Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yaz ayları boyunca düzenleyeceği "Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehteran Gösterileri" ile Başkentlileri geleneksel mehter müziğiyle buluşturacak. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ücretsiz etkinlikler, Ankara Kalesi ve Ulus Meydanı'nda gerçekleştirilecek.
Tarihi atmosferde düzenlenecek gösterilerle hem Ankaralılar hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, yüzyıllardır yaşatılan mehter geleneğini yakından izleme fırsatı bulacak.
Ankara Kalesi'nde Her Salı Mehter Coşkusu
ABB'nin yaz programı kapsamında mehteran gösterileri, 15 Eylül 2026'ya kadar her salı günü saat 13.30'da Ankara Kalesi'nde sahnelenecek.
Gösteriler; 21 ve 28 Temmuz, 4, 11, 18 ve 25 Ağustos ile 1, 8 ve 15 Eylül tarihlerinde ziyaretçilerle buluşacak.
Ulus Meydanı'nda Gösteriler 16 Temmuz'da Başlıyor
Mehteran gösterileri Ulus Meydanı'nda ise 16 Temmuz'da başlayacak. Etkinlikler, 17 Eylül'e kadar her perşembe saat 13.30'da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
Ulus Meydanı programı şu tarihlerden oluşuyor:

Kültürel Miras Yaşatılacak
ABB'nin düzenlediği etkinliklerle tarihi Türk müziğinin önemli unsurlarından biri olan mehter geleneğinin yaşatılması amaçlanıyor. Ankara Kalesi'nin tarihi dokusunda gerçekleştirilen gösteriler, ziyaretçilere kültürel bir deneyim sunarken, Ulus Meydanı'ndaki performanslarla da kentin merkezinde vatandaşlarla buluşacak.

Vatandaşlardan Etkinliğe Tam Not
Gösterileri izleyen vatandaşlar etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
İzzet Acar, mehteran gösterilerinin kültürel mirasın önemli bir parçası olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Merve Çınar ise etkinliğin çocukların geleneksel kültürü tanıması açısından değerli olduğunu ifade ederek ailece gösteriyi izlemeye geldiklerini söyledi.
Ramazan Çınar da çocukları ve yurt dışından gelen akrabalarıyla birlikte etkinliğe katıldıklarını belirterek gösterileri keyifle takip ettiklerini dile getirdi.
Ulaş İlhan ise organizasyonu beğendiğini belirterek çocukları için etkinliğe katıldığını ifade etti.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)