Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı iş birliğinde kentte faaliyet gösteren 146 amatör spor kulübüne toplam 10 milyon TL değerinde spor malzemesi desteği verildi.
Muhammed Ali Clay Spor Salonu'nda düzenlenen malzeme dağıtım törenine, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Spor Toto Teşkilatı Başkan Müşaviri Ömer Aksoy, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, TFF Bölge Müdürü Işılay Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, ASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, daire başkanları ve amatör spor kulüpleri temsilcileri katıldı.
Amatör sporlara verilen desteğin sadece malzeme yardımı ile sınırlı kalmayacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, gençlere yönelik yatırımların kararlılıkla süreceğini belirtti. Başkan Er, "Deprem sonrası yaralarımızı sararken bir yandan da şehrimizi normalleştirmek adına çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Belediyeciliğin sadece altyapı ve inşaattan ibaret olmadığını biliyoruz. Spor alanındaki yatırımlarımızı da çok önemsiyoruz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve daha iyiye yönlendirmek için Amatör Evi başta olmak üzere yeni spor tesisleri inşa ediyoruz" dedi.
Başkan Er ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın Malatya'ya pozitif ayrımcılık gösterdiğini ifade ederek, teşekkürlerini iletti.
"Amatör evini Malatya'ya kazandırıyoruz"
Kent genelinde yeni spor salonları, halı sahalar ve gençlik merkezlerinin yapımının sürdüğünü belirten Başkan Er, "Amatör spor kulüplerimize sadece malzeme değil, her alanda destek olmaya devam edeceğiz. Futbol dahil tüm branşlarda sporcularımızın yanında olacağız. Gençlerimizi kazanmanın yolu tesisleşmeden geçiyor" şeklinde konuştu.
"Türk sporuna hizmet etmekten gurur duyuyoruz"
Törende konuşan Spor Toto Teşkilatı Başkan Müşaviri Ömer Aksoy ise, teşkilatın ana amacının Türk sporuna hizmet etmek olduğunu belirterek, "Spor Toto olarak elimizdeki sınırlı bütçeyi adil şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyemizin amatör spora verdiği katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
"Böylesine kapsamlı bir desteği ilk kez alıyoruz"
Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Seyfullah Özdemir de törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in göreve geldiği günden bu yana amatör spora önemli katkılar sunduğunu ifade ederek, "Antrenörlerimiz iyi bilir, belediyelerden zaman zaman destek alırdık ancak böylesine kapsamlı bir desteği ilk kez alıyoruz. Ayrıca ulaşım konusunda da MOTAŞ ile yapılan düzenleme sayesinde sporcularımız antrenmanlarına daha kolay ulaşabilecek" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından 146 amatör spor kulübüne, toplam 10 milyon TL değerindeki spor malzemeleri teslim edildi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)