Ankara

Adalet Bakanı Gürlek: 6 Faili Meçhul Cinayet Daha Aydınlatıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Cı Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda Bursa, Diyarbakır, İzmir, Muş, Nevşehir ve Siirt'te 6 faili meçhul cinayetin daha aydınlatıldığını açıkladı. Gürlek, “Hiçbir cinayet karanlıkta kalmayacak, hiçbir fail adaletten kaçamayacaktır” dedi.

Adalet Bakanı Gürlek: 6 Faili Meçhul Cinayet Daha Aydınlatıldı

Ankara  Adalet Bakanı Akın Gürlek, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda Bursa, Diyarbakır, İzmir, Muş, Nevşehir ve Siirt'te 6 faili meçhul cinayetin daha aydınlatıldığını açıkladı. Gürlek, “Hiçbir cinayet karanlıkta kalmayacak, hiçbir fail adaletten kaçamayacaktır” dedi.

46 Dosyada 52 Maktul ve 7 Yaralının Olayı Aydınlatıldı

Bakan Gürlek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, İçişleri Bakanlığı ile koordinasyon içerisinde Cumhuriyet başsavcılıkları, emniyet ve jandarma teşkilatlarının güçlü iş birliğiyle faili meçhul cinayetlerin üzerine kararlılıkla gitmeye devam edeceklerini belirtti.

Gürlek, 24 Nisan 2026'da Bakanlık bünyesinde kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının koordinasyonunda yıllardır çözülemeyen 6 cinayet dosyasının daha aydınlatıldığını bildirdi.

Yürütülen çalışmalarla bugüne kadar 46 dosyada, 52 maktul ve 7 yaralının bulunduğu faili meçhul olayın aydınlatıldığını ifade eden Gürlek, soruşturmaların farklı illerde titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.

7 Yaşındaki Medine Kesmeni'nin Ölümü Aydınlatıldı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 2020 yılında yol kenarındaki sulama kanalında ağır yaralı bulunan ve bir gün sonra hayatını kaybeden 7 yaşındaki Medine Kesmeni'nin ölümüyle ilgili dosya yeniden ele alındı.

Olay yerindeki araç parçaları, PTS ve baz kayıtları ile yeni tanık beyanları birlikte değerlendirildi. Soruşturma kapsamında Erkan Edincik, “ihmali davranışla kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Dilek Kalkan'ın Kimliği DNA İncelemesiyle Belirlendi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 2014 yılında dere yatağında bulunan ve 12 yıldır kimliği belirlenemeyen kemiklerin, yapılan DNA incelemesi sonucunda 2013 yılında kaybolan Dilek Kalkan'a ait olduğu tespit edildi.

Dosyanın yeniden açılmasının ardından olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 7 şüpheliden 6'sı gözaltına alındı. Diğer şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Mehmet Köstekçi Cinayetinde 8 Şüpheli Gözaltında

İzmir'in Torbalı ilçesinde 8 Mart'ta evine girmeye çalışan kişilerin peşinden gittikten sonra silahla vurularak hayatını kaybeden Mehmet Köstekçi'nin dosyasında da önemli gelişme yaşandı.

Kamera görüntüleri, HTS ve baz kayıtlarının incelenmesi sonucunda 8 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin tamamının gözaltına alındığı açıklandı.

2011'deki Felemez Kulaç Cinayeti Yeniden İncelendi

Muş'un Hasköy ilçesinde 2011 yılında silahlı saldırı sonucu öldürülen Felemez Kulaç'ın dosyasında, 1988 yılına uzanan husumet ile olay öncesi ve sonrasındaki hareketlilik yeniden mercek altına alındı.

HTS, baz ve PTS kayıtlarının değerlendirilmesi sonucunda soruşturma kapsamında operasyonlar düzenlendi. Olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 11 kişi gözaltına alınırken, diğer şüphelilere yönelik adli işlemlerin devam ettiği belirtildi.

Sedat Ünal Cinayetinde 7 Şüpheliye Adli İşlem

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 2008 yılında öldürülerek yol kenarına bırakılan Sedat Ünal'ın dosyası da yeniden ele alındı.

18 yıl önce elde edilen kriminal bulgular, DNA verileri ve HTS kayıtlarının yeniden incelenmesiyle Ünal'ın son görüldüğü ruhsatsız kumarhaneden olay yerine uzanan hareketlilik ortaya çıkarıldı. 7 şüpheli hakkında “kasten öldürme” suçundan adli işlem başlatıldı.

Mekiye Akyel Dosyasında İddianame Hazırlandı

Siirt'in Baykan ilçesinde 2024 yılında kaybolan Mekiye Akyel'in bulunması için 190 bin metrekarelik alanda yüzlerce personelin katılımıyla arama çalışması gerçekleştirildi.

Soruşturma kapsamında dijital ayak izleri, HTS ve PTS kayıtları, tanık anlatımları ve şüphelilerin çelişkili beyanları ayrıntılı şekilde incelendi.

Soruşturma sonucunda, eski eşi ve yakınlarının da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında “töre saikiyle tasarlayarak kasten öldürme” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından iddianame düzenlendi.

“Hiçbir Failin Cezasız Kalmasına İzin Vermeyeceğiz”

Adalet Bakanı Gürlek, dosyaların aydınlatılmasında görev alan Cumhuriyet başsavcılıkları, jandarma ve JASAT ekipleri, Adli Tıp Kurumu ile diğer kamu görevlilerine teşekkür etti.

Gürlek, “Hiçbir cinayeti unutmayacağız. Hiçbir dosyanın üzerini örtmeyeceğiz. Hiçbir failin cezasız kalmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.