ER MEYDANINDA BÜYÜK GÜN!
664. KIRKPINAR’DA 40 BAŞPEHLİVAN SAHAYA ÇIKIYOR
Edirne | 5 Temmuz 2025, Cumartesi
Türk sporunun asırlık geleneği olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde büyük gün geldi çattı! 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 4-6 Temmuz tarihlerinde Edirne’de gerçekleşiyor. Bugün, 5 Temmuz Cumartesi, 40 başpehlivan Sarayiçi Er Meydanı’nda kozlarını paylaşacak.
1., 2. ve 3. Tur Güreşleri Bugün
Güreşlerde bugün 1., 2. ve 3. tur mücadeleleri yapılacak. Başpehlivanlık yolunda iddialı isimler arasında;
➡️ Yusuf Can Zeybek,
➡️ Ali Gürbüz,
➡️ Mustafa Taş,
➡️ İsmail Balaban,
➡️ Mehmet Yeşil Yeşil,
➡️ Orhan Okulu,
➡️ Feyzullah Aktürk
ve daha birçok yıldız pehlivan yer alıyor.
Kemer Yılı Heyecanı: Zeybek Tarih Peşinde
Bu yıl Kırkpınar’a damga vuran en büyük konu ise “kemer yılı” olması. Üst üste üçüncü kez başpehlivan olmayı hedefleyen Yusuf Can Zeybek, altın kemerin ebedî sahibi olma fırsatı için minderde olacak.
Son 5 Yılın Öne Çıkan İsimleri
Yusuf Can Zeybek ve Ali Gürbüz, son 5 yılda 2’şer başpehlivanlıkla öne çıkıyor.
Mustafa Taş, 1 birincilik ve 1 ikincilikle takipte.
İsmail Balaban, 2 kez finalde yer aldı.
Orhan Okulu ve Mehmet Yeşil Yeşil, istikrarlarıyla dikkat çekiyor.
Toplamda 14 başpehlivan son 5 yılda kürsüye çıkarken, bu yıl rekabet daha da kızışmış durumda.
Galibiyete Ödül: Oyunla Kazanana Para
Organizasyon bu yıl güreşleri daha da çekişmeli hale getirmek için yeni bir uygulamaya imza attı:
Oyunla galip gelen başpehlivanlara ek para ödülü verilecek.
Bu uygulamayla birlikte güreşlerde pasiflikten uzak, hücum güreşi öne çıkacak. Hem sporcuların motivasyonu hem de seyir zevki artacak.
TRT Spor ve TRT Spor Yıldız Canlı Yayında
Kırkpınar’ın heyecanı saat 12.00’den itibaren TRT ekranlarında canlı olarak izlenebilecek.
Edirne bugün bir kez daha tarihe tanıklık edecek. Er Meydanı’nda nefesler tutuldu, 40 başpehlivan şampiyonluk yolunda ilk adımı atmaya hazırlanıyor. Bu yılın şampiyonu kim olacak? Altın kemer ebedî sahibini bulacak mı? Cevabı, Edirne’nin kalbinde yazılacak!
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)