Antalya / Alanya

ALKÜ’de, ’İtina ile Yaşamak" konferansı

ALKÜ’de, ’İtina ile Yaşamak" konferansı

ALKÜ’de, ’İtina ile Yaşamak" konferansı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) “İnsan, Toplum ve Medeniyet” temasında “İtina ile Yaşamak” adlı konferans düzenlendi.
ALKÜ’de, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Dinç tarafından “İtina ile Yaşamak” konulu konferans düzenlendi.
Konferans öncesi ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Songül Kalyoncu, Dr. Mehmet Dinç, TÜGVA Antalya İl Temsilcisi İbrahim Dağlı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Rektör Kalan, çok değerli bir isimi ALKÜ’de öğrenciler ile bir araya getirmekten büyük mutluluk duyduğu ifade ederek,
“Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sunacak birçok etkinliği üniversitemizde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Dr. Mehmet Dinç’te öğrencilerimizin ufkunu açacak bilgiler veriyor” dedi.
Ardından, Rektör Kalan konuklarıyla birlikte Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe katılım gösterdi.

"İnsanın özünde güvenmek var"
Etkinlikte, öğrencilere altın değerinde tavsiyelerde bulunan Dr. Mehmet Dinç, zihnini muhafaza etmeyen insanların psikolojik olarak sağlıklı kalmasının mümkün olmayacağını kaydetti.
Dinç, “Nasıl şehirlerin surlara ihtiyacı varsa insanların da kendilerini muhafaza etmek için surlara ihtiyacı var. Diğer türlü ruh sağlığı anlamında inanılmaz tehditler yaşıyoruz. Bir haber kültürü gelişti. Nerede kötü bir şey varsa toplayıp zihnimize atıyor. Bir süre sonra bizim insana, güzelliğe, doğruluğa olan inancımız kaybolmaya başlıyor. Kimse kimseye güvenemez oluyor. İnsanın özünde güvenmek var. M.Ö. 3’üncü yüzyılda Cicero’nun söylediği bir söz var. ‘Bir insan devamlı olarak insana uygun olmayan sözlere, davranışlara, olaylara maruz kalırsa en kalbi hassas olanlar bile o hassasiyetleri kaybederler’ ifadelerini kullandı.
Etkinliğin ardından Dr. Mehmet Dinç’e, Rektör Kalan tarafından Alaiye’den Alanya’ya adlı kitap hediye edildi.
Konferansın ardından ise Kestel Yerleşkesi Amfitiyatro’da ALKÜ Rock Topluluğu tarafından öğrencilere konser verildi, karaoke etkinliği düzenlendi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

ALKÜ Hemşirelik Öğrencilerine Enfeksiyon Kontrol Eğitimi!
Sağlık

ALKÜ Hemşirelik Öğrencilerine Enfeksiyon Kontrol Eğitimi!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde klinik uygulama eğitimi alan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) Hemşirelik bölümü 1. sınıf öğrencilerine 'sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyon ve korunma yolları' anlatıldı.

ALKÜ Rektörü Türkdoğan'dan Afrika'da Erasmus iş birliği açıklaması!
Bölgesel

ALKÜ Rektörü Türkdoğan'dan Afrika'da Erasmus iş birliği açıklaması!

Türkiye Ulusal Ajansının davetlisi olarak Fas'ta düzenlenen Erasmus ICM programına katılan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, "Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin bu projelerden en iyi şekilde faydalanmasın ülkemizin daha fazla gelişmesi açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Anneanne, kardeşleri ve torunu hep birlikte üniversitedeler
Etkinlik

Anneanne, kardeşleri ve torunu hep birlikte üniversitedeler

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesindeki Tazelenme Üniversitesi biriminde eğitim alan 66 yaşındaki Seher Aşçı ile eğitim fakültesi müzik eğitimi bölümündeki 18 yaşındaki torunu İpek Simay Yıldız aynı üniversitede eğitim alıyor. Anneanne torun ders aralarında beraber vakit geçirirken, Seher Aşçı ayrıca iki kardeşiyle birlikte aynı sınıfta eğitim görüyor.

ALKÜ milli sporcudan Türkiye rekoru
Spor

ALKÜ milli sporcudan Türkiye rekoru

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi milli atlet Salih Korkmaz, 5 bin metre büyük erkekler yürüyüş branşında yeni bir rekora imza attı. Devamı haberimizde..

Mevlüt Çavuşoğlu: “ALKÜ’ye desteklerimiz devam edecek”
Yaşam

Mevlüt Çavuşoğlu: “ALKÜ’ye desteklerimiz devam edecek”

Önceki dönem Dışişleri Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Devamı haberimizde..

Alanya'da anne adayları sertifika dağıtımı
Yaşam

Alanya'da anne adayları sertifika dağıtımı

Antalya'nın Alanya ilçesinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen Gebe Okulu’nda anne adaylarına 4 hafta süren eğitimin sonunda sertifika verildi. Devamı haberimizde..