Geçtiğimiz günlerde açıklanan Türkiye’deki siyasi parti üyeliklerinde 11 Milyon 243 bin üyesiyle diğerlerinin toplamını 3’e katlayarak açık ara önde olan, Türkiye’nin son 20 yılına damga vuran AK Parti, Burdur’da da 30.475 üyesiyle 2022 yılını noktaladı.
Yapmış olduğu açıklamada il başkanı Volkan Mengi “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde “hiç bir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek 22 yıl önce yola çıkan ve seçimlerde milletimizin büyük tevazusunu ardına alan AK Parti bunu üye sayılarında da birkez daha ispat etti. Şehrimiz Burdur’da da bizim bu başarıya ulaşmamızı sağlayan başta il ve ilçe tüm kademe teşkilatlarımıza, belediye başkanlarımıza, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerimize, mahalle ve köy başkanlarımıza ve çok değerli üyelerimize teşekkür ederiz. Yine üye sayılarımız her ay artarak devam edeceğine yürekten inanıyor, önümüzdeki seçimlerle de göreceğiz ki 30.000 üyemizin gayreti ve çalışmasıyla nice 30.000’leri de AK Parti çatımız altında göreceğiz inşallah.” dedi.
Burdur Belediyesi İtfaiye ekipleri, Kahramanmaraş'ta deprem bölgesinde 5 yaşındaki Kumsal'ı enkaz altından kurtardı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası toplama merkezini ziyaret etti.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencisi Merve Aslan, Hatay'da enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.
Depremin etkisi 10 il ile birlikte komşu ülkelerde de hissedildi. Peki deprem anında ve sonrasında neler yapılmalı? Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) sayfasındaki bilgileri sizler için derledik.
Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrasında Burdur'un Bucak ilçesi Kızılkaya Beldesi’nden yardım ekibi yola çıktı.
Deprem bölgesi için başlatılan yardım kampanyasında binlerce vatandaş seferber oldu.