Ankara

ABB’den Yaz Boyu Yoğun İlaçlama Mesaisi

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, özellikle parklar, yeşil alanlar ve vatandaşların yoğun kullandığı rekreasyon alanlarında gece saatlerinde yürüttükleri uygulamalarla zararlı haşerelere karşı etkin mücadele gerçekleştiriyor.

ABB’den Yaz Boyu Yoğun İlaçlama Mesaisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yaz aylarında artış gösteren sivrisinek ve karasineklerle mücadele kapsamında kent genelinde ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, özellikle parklar, yeşil alanlar ve vatandaşların yoğun kullandığı rekreasyon alanlarında gece saatlerinde yürüttükleri uygulamalarla zararlı haşerelere karşı etkin mücadele gerçekleştiriyor.

2 Ayda 4 Bin 210 Noktada İlaçlama Yapıldı

ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü verilerine göre, mayıs ayında yaklaşık 1.910, haziran ayında ise 2.300 noktada ilaçlama çalışması yapıldı. Böylece sadece son iki ayda toplam 4 bin 210 uygulama gerçekleştirildi.

Yetkililer, yaz boyunca gelen şikâyetler, talepler ve rutin planlamalar doğrultusunda çalışmaların kesintisiz süreceğini belirtiyor.

ABB’den Yaz Boyu Yoğun İlaçlama Mesaisi

“Gece İlaçlaması Daha Verimli Sonuç Veriyor”

ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Mümtaz Yavuz, ilaçlamaların özellikle gece saatlerinde yapılmasının daha etkili olduğunu belirterek şu değerlendirmede bulundu:

“Sivrisinek ve karasinekler gece aktif canlılardır. Gündüz sıcaklıklarında ilaçların buharlaşma nedeniyle etkisi azalabiliyor. Gece ise sıcaklık düşüyor, nem artıyor ve sinekler daha aktif hale geliyor. Bu nedenle gece ilaçlama daha doğru sonuç veriyor.”

Kimyasal Yerine Biyolojik Mücadele Vurgusu

Yavuz, ilaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığının öncelendiğini ifade ederek kimyasal ürünler yerine biyolojik yöntemler kullandıklarını söyledi. Amaçlarının doğadaki yararlı canlıları koruyarak zararlı haşerelerle mücadele etmek olduğunu vurguladı.

ABB’den Yaz Boyu Yoğun İlaçlama Mesaisi

NATO Zirvesi Bölgelerinde Ek Önlem

Yavuz ayrıca, Ankara’da düzenlenecek NATO Zirvesi kapsamında misafirlerin konaklayacağı bölgelerde de rutin program dışında ek ilaçlama çalışmalarının yürütüldüğünü kaydetti.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.