Afyonkarahisar Maver Kemal Arsoy Ortaokulu ve İlkokulu’nda 13 branşta açılan spor kursları öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Okul yönetiminin hedefi; yıl sonuna kadar tüm öğrencilerine üç branşta lisans kazandırmak.
Maver Kemal Arsoy Ortaokulu ve İlkokulu’nda spor alanında atılan adımlar öğrencileri geleceğe daha dinamik hazırlıyor. Okul Müdürü Nuri Altaş, Koordinatör Müdür Yardımcısı Murat Emirik ve Beden Eğitimi Öğretmeni Ebru Mutlu ve öğretmenlerin desteğiyle 13 dalda başlatılan spor kursları öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Okulda ata sporu geleneksel Türk okçuluğu, modern okçuluk başta olmak üzere atletizm, hentbol, softbol, kross, florr curling, dart, güreş, bilek güreşi, e- spor, jimnastik, bocca, oryantring gibi dallarda kurslar devam ediyor. Tüm öğrencilerin hem derslerde hem de ders çıkışlarında katıldığı kurslar yıl sonuna kadar devam edecek. Hedef yıl sonunda tüm öğrencilere 3 dalda lisans kazandırmak.
"Öğrencilerimizi hayata hazırlıyoruz"
Okul Müdürü Nuri Altaş, öğrencilerini akademik anlamda liseye ve üniversiteye hazırladıklarını söyledi. Bunun yanında okullarında başlayan 13 daldaki spor kurslarıyla da öğrencilerin istedikleri branşta kendilerini yetiştirdiklerini kaydeden Müdür Altaş; “Öğrencilerimiz hem okuyor hem de istedikleri alanda spor yapıyorlar. Amacımız öğrenciler boş vakitlerini dolu dolu geçirsinler. Kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar istiyoruz. Biz bunun önüne geçmek istiyoruz. Bunun içinde öğrencilerimizi spora yönlendiriyoruz. Spor yapan insanın hem vücut olarak hem de zihinsel olarak kendini geliştireceğinden eminiz. O yüzden de öğrencilerimizi hayata karşı her alanda yetiştirmek için okul yönetimi olarak var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)