Kayseri / Kocasinan

23 Yıldır Evlerine Kavuşamadılar

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde kooperatif üyeleri, 23 yıldır evlerini teslim alamadıklarını öne sürerek mağdur olduklarını iddia etti. Devamı Haberimizde...

23 Yıldır Evlerine Kavuşamadılar

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde kooperatif üyeleri, 23 yıldır evlerini teslim alamadıklarını öne sürerek mağdur olduklarını iddia etti.
İlçeye bağlı Erkilet Mahallesinde Uydukent Yapı Kooperatifi tarafından 5 blok halinde yapılan dairelerden 4 bloğu üyelere teslim edilirken 40 dairelik bir blok ise teslim edilmedi. Teslim edilmeyen blokta bulunan daire sahipleri ise 23 yıldır evlerine kavuşamadıklarını iddia etti. Kooperatif üyesi Cahit Köksal; "2000 yılında Uydukent Yapı Kooperatifine üye olduk. Yapı kooperatifinin amacı 550 daireydi. Blok olarak karar alındı. En son 5 blok teslim edildi. Teslim edilirken de kooperatif başkanı dedi ki; ’Bu maaliyeti verirseniz tapuyu vereceğim’ diyerek vaatte bulundu. Onlar da parayı vererek daireleri aldılar. Son blok olarak D blok kaldı. Teslim alanlar bizim bloğun paralarını vermeyince kooperatif bitmedi. Burada 3 tane inşaat mühendisi değişti. Bir türlü bitmedi. 1998 yılında noter huzurunda çekilişle yerler belli oldu ama kooperatif başkanı herkese değişik değişik ev yazmış. Daireler satılmış, icralar çoğalmış. İcralar çoğalınca müteahhit de para alamadığı için yapmak istemiyor. Kooperatif başkanı yok şuan. Aşağı yukarı 23 sene bitiyor, bu kooperatif bitmedi" dedi.
Bir diğer üye İhsan Atıcı da; "Temelden üyeyim. Noter anlaşmasıyla 36 ay 33 bin TL’ye teslimiyet olacaktı. 90 bin TL para ödedim, 25 senedir evimi teslim alamadım" ifadelerini kullanarak yetkililerden yardım istedi.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kayserispor - Konyaspor maçının hakemi belli oldu
Spor

Kayserispor - Konyaspor maçının hakemi belli oldu

Kayserispor ile Konyaspor arasında oynanacak Süper Lig maçının hakemi belli oldu. Merkez Hakem Kurulu bu maça tecrübeli hakem Halil Umut Meler'i atadı.

Bahar ayında çocukların burnu akıyorsa sebebi alerji olabilir
Sağlık

Bahar ayında çocukların burnu akıyorsa sebebi alerji olabilir

Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Alerjisi İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Cansever, çocuklarda özellikle bahar aylarında grip ile alerjinin karıştırılmaması gerektiğini söyleyerek, "Gereksiz ve yanlış ilaç kullanımı ve yanlış tedaviler ile bu süreci uzatıp çocuğun yaşam kalitesini olumsuz etkileyebiliriz" dedi.

Engeller Hayalleri Yıkmaz: Umutcan Polis Olmanın Mutluluğunu Yaşadı!
Yaşam

Engeller Hayalleri Yıkmaz: Umutcan Polis Olmanın Mutluluğunu Yaşadı!

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri; en büyük hayatı polis olmak olan Umutcan'ın hayalini gerçekleştirdi.

Kayseri'de Gençler Değerleri Bardakta Buluyor!
Bölgesel

Kayseri'de Gençler Değerleri Bardakta Buluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bünyesinde değerler eğitimi konusunda proje geliştiren lise öğrencilerine destek oluyor.

Küçük çocuk ne olduğunu şaşırdı
3. Sayfa

Küçük çocuk ne olduğunu şaşırdı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde orduevi yakınlarında bırakılan şüpheli çanta polisi alarma geçirdi. Fünye ile patlatılan çanta boş çıkarken, bu sırada olayı fark eden bir kadın, polis şeridinin içerisindeki arabanın içerisinde uyuyan çocuğunu alarak uzaklaştı.

Kayseri’de Eczacılık Günü kutlandı!
Yaşam

Kayseri’de Eczacılık Günü kutlandı!

Kayseri’de 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken; Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Uğur Nuri Akın, “Eczacı varsa hayat var” dedi.