34. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri 31 Ağustos’ta
Korkuteli Belediyesi, geçen yıl 72 başpehlivan ve 1050 pehlivanın katılımıyla gerçekleştirilen 33. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ardından, bu yıl 34.’sünü 31 Ağustos 2025 Pazar günü düzenleyecek.
Belediye Başkanı Saniye Caran, davet ziyaretleri kapsamında ;Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu ve 6. Bölge Birliği ESKKK Başkanı Ahmet Tural’a davetiyelerini iletti.
Başkan Caran, ilçenin en büyük kültürel değerlerinden biri olan güreşleri bu yıl da şenlik havasında gerçekleştireceklerini belirterek, “Kültürel mirasımıza sahip çıkıp en iyisini sunmak için çalışıyoruz” dedi.
Etkinlikler; 27 Ağustos’ta sünnet şöleni, Yörük göçü ve keşkek dövme ile başlayacak; 29 Ağustos’ta Melek Mosso, 30 Ağustos’ta Cengiz Kurtoğlu konserleriyle devam edecek, 31 Ağustos’ta ise yağlı güreşlerle sona erecek.








Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)