Antalya'nın Alanya ilçesinde faaliyet gösteren ve hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencilere icazet töreni düzenlendi.
Alanya Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 11'i kız, 4'ü erkek olmak üzere toplam 15 genç için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Tilavetin ardından Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut birer konuşma gerçekleştirerek genç hafızları tebrik ettiler.
Konuşmaların ardından Kaymakam Ürkmezer, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut'a Alanya Müftülüğü tarafından özel olarak hazırlanan bir tabloyu takdim etti. Programda genç hafızları ve ailelerini tebrik eden Kaymakam Ürkmezer, "Kur'an-ı Kerim'i hıfzederek büyük bir başarıya imza atan bu pırıl pırıl gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onların bu yolda yetişmesinde emeği geçen hocalarımıza ve desteklerini esirgemeyen ailelerine şükranlarımı sunuyorum. Hafızlarımızın yolları açık olsun" dedi. Program, Alanya'daki Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi gören talebelerin özverili çalışmalarını ve Kur'an'a olan bağlılıklarını yansıtan bir video sunumuyla devam etti. Merasim sonunda hafızlıklarını tamamlayan 11 kız ve 4 erkek öğrenciye, protokol tarafından icazet belgeleri takdim edildi.





Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)