Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararıyla, AFAD Başkanı Yunus Sezer'in Edirne Valiliği'ne atanması resmiyet kazandı. 10 Ağustos tarihli Resmi Gazete' de yayımlanan kararnameyle birlikte toplam 57 ilin valisi değişti. Bu değişiklikle AFAD Başkanı Yunus Sezer, Edirne Valiliği görevine atandı.
EDİRNE VALİSİ YUNUS SEZER KİMDİR
10 Nisan 1978 tarihinde Erzurum/İspir ilçesinde dünyaya geldi.
İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum’da tamamladı. 2000 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.
Mesleki Kariyeri
2001 yılında Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Daha sonra sırasıyla:
(Edirne) Lalapaşa Kaymakam Vekili,
(İzmir) Beydağ Kaymakam Vekili,
İngiltere’de yurtdışı stajı,
(Giresun) Alucra Kaymakamı,
(Sivas) Altınyayla Kaymakamı,
Siirt Vali Yardımcısı,
(Diyarbakır) Silvan Kaymakamı,
Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı,
Bakan Danışmanı,
İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı,
Kırıkkale Valisi, görevlerinde bulundu.
11 Eylül 2021 tarih ve 2021/454 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı olarak atandı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)