Amasya'nın ortasından geçen Yeşilırmak Nehri'nde toplu balık ölümleri yaşandı. Ölümlere ilişkin inceleme başlatıldı. Balıkların tüketilmemesi yönünde uyarılar yapıldı.
Yeşilırmak'ın Tersakan Çayı ile birleştiği noktada görülen balık ölümleri üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri inceleme başlatarak su ve balıklardan numune aldı.
"Yeşilırmak çok kirli”
Ölü ve baygın balıkların kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini belirten Veteriner Hekim Abdulhamit Çelik, “Solungaçların rengi bize balık hastalıklarının şifrelerini verir. Yeşilırmak'taki balıkların solungaçları koyu kahverengi ve siyaha yakın renktedir. Yeşilırmak'taki balıklar zor şartlarda ve ölmenin kıyısında yaşıyor. Çünkü Yeşilırmak çok kirli” dedi.
“Bilinçsiz tarım uygulamaları da kirliliği artırıyor”
Evsel ve endüstriyel atıkların yanı sıra bu dönemdeki bilinçsiz tarım uygulamalarının da kirliliği artırdığına değinen Çelik, “Bu döneme özel kirlilik bilinçsiz tarım, gübreleme uygulamalarıdır. Bunlar yüzeysel ve yer altı sularıyla birlikte Yeşilırmak'a akıyor. Aynı zamanda su debisi de düşük olduğu için çok konsantre bir kirlilikle karşı karşıyayız” diye konuştu.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)