Burdur

Ali Orkun Ercengiz'den coşkulu aday adaylık açıklaması

Ali Orkun Ercengiz, 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları özetledikten sonra, "Bir 5 yıl daha" diyerek üçüncü kez aday adaylığını açıkladı.

Ali Orkun Ercengiz'den coşkulu aday adaylık açıklaması

Ali Orkun Ercengiz, 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları özetledikten sonra, "Bir 5 yıl daha" diyerek üçüncü kez aday adaylığını açıkladı.

Geçen hafta Cumhuriyet Halk Partisi'nden Burdur Belediye Başkanlığı aday adaylığı için ilk tanıtım toplantısı Ali Tarkan Büyükyörük'ten gelmişti. İkinci olarak da bugün saat 12.30'da CHP Burdur İl Halk Binası'nda mevcut Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'den aday adaylığı açıklaması ve başvurusu geldi.

Aday adaylığı başvurusu yapacağını dün resmi sosyal medya hesaplarından paylaşan Başkan Ali Orkun Ercengiz, bugün il halk binası balkonunda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi ;

 

Değerli yol arkadaşlarım,

Öncesinde atadan babadan gelen 2003 yılında resmi üyelikle başladığım baba ocağı serüvenim 2014 yılında onurlandırılmış bir adaylık ve kazanılmış tarihi bir zaferle Burdur’u yönetme hakkını bizlere tanıdı.

Başarılı bir dönemin ardından 2019’da yeniden adaylık şerefine nail olarak yine tarihi bir oy farkıyla ikinci kez Belediye Başkanı seçilerek yaklaşık 10 yıldır gece gündüz demeden hep birlikte Burdur için çalışıyoruz.

3500 günün üzerinde her fırsatta halkın içinde Milli ve Dini bayramlar, nikâhlar, düğünler, ölümler, doğal afetler, açılışlar, spor ve sanat etkinlikleri şehrimizin ve ilimizin her platformda doğru tanıtılması için gerektiği her yerde olduğumuz gibi sayısını kaybettiğimiz haksız suçlama, ön inceleme araştırma soruşturma ve ifadelerle geçmiş günlerimiz var.

Bugüne kadar ne bize inanmış yol arkadaşlarımıza, ne baba ocağına ne de Burdur’umuza ihanetimiz olmadı.

Geride kalan yaklaşık 10 yılın özetini çıkaracak olursak;

23 Milyon Dolar yani bugünün bedeliyle 650 Milyon liranın üzerinde bir borçla devraldığımız Burdur Belediyesi, bırakın yatırım yapabilmeyi işçisine maaş ödemede zorlandığı bir dönemdeydi.

Kredi taleplerimize yanıt alamazken halkımız da bizden görevimizi yapmamızı bekliyordu.

Halkımıza huzurun konforun ve yaşanabilirliğin kenti olan Burdur yaratmak için söz vermiştik.

Bize inanan başta örgütümüz, Meclis üyelerimiz, personelimiz ve değerli hemşerilerimizle kentimizi ilmek ilmek dokumaya başladık. Önce giderleri azaltıp gelirleri çoğaltmayı, üretmeyi, istihdamla büyümeyi sağlamaya çalıştık.

Her şey halkın gözü önünde, şeffaf, yandaşı olmayan devleti ve milleti düşünen tek bir kuruşu bile telef etmeden başladığımız süreçten bugüne kadar neler mi yaptık?

Hani diyorlar ya 10 yıldır ne yaptı?

- 70’in üzerinde İş makinesi, kamyon, kamyonet alarak makine parkımızı güçlendirdik.

Unutmayınız kendi çöpünü toplayamayan bir belediye olarak anılırken o günden bugüne kendi çöpünü toplayan makine parkımız var.

1 Nisan 2014’te emanet gelen asfalt makinaları geri giderken 0’ları alınmış iş makinaları belediyemizin envanterinde var

- Sultandere Fen İşleri Kampüsü gibi bir değer yaratarak üreten bir belediye olduk.

Kapalı Durakları, Kent Mobilyaları, Çöp ve deprem konteynerleri ile birçok ihtiyacı karşılayan Üretim Kampüsü yarattık.

- Cumhuriyet Yaşam Merkeziyle vizyon projelerimizin ilkini gerçekleştirdik.

- Katı Atık Bertaraf Tesisiyle Burdur’un önemli bir çevre sorunu olan çöpün çözümü için önemli bir yatırımı Yap-işlet- devret modeliyle Burdur’a kazandırdık.

- Atık Su Arıtma Tesisi Burdur’un ve Burdur Gölü’nün gelecekte kaderini belirleyecek en önemli yatırımlarımızdan birisi oldu ve Türkiye’de Avrupa Yatırım Bankası’ndan aldığı krediyi %100 başarıyla tamamlayan tek proje olarak geçtiğimiz günlerde onurlandırıldı.

- İçme Suyu ile ilgili olarak; Yeni sondaj kuyularının açılması, ishale hatlarımızın yenilenmesi, İçme suyu depolarımızın yenilenmesi ve yeniden yapılması büyük yatırımlardan sadece birisi daha oldu.

- “SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ” içilebilir nitelikte içme suyunu tam da bu günlerde çeşmeden akıtmaya hazırlanıyoruz. Arıtma ve Yumuşatma Tesisimiz tamamlandı. Deneme çalışmaları kapsamında bugünlerde çeşmelerimizden nitelikli suyumuz akmak üzere depolarımıza iniyor.

⁃ Halkımızın rahatlıkla kullanabildiği İstasyon Parkı, Serenler Oteli, Susamlı Tesisleri ve Bimtaş Göl Tesisleriyle çağdaş kente yakışan Sosyal Tesislerimizi yeniden kazandırdık.

- Baştan aşağıya yenilediğimiz Şehirler Arası Otobüs Terminali ve Bedesten Çarşısına neredeyse yapımı kadar para harcadık.

- 2014 yılına kadar yapılmış park sayısı kadar yeni parklarla 2014’ten bugüne kadar park sayımızı 150’ye çıkararak vatandaşlarımızın her mahallede parka ulaşabilmesini sağladık.

- El Sanatları Merkezimizde tarihi değerlerimizi yaşatırken bir de yol ticaret için önemli bir deneme yaparak halkımıza örnek olmaya çalıştık.

- Halk plajında, Alyazma piknik alanında yaptığımız çalışmalarla halkımızın hafta sonu hafta içi tamamen ücretsiz yararlanabildiği alanlar yarattık.

- Yağmursuyu drenaj hattımız bölgemize örnek bir proje olarak imza projelerimizden bir tanesi daha oldu. Özellikle Bağlar Mahallemizin su baskınlarından kurtarılmasında yaptığımız drenaj hatları önemli bir rol oynadı.

- Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını karşılayan Cumhuriyet Meydanı’nı tam da adına yakıştığı ismi ve haliyle Burdur’umuza kazandırdık.

- Tarihi Ali Bey’in Değirmenini restore edip bir su kültürü müzesi ve kafe restorana dönüştürdük. Tarihi Piribaşlar konağını yakın tarihimizi hafızalara yeniden geri getirebilmek için kent belleği evi haline dönüştürdük. Şehir Kulübünü ise sanat eğitmenlerimize tahsis ederek sanata katkı sağladık.

- Engelsiz Kafemizde engelli dostlarımızı bir an bile aklımızdan çıkarmadığımızı göstermeye çalıştık.

- Tarihinde ilk defa belediye kreşlerimizle annelerin yavrularını güvenle bırakabilecekleri sıcak yuva haline dönüştürdük.

- Engelli Rehabilitasyon Merkezimizde engelli dostlarımızın belediye güvencesinde daha iyi hizmet alabileceği bir yeri planladık.

- Yeni yapılan semt pazarlarıyla vatandaşımızın ayağına hizmet götürmeyi hayatı kolaylaştırmayı görev bildik.

- Kilometrelerce yol ve kaldırım çalışmalarının yanı sıra aydınlatılmış yollar, aydınlatılmış bir uzun çarşı, aydınlatılmış ve yayalaştırılmış istasyon caddesini Marka Projemiz olarak Burdur’umuza kazandırdık.

- Bozkurt Mahallesi kentsel dönüşümüne verdiğimiz katkı ile 656 yeni konut 44 yeni ticari alanla kentin girişinde depreme dayanıklı binalarla yeni bir vizyon ortaya koyduk.

- Araştırma Seramızda üretim yaparak mevsimlik bitkileri ürettik ve fazlasını ücretsiz olarak yurttaşımıza dağıttık.

- En kıymetlilerimizin ebedi dinlenme yerlerine de sahip çıkan bir anlayışla Türkiye’ye örnek olabilecek mezarlık düzenlemeleri yaptık.

- Sokak canlarımızı unutmadık.

Sokak Canlarımız için gezici otobüsümüz ve geçici hayvan barınağımıza ilave tesis kurarak daha konforlu bir alan yarattık. Türkiye’deki ilklerden biri olan mama üretim merkezimizle sokak canlarımıza günlük taze mama üretmeye başladık.

- Yapımına başladığımız Kapalı Spor Salonu ve Bozkurt Mahallesi Kapalı Pazar yerinin yansıra, Galericiler Sitesi ve Vizyon projelerimizden bir tanesi daha olan Burdur Belediyesi Ana hizmet binası ve İtfaiye binasıyla ihtiyacımız olan yapıları da Burdur’umuza en kısa zamanda kazandıracağız.

- Sosyal projelerimiz ile yoksul yurttaşlarımızı, engelli ve dezavantajlı gruplarımızı, çocukları, gençleri ve yaşlıları şehrimize üniversite eğitimi almak üzere gelen tüm öğrencilerimizi kucaklarken, kooperatifler aracılığı ile üretimi destekleyerek kadınlarımıza istihdam yarattık.

- Sadece kentin insanlarını değil üretim yapan çiftçilerimizi de düşünerek Ata Tohumu Projesini İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirerek hem içme suyu havzamızı korumaya çalıştık hem de üretimi destekledik.
Bu yıl ürettiğimiz buğdaydan elde ettiğimiz 15 ton unu1500 aileye ulaştırmaya başladık.

- 65 yaş üstü vatandaşlarımızın toplu taşımadan ücretsiz yararlanmasını sağlayarak ülkemize örnek olacak bir projeye imza attık.

- Toprağı ve suyu koruyan çevreye duyarlı projelerle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanmasına yönelik projelerin yanı sıra güneş enerjisi santrali yatırımlarını birçok belediyeden önce hayata geçirdik.

- Covid-19 salgınında tüm ailemle birlikte hastalandığımız ve 40 günün bir kısmını da yoğun bakımda geçirdikten sonra var gücümüzle işsiz kalmış dostlarımızı, küçük esnafımızı, zanaatkârımızı evinde sıcak çorbası olmayan hasta yurttaşımızı düşünerek onların yanında olmaya çalıştık. Bu dönemde gönüllü kadınlarımızla ürettiğimiz maskelerimizle Türkiye gündeminde konuşulan bir belediye olmuştuk.

- Büyük yangınlarda ve sel bölgelerinde olduğu gibi Yüzyılın afeti sayılabilecek 6 Şubat depreminde herkesten önce deprem bölgesinde olan yine bizlerdik.

- Kişisel beklentilerimizin partimize ve yakınlarımıza bırakacağımız temiz bir isimden başka bir şey olmadığını her ortamda ifade ettik. Yakıştırılan ama yapıştırılamayan birçok çirkin iftiraya rağmen geride kalan yaklaşık 10 yılda hemşerilerimizin gönlünde güzellikten başka bir şey bırakmamak için en büyük projemiz olan “Mutlu Birey Mutlu Burdur” projesini hayata geçirmeye çalıştık.

Bir 5 yıl daha derken neleri yapmadık neleri yapamadık diye soracak olursanız,

Çalmadık, çaldırmadık yandaş yaratmadık. Bunlardan hiçbirisini yapmadık, yapılmasına da izin vermedik.

Geride kalan 10 yıl içerisinde İller Bankası gibi bizlere en büyük maddi kaynak oluşturan kurumdan sadece 10 Milyon civarında bir kredi kullanabilirken, Özel Bankalardan 26 Milyon TL kredi kullanarak toplamında 265 Milyon liralık bir yatırımı Burdur’umuza kazandırdık.

Bizler 23 Milyon Dolar borçla devraldığımız belediyeden bugün geldiğimiz noktada kasasında parası olan ve yaptığımız büyük yatırımlar için borçlandığımız rakamı 25 yıla yayıp mantıklı bir borç ödeme takvimi oluşturan güçlü bir belediye finans modelinde hayata geçirdik.

Biz “bir beş yıl” daha derken neleri savunduk neler için mücadele ettik ve neler yapabileceğimizi sizlerle paylaşmak isteriz.

Edindiğimiz tecrübe, halkımızın gönlündeki güven duygusu, ilkelerinden prim vermeden sermaye ve rantın adamı olmadan, birilerinin güdümünde değil halkı arkasına alan, çıkar gruplarına eğilip bükülmeden dimdik ayakta duran, gerçeklerle yüzleşip yalnızca doğruları savunan, haklıyı güçlüye ezdirmeyen ve en önemlisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 2 büyük eserinden birisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne laik olabilmek için namuslu ve onurlu bir biçimde yılmadan mücadele eden bir anlayışla çalışmaya talip olduğumuz için bir 5 yıl daha dedik.

Son kez daha adayım derken de; ilk 5 yılında borçla uğraşan, ikinci 5 yılında altyapı yatırımları ile kentin geleceğini kurtaran, üçüncü 5 yılında da edindiğimiz tüm tecrübeyi kentin vizyon projelerini de hayata geçirerek Belediyecilikte Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını hiç inmemek üzere kurumsallaştırarak bu görevi tamamlamak istiyorum.

Demokrasiye olan inancımla örgütümüzün vereceği her türlü karara saygı göstererek en tepeden en sade üyemizin yüreğinde hissettiği örgüt bağını ben de yüreğimde hissediyorum.

Genel seçimlerde görüldüğü üzere yerel yönetimin güçlü ve güvenilir olduğu yerlerde oyumuzu artmıştır. Bu inancı büyütmek üzere 10 ilçe ve İl merkezimiz ile birlikte 4 belde için iddia ortaya koymak zorundayız.

Her bir yönetici ve üyemize düşen görev kazanılmış belediyelerin yanı sıra yenisini kazanabilmek için mücadele etmektir. Umudum odur ki; şu anda tüm seçim bölgelerinde adaylarımızı çıkararak yerelin tümünde büyük bir çoğunlukla Cumhuriyet Halk Partili belediyeler Burdur’umuzu yönetecektir.

2013’ten bu yana önce örgütümüzün ardından da 2 kez Burdur’umuzun güvenoyu ile bu görevi sürdürürken kimi zaman yapılan haksızlıkları umursamadan, kimi zaman kalp kırıklıklarımızı kimseye belli etmeden, örgütümüzle birlikte her defasında daha da güçlenerek çıktık.

Geride kalan süre içerisinde bilimin ışığında Atatürk’ün yolunda namusla onurla vereceğimiz bu mücadele sadece bugünün yaşayanlarına ait olmayacaktır.

Bizden sonraki kuşaklara bırakacağımız güzel bir kent ve güzel bir yurt için biz yine göreve talip ve hazırız.

Unutulmaması gereken 2004’te yerel seçimi kaybettiğimizde, belediye merdivenlerinde ağlayan 3-5 kişiden birisi olarak ertesi gün neler olacağını iyi biliyorduk.

O günün şartlarında birçok kraldan çok kralcı, belediye çalışanı arkadaşlarımızın bir kısmını işten çıkarttı, bir kısmını işi bırakmaya zorladı, bir kısmını da olmadık baskılarla yıldırmaya çalıştı.

İşte sadece bu nedenle bile kendimi değil evine ekmek götüren onlarca yüzlerce çalışanı da düşünerek omzumuzda daha da fazla yük taşıyorum.

Çalışma arkadaşlarımız, Meclis üyelerimiz, örgüt yöneticilerimiz, örgütümüzün her kademesinde görev yapan kadınlarımız ve gençlerimiz ile birlikte yeni bir rekora daha imza atacağımız inancıyla son kez talip olduğumuz Burdur Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurumu bugün teslim ediyorum.

Bu seçim döneminde İl ve ilçelerimizde Belediye Başkanlığı, Belediye ve İl Genel Meclis üyeliği adaylığı için başvuran tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Sonunda kazanan elbette partimiz elbette Burdur’umuz olacaktır. Hiç aklımıza bile getirmek istemediğimiz kaybetmeye hiç kimsenin tahammülü olmadığı bilinciyle görev ve yetki sorumluluğu taşıyan tüm arkadaşlarımın dikkatli bilinçli ve sağduyulu olmasını yürekten arzuluyorum.

Nasıl ki 2014’te ve 2019’da tek vücut olarak kazandıysak 2024’te de bir olacağız birlik olacağız ve kaybetmeyeceğiz.

Biz kazanacağız, Burdur kazanacak gençler, yaşlılar, engelliler, dar gelirliler, emekçiler, emekliler kısacası kendisini Burdur’da mutlu hisseden tüm bireyler kazanacak.

Kadim kentimin Gadın Burdurluları

Yolumuz açık olsun,

Yolumuz aydınlık olsun

Yolumuz Atatürk’ün yolu olsun

Yolumuz Cumhuriyet olsun Cumhuriyet Halk Partisi olsun Partimiz olsun

Hepinize esenlikler diliyorum katılımınızdan ötürü sonsuz şükranlarımı sunuyor

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ercengiz'den Anneler Günü Matinesi Hediyesi!
Bölgesel

Ercengiz'den Anneler Günü Matinesi Hediyesi!

Burdur Belediyesi, Anneler Günü'ne özel bir matinesi düzenliyor. 12 Mayıs Pazar günü saat 14:00'da Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu'nda gerçekleşecek matinesiye tüm anneler davetlidir.

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz'den Örgütlere Övgü Dolu Teşekkür!
Bölgesel

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz'den Örgütlere Övgü Dolu Teşekkür!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bugün gerçekleşen ziyarette örgütlerin ve kurumların katkılarına dikkat çekerek teşekkürlerini iletti.

9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı Burdur'u Buluşturuyor: Başkan Ercengiz'den Teşekkür
Bölgesel

9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı Burdur'u Buluşturuyor: Başkan Ercengiz'den Teşekkür

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bu yıl 9.düzenledikleri Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın tüm paydaşlara katkı sağlayacağına inandığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti ve fuarın Burdur için hayırlı olmasını diledi.

AVOYA Maden Suyu Burdur'a Katkı Sağlıyor! Başkan Ercengiz'e ziyaret
Bölgesel

AVOYA Maden Suyu Burdur'a Katkı Sağlıyor! Başkan Ercengiz'e ziyaret

AVOYA Maden Suyu içecek fabrikası yöneticileri Genel Müdürü Özgür Çoban ve Mali İşler müdürü Rıdvan Önder Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret etti.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz: Yaşasın 1 Mayıs
Bölgesel

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz: Yaşasın 1 Mayıs

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Ercengiz'e , Parti Meclisi Üyeleri ve İl Örgütün'den ziyaret
Bölgesel

Başkan Ercengiz'e , Parti Meclisi Üyeleri ve İl Örgütün'den ziyaret

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, b Parti Meclisi'nin en genç üyelerinden Canan Taşer ve Isparta Örgütü'nün değerli üyelerine nazik ziyaretleri için onlara teşekkür etti.