Mersin / Mezitli

Mersinde YKS birincisi

Mezitlili Baran İnci’den büyük başarı

Mersinde YKS birincisi

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde yaşayan, Eyüp Aygar Anadolu Lisesi mezunu Baran İnci, YKS 2023 Türkiye 94’üncüsü ve Mersin 1’incisi oldu. İnci, kazandığı büyük başarı sonrası ailesiyle birlikte derslerini çalıştığı Mehmet Faruk Gürtunca kütüphanesini ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a ziyarette bulundu.
Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi yapıldığından bu yana çok faydalı bir kurum olduğunu ve sürekli kendisinin de buraya geldiğini ifade eden Baran İnci, “Mehmet Faruk Gürtunca Kütüphanesi de uğrak yerlerimden birisi oldu. Gerçekten fiziki ortamı, her türlü olanağı barındırması, sessiz bir yer olması çok güzel. Özellikle çalışırken kütüphanenin imkanlarını kullandım ve belediyenin desteğini en iyi şekilde hissettim. Zaten diğer ilçelerle karşılaştırdığımızda bir farkı var Mezitli’nin. Mezitli çok güzel bir yer. Özellikle birçok yerde kütüphaneler var. Bu duyarlılığı nedeniyle başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ediyorum” dedi.
YKS’ye hazırlanan gençlere de tavsiyelerde bulunan İnce, 11’inci sınıftan itibaren yoğun bir çalışma sürecine başladığını ifade ederek, “11’inci sınıfta ve yaz döneminde yoğun bir süreç geçirdim. 12’nci sınıfta ise daha çok deneme sınavlarına yoğunluk verdim. Haftada birkaç deneme sınavı yaptım. Her hafta iyi sonuç alacağım diye bir şey yok. Moralimi bozmadan çalışmaya devam ettim. Başarımın sırrı sabrederek ve üstüne koyarak çalışmamdı. Ailemin desteği de çok önemliydi. Hiçbir zaman desteklerini esirgemediler. En önemlisi de kazansam da kazanmasam da her zaman arkamda olduklarını biliyorum. Gençlerimiz her zaman kendine inanmalı ve hedeflerini çok büyük tutmalı” diye konuştu.

"Bu çalışmaların sonunda başarının gelmesi bizi mutlu etti"
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da yakaladığı başarı ile ailesinin yanında Mezitli’yi ve Mersin’i gururlandıran Baran İnce’yi kutlayarak başarılarının devamını diledi. Mezitli’de yaşayan her bireyin eğitime ve kitaba en kolay ulaşabilmesi için birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Tarhan, “Evinde ders çalışma imkanı bulamayan gençlerimiz için kafe kütüphanelerimiz, ekonomik destek amacıyla eğitim yardımı, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek amacıyla ’Mezitli’nin Filizleri’ projesi, gönüllü evlerimizin, Mezitli Kent Konseyi, Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifimizin ortaya koyduğu projelerin hepsi gençlerimizin eğitime daha kolay ulaşması için hazırlandı. Ayrıca başta Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabı olmak üzere farklı dünya klasiklerinden on binlerce kitabı bastırıp ücretsiz olarak dağıttık. Tüm bu projelerin sonunda başarının da gelmesi bizleri daha mutlu ediyor ve çabalarımızın boşuna olmadığını da en güzel şekilde gösteriyor” şeklinde konuştu.
Tarhan, “Baran’ı ve değerli ailesini bu başarıdan dolayı kutluyorum. Baran’ın eğitimine destek olan ismini vermeyen Şanlıurfalı iş insanını da tebrik ediyorum. Eğitim hayatına ve sonrasına da aynı başarıyla devam etmesini diliyorum. Bundan sonra Baran’ı biz de takip edeceğiz ve eğitim hayatı boyunca sık sık bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bursa Büyükşehir Belediyesi YKS serüveninde ücretsiz olarak deneme sınavı düzenledi
Bölgesel

Bursa Büyükşehir Belediyesi YKS serüveninde ücretsiz olarak deneme sınavı düzenledi

Bursa’da lise ve üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için Bursa Büyükşehir Belediyesi YKS serüveninde ücretsiz olarak deneme sınavı düzenledi.

YKS'ye 3 Ay Kala Eğitimcilerden Öğrencilere Tavsiyeler! - Haberler
Yaşam

YKS'ye 3 Ay Kala Eğitimcilerden Öğrencilere Tavsiyeler! - Haberler

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) 3 ay kala eğitimciler, sınava girecek öğrencilere önemli uyarılarda ve tavsiyelerde bulunuyor. Psikolojik Danışman Abidin Aydoğan, son 3 ayda sıkı bir program takibatı ile 200-300 binde olan bir öğrencinin kolaylıkla 50-70 bine girebildiğini söyledi.

Bucak'taki Üniversite Adayları İçin Geliyor: Gri Koç ile Kazanma Taktikleri
Bölgesel

Bucak'taki Üniversite Adayları İçin Geliyor: Gri Koç ile Kazanma Taktikleri

Bucak Belediyesi, YKS'ye hazırlanan üniversite adayı öğrencileri Gri Koç Gökhan Müftüoğlu ile buluşturuyor. "YKS'ye Üç Ay Kala Kazanma Navigasyonu" adlı seminerde Müftüoğlu, sınava kalan süreçte öğrencilere taktikler ve motivasyon verecek.

 Van'ın Edremit'inde YKS heyecanı belediye desteğiyle daha da büyüdü!
Yaşam

Van'ın Edremit'inde YKS heyecanı belediye desteğiyle daha da büyüdü!

Van'ın Edremit Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan 4.400 öğrencinin sınav ücretini bu yıl da karşıladı.

Denizli Belediyesi'nden YKS sınavına büyük destek
Yaşam

Denizli Belediyesi'nden YKS sınavına büyük destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde YKS’ye girecek 25 yaşını aşmamış gençlerin sınav giriş ücretlerini karşılayacak.

Başkan Büyükkılıç, gençleri ziyaret etti
Etkinlik

Başkan Büyükkılıç, gençleri ziyaret etti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Melikgazi Belediyesi Tınaztepe Sosyal Tesisleri ziyaret ederek, gençlerle bir araya geldi.