gündeminde bulunuyor. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklandı. Şimdi gözler emekli aylıklarında. 2024 Ocak ayından itibaren geçerli olacak emekli aylık zammı için enflasyon rakamları bekleniyor. Yeni yıla sayılı günler kala en düşük SGK (4A, 4B, 4C), BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı aylık zam oranı ve tutarı ile ilgili hesaplamaları da yoğunlaştı. Özellikle 7500 TL emekli aylığı alanlar kaç TL zam geleceğine odaklandı. Emekli maaşları yılda 2 defa ve enflasyon rakamlarına göre yenileniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Ocak'ta Aralık ayı enflasyon verisi ilan edilecek. Böylece Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık rakamları ile 6 aylık enflasyon farkı belli olacak. Ardından 2024 yılının ilk 6 ayı için geçerli olacak emekli maaş zam oranı da netlik kazanacak. Peki emekli maaşı ne zaman belli olacak? 2024 Yeni SSK, BAĞKUR emekli aylığı ne kadar, kaç TL'ye çıkacak? İşte İşte emekli maaş zammı son dakika bilgileri...

BAĞKUR SSK emekli maaşı hesaplama bilgileri Ocak ayı yaklaşırken yoğunluk kazandı. TÜİK Aralık ayı enflasyon farkını önümüzdeki günlerde duyuracak. Aralık enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasıyla 6 aylık fark de netlik kazanacak. 2024'ün ilk 6 ayı içinde emekli aylık zammı da ortaya çıkacak. Diğer taraftan kök maaşı 7500 TL olan emekliler ne kadar zam alacağını merak ediyor. Peki en düşük emekli maaş aylığı ne kadar olacak? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı ne kadar artacak? İşte ayrıntılar...

SSK, BAĞKUR EMEKLİ MAAŞ ZAMMI İÇİN GÖZLER ENFLASYIN FARKINDA
SSK (4A, 4B, 4C), Bağ-Kur ve Emekli Sandığı aylıkları yılda iki defa zamlanıyor. Bu oran da TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ile belli oluyor. 6 aylık enflasyon farklı emekli maaşlarına yapılacak zammı belirliyor. 2024 Ocak aylıklarının da netleşmesi için gözler TÜİK enflasyon rakamlarına çevrildi. Aralık ayı enflasyonu 3 Ocak'ta açıklanacak. Bununla beraber yeni aylıklar da netleşecek.

5 AYLIK ENFLAYON FARKI 30,36 OLDU
Milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren yılın geriye kalan aylarına ilişkin Kasım enflasyon verisi açıklanmıştı.

Buna göre Kasım ayında enflasyon aylık yüzde 3,28 olarak gerçekleşti.

BAĞ-KUR, SGK EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 2024
Emekli maaş zammı için kesin zam oranı Aralık ayı enflasyonunun açıklanması ile belli olacak. Diğer taraftan Aralık ayı enflasyon beklentisi ise 3.75 olarak tahmin ediliyor. Bu da emeklilerin toplamda %38 zam alması anlamına geliyor.

Kesin zam oranları Aralık ayı enflasyonu ile belli olacak. Ancak %38’e göre 7,500, 8.000, 8.500, 9000 ve 10.000 alanların yeni maaşları hesaplandı. İşte, tek tek hesaplanan emekli maaşları;
Maaşını 7.500 lira olarak alt sınırdan alan emekliye %38 zam yapılması durumunda artış 2.850 lira olacak. 7.500 liralık maaş Ocak ayından itibaren 10.350 liraya yükselecek.

8000 TL olarak maaş alan SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı emeklisine ise %38 zam yapılması durumunda eski maaş ile aradaki fark 3.040 lira olacak. Yeni emekli aylığı Ocak’tan itibaren 11.040 lira olacak.
8.500 lira maaş alanlara enflasyon tahminlerine göre %38 oranında artış yapıldığında artış 3.230 lira olacak ve yeni maaşı 11.730 liraya yükselecek.
Temmuz ayından itibaren 9.000 lira alan emeklilere %38 zam yapılması durumunda ise maaş artışı 3.420 lira olacak ve Ocak ayından itibaren 12.420 liraya yükselecek.
10.000 lira maaş alan emeklinin zam oranı %38 olarak hesaplandığında ise 3.800 lira artış alacak ve yeni maaşı 13.380 liraya yükselecek.

YENİ ZAMLI EMEKLİ AYLIKLARI NE ZAMAN YATACAK?
Emekli maaşları, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için farklı tarihlerde tahsis numarasına göre hesaplara geçiyor. Enflasyon rakamları 3 Ocak'ta netleşecek. Yeni zamlı emekli aylıklarının da Ocak ayından itibaren yatırılması bekleniyor.

KÖK MAAŞ NEDİR?
Kök maaş, ilk emekli olunan tarihte SGK tarafından başlanan maaşa denir. e-Devlet üzerinden emekli kök aylığını öğrenmek mümkün.

Kaynak: Hürriyet.com

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da ulaşıma zam geldi
Bölgesel

Antalya'da ulaşıma zam geldi

UKOME Genel Kurulu’nda alınan karar ile Antalya kent içi ulaşım ücretlerine zam yapıldı.

Antalya'da eş zamanlı operasyon
3. Sayfa

Antalya'da eş zamanlı operasyon

Antalya'da uyuşturucu maddelerin kaynağının kurutulması, ticaretinin ve kullanımının engellenmesi amacıyla kente uyuşturucu madde naklederek ticaretini yapan şahıs ve gruplara yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı.

Antalya'da asayiş suçlardan aranan şahıslar yakalandı
3. Sayfa

Antalya'da asayiş suçlardan aranan şahıslar yakalandı

Antalya'da polis tarafından yapılan eş zamanlı operasyonda çeşitli asayiş suçlarından aranan 160 kişi yakalanıp gözaltına alındı.

Antalya'da zam Taksimetre fiyatları arttı
Bölgesel

Antalya'da zam Taksimetre fiyatları arttı

Antalya’da artan maliyetler gerekçe gösterilerek taksimetre ücretlerine zam yapıldığı duyuruldu.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? Emekli Maaşı Zammı
İş Dünyası

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? Emekli Maaşı Zammı

En düşük emekli maaşı Temmuz 2024'te ne kadar olacak? Emekli maaşı zam oranı ve en düşük emekli maaşı hesaplaması için detaylı bilgi! Emeklilerin merak ettiği en düşük emekli maaşı için iki farklı formül var. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olabilir?

Sigaraya bir zam daha! Tiryakiler zam haberiyle şaşkınlığa uğradı
İş Dünyası

Sigaraya bir zam daha! Tiryakiler zam haberiyle şaşkınlığa uğradı

Sigaralara Mayıs ayında zam geldi! Peki en çok tercih edilen sigaraların yeni fiyatları ne kadar oldu? Marlboro, Parliament, Winston ve diğer sigara fiyatlarını bu haberde bulabilirsiniz.