Dünyaca ünlü sipsisi, soğuk suları, Milli Park'a aday yaylaları ve Kırkpınar'dan sonra en meşhur yağlı pehlivan güreşleri ile tanınan Burdur'un Altınyayla ilçesi, (Dirmil) yağlı pehlivan güreşleri bir yıl aradan sonra 12-13-14 Temmuz tarihinde yapılacak.
Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş’tan alınan bilgiye göre bu yıl 32.ncisi yapılacak olan Geleneksel Altın Sipsi Altınyayla Güreşleri, Kültür Mantarı ve Kültür Sanat Etkinlikleri 12-13-14 Temmuz’da yapılacak.
Geçtiğimiz yıl Altınyayla Belediyesi tarafından Dirmil Er Meydanı’nda düzenlenen güreşlere, çeşitli illerden 39’u başpehlivan 557 sporcu katılmıştı.Finalde İsmail Balaban’ı yenen Orhan Okulu, başpehlivanlığı kazanarak büyük başarı elde ederken, bu yılda birbirinden ünlü güreşçiler şampiyon olmak için yarışacak.
Başkan Ahmet Serttaş, düzenlenen güreşlerin büyük merakla beklendiğini dile getirirken, “İlçemiz güreşleriyle ülke çapında önemli bir konuma sahip. Bizde hem sipsimizi, hem mantarımızı hem de ilçemizin diğer güzelliklerini buraya gelecek tüm misafirlerimize tanıtmak istiyoruz. 12 Temmuz’da başlayacak ve 3 gün sürecek kültür sanat etkinliklerimiz ile güreş heyecanını yaşayacak hem de kültürümüze sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.
Burdur'un Altınyayla ilçesinde bu yıl 32.si düzenlenen Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde, Ali Gürbüz başpehlivanlığı elde etti.
32.Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri Kültür Mantarı ve Kültür Sanat Etkinlikleri dün yapılan yağlı pehlivan güreşleri ile sona erdi.
Burdur’un Altınyayla İlçesinde bu yıl düzenlenecek 32.Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri Kültür Mantarı ve Kültür Sanat Etkinlikleri’nde Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde finalde karşılaşan Orhan Okulu ve Ali Gürbüz yeniden güreş tutacak.
Burdur İl Özel İdaresi, ilçe ve köylerde çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, Kayacık ve Asmalı köylerinde içme suyu şebeke hattı yapım işlemlerini tamamladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından merakla beklenen kabine listesi belli oldu. İşte merak edilen isimler...
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde park halinde bulunan minibüs alev alev yandı. Araçta çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken yanan araç kullanılamaz hale geldi.
Yorumlar (0)