Yalova

İstanbul Pendik'in kadın Kaymakamı Hülya Kaya, Yalova Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla İstanbul Pendik'in kadın Kaymakamı Hülya Kaya, Yalova Valiliğine atandı. İşte Hülya Kaya'nın kariyeri ve atama detayları.

İstanbul Pendik'in kadın Kaymakamı Hülya Kaya, Yalova Valiliğine Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararıyla,  İstanbul Pendik'in kadın Kaymakamı Hülya Kaya'nın Yalova Valiliği'ne atanması resmiyet kazandı. 10 Ağustos tarihli Resmi Gazete 'de yayımlanan kararnameyle birlikte toplam 57 ilin valisi değişti. Bu değişiklikle  İstanbul Pendik'in kadın Kaymakamı Hülya Kaya, Yalova  Valiliği görevine atandı. 

 

Yalova Valisi Hülya Kaya Kimdir

1974 yılında Konya’nın Akşehir İlçesinde doğdu. 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden; 2002 yılında  da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1999 yılında mülki idare amirliği mesleğine başladı. 2000-2001 yılları arasında 9 ay süreyle İngiltere’nin Nottingham şehrinde yabancı dil ve kamu yönetimi kursuna katıldı. 2008-2009 eğitim-öğretim yılında İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Bölümü’nde “The European Union Asylum Policy: To What Extent the EU Asylum Policy Affect the Right to Seek Asylum” başlıklı tezi ile yüksek lisansını tamamladı. İçişleri Bakanlığı tarafından 2015 yılında doktora eğitimine gönderildi. 2015-2018 yılları arasında İngiltere’nin Sussex Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Uluslararası Hukuk alanında “The EU-Turkey Agreement on Refugees: A Critical Evaluation of Its Impact on the Fundamental Rights of Refugees” başlıklı tezi ile doktorasını tamamladı.

Mesleğe başladığı 1999 yılından günümüze kadar sırasıyla; Konya-Altınekin, Çorum-Oğuzlar ve Isparta-Yenişarbademli İlçeleri’nde kaymakam vekilliği, Aksaray-Eskil (2001-2003) İlçesi ile Adıyaman-Tut (2003-2006) İlçesinde kaymakamlık, Kahramanmaraş İli’nde (2006-2008) Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Konya-Sarayönü İlçesi’nde kaymakamlık (2009-2010) görevini yürütürken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görevlendirildi. Burada 2010-2014 yılları arasında Genel Sekreter Danışmanı, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi Alt Yapı Komitesi çalışmaları koordinatörü ve Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2014 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine atandı. 2018-2020 yılları arasında İstanbul Vali Yardımcılığı görevinde bulundu. 27.07.2020 tarihinde itibaren İstanbul-Pendik'in kadın kaymakamı olarak göreve başladı. Evli ve iki çocuk annesidir.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ordu Üniversitesi'nde  "eş" ataması tartışmaya neden oldu
Bölgesel

Ordu Üniversitesi'nde "eş" ataması tartışmaya neden oldu

Ordu Üniversitesi'nde (ODÜ) gerçekleşen "eş" ataması, tartışma konusu oldu. Üniversite Genel Sekreteri Serkan Yalkın'ın KYK Müdürü eşi, ODÜ'ye geçişi sağlanarak şube müdürü yapıldı.

Milletvekili Oğuz'dan Burdurlulara Müjde! Burdur'a 14 Yeni Doktor Atandı
Bölgesel

Milletvekili Oğuz'dan Burdurlulara Müjde! Burdur'a 14 Yeni Doktor Atandı

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, 116. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası sonucunda Burdur'a 5 Pratisyen Hekim ve 9 Uzman Hekim olmak üzere toplam 14 hekimin atandığını duyurdu.

 Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde Tıbbi Biyokimya Uzmanı göreve başladı
Sağlık

Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde Tıbbi Biyokimya Uzmanı göreve başladı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde Tıbbi Biyokimya Uzmanı Dr. Esma Özdemir Anayurt göreve başladı.

20 Bin Öğretmen Atanacak!
Bölgesel

20 Bin Öğretmen Atanacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "İçinde bulunduğumuz konjonktürde Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bahsettiğim parametreler ışığında Hazine ve Maliye Bakanlığımızla 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık" dedi.

Düzce'de Sağlık Bakanlığı tarafından doktor atamaları devam ediyor
Bölgesel

Düzce'de Sağlık Bakanlığı tarafından doktor atamaları devam ediyor

Düzce'de bir yandan sağlık yatırımları devam ederken bir yandan da Sağlık Bakanlığı tarafından doktor atamaları devam ediyor. Devlet Hizmet Yükümlülüğü kuraları sonucu Düzce’ye 9 hekim daha atandı.

Denizli Buldan'da Çocuk Sağlığı Uzmanı Hastanede Hizmet Vermeye Başladı
Bölgesel

Denizli Buldan'da Çocuk Sağlığı Uzmanı Hastanede Hizmet Vermeye Başladı

Denizli’de Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine atanan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Asiye Bolca görevine başladı.