Burdur

Ahilik konulu Uluslararası yarışma başladı

Türk dünyası parlamenterler vakfı tarafından düzenlenen ikinci uluslararası Ahilik ve Ahi Evran konulu, resim, şiir, deneme, masal, öykü yarışması başladı.

Ahilik konulu Uluslararası yarışma başladı

Türk dünyası parlamenterler vakfı tarafından düzenlenen ikinci uluslararası Ahilik ve Ahi Evran konulu, resim, şiir, deneme, masal, öykü yarışması başladı. İlk, orta ve lise öğrencilerine açık olan yarışmanın katılım şartları www.ahievran.org adresinde yayınlandı.
İlki geçen yıl düzenlenen ve rekor katılımın olduğu “Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran” konulu, yarışma için katılım süreci başladı. Yarışmayı düzenleyen, Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı’nın Başkanı, Dr. Abdullah Çalışkan, “Geçen yıl sadece Türk dünyasındaki çocuk ve gençlere açık olan yarışmayı, bu yıl tüm dünya çocukları ve gençlerine açıyoruz” dedi.
Aynı zamanda Ak Parti 23 ve 24. Dönem Kırşehir Milletvekili olan Vakıf Başkanı Çalışkan, İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabileceği yarışmada, resim, şiir, masal, deneme, öykü kategorileri bulunduğunu söyledi. Uluslararası yarışmanın ilkinin, geçen yıl yapıldığını açıklayan Çalışkan, Türk dünyasındaki çocuklar ve gençlerden rekor katılım olduğunun, bu yıl daha geniş bir katılım beklediklerinin altını çizdi.
“Ahilik, sadece bir esnaf teşkilâtlanması değil, Türk Milleti'nin, genlerinde var olan yiğitlik, adalet, dayanışma, yardımlaşma gibi özellikleri ile İslâm/fütüvvet ahlâkını yoğurarak insanlığa sunduğu bir hayat nizamı, bir medeniyet hareketidir” diyen Abdullah Çalışkan, yarışma ile ilgili açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:
“Ahiliğin özünde adalet, merhamet, ehliyet, liyakat, çalışmak, helâl kazanç, dayanışma, kul hakkına riayet, dürüstlük, kaliteli üretim, ilim, yardımlaşma ve Hakk'ın rızasını kazanmak için halka hizmet anlayışı vardır.
Ahilik, Türk-İslâm medeniyetinin mayasını oluşturan insanlık idealidir. Ahilik imanın amele dönüştüğü, Anadolu'nun vatanlaşmasını, Osmanlı'nın Cihan Devleti olmasını sağlayan dünyevî ve uhrevî bir sistemdir.
Ahiliğin günümüzün haz ve hız çağında, kapitalizmin kıskacında ve yeni bir düzen arayışı içindeki insanlık için bir ümit, bir örnek model olacağına gönülden inanıyoruz.”
Tüm dünya gençlerine ve çocuklarına açık olan yarışmada son başvuru tarihi 30 Haziran 2023. Yarışmaya katılım şartları ve gerekli tüm bilgiler, Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı tarafından hazırlanan www.ahievran.org adresinden öğrenilebilir.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.