Antalya / Alanya

Alanya’da kıyı ekosistem tanıtım atölyesi düzenlendi

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Nebahat Şifa Anadolu İmam Hatip Lisesi, "Toros’un Kalifleri" projesi kapsamında Gazipaşa Delik Deniz Kral Koyu’nda kıyı ekosistem tanıtımı atölyesi düzenledi.

Alanya’da kıyı ekosistem tanıtım atölyesi düzenlendi

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Nebahat Şifa Anadolu İmam Hatip Lisesi, "Toros’un Kalifleri" projesi kapsamında Gazipaşa Delik Deniz Kral Koyu’nda kıyı ekosistem tanıtımı atölyesi düzenledi. Etkinlik, öğrencilerin doğayla iç içe bilinç kazanmalarını hedefleyen çeşitli eğitim programlarıyla gerçekleşti.

Doğa ile yaşamı farkındalık haline getirmek isteyen Alanya Nebahat Şifa Anadolu Lisesi öğrencileri Kıyı ekosistem tanıtım atölyesi’nde buluştu. Öğrenciler, kıyı ekosisteminin biyolojik çeşitliliğini yerinde gözlemleyerek deniz canlıları ve ekolojik dengeler hakkında bilgi aldı. Program kapsamında psikolog eşliğinde nefes egzersizleri de yapıldı. Doğal ortamda yapılan bu çalışmalarla öğrencilerin stres yönetimi ve zihinsel rahatlama tekniklerini deneyimlemeleri sağlandı. Etkinlikte ayrıca, Akdeniz’de istilacı bir tür olarak bilinen aslanbalığı hakkında farkındalık eğitimi verildi. Öğrencilere, aslanbalığının ekosistem üzerindeki etkileri konusunda bilgilendirme yapıldı. Zihinsel sağlık temalı atölye kapsamında ise bilinçli farkındalık eğitimi düzenlendi. Psikolog rehberliğinde yapılan bu çalışma ile öğrenciler, bireysel farkındalıklarını artırarak zihinsel sağlıklarını destekleme imkânı buldu.

Etkinlikler çerçevesinde ayrıca tarihi ve kültürel geziler de gerçekleştirildi. Gazipaşa’da bulunan Antiochia Ad Cragum Antik Kenti ile Alanya’daki Syedra Antik Kenti’ni ziyaret eden öğrenciler, bölgenin tarihi ve kültürel mirası hakkında bilgi edindi.

Alanya’da kıyı ekosistem tanıtım atölyesi düzenlendiAlanya’da kıyı ekosistem tanıtım atölyesi düzenlendiAlanya’da kıyı ekosistem tanıtım atölyesi düzenlendiAlanya’da kıyı ekosistem tanıtım atölyesi düzenlendi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.