Başkan Sönmez: “İYİ Parti’nin T.C. önergesini bakın kimler kabul etmedi?”

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, İYİ Parti’nin T.C. önergesini kimlerin kabul etmediğine dair yazılı açıklamada bulundu.

Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, İYİ Parti’nin tabelalara T.C. ibaresinin yeniden getirilmesine ilişkin verdiği önergenin AK Parti’nin ret, MHP ve HDP’nin çekimser oylarıyla kabul edilmediğini söyledi.

İYİ Parti’nin tabelalara T.C. ibaresinin yeniden getirilmesine ilişkin verdiği önerge AK Parti’nin ret, MHP ve HDP’nin çekimser oylarıyla kabul edilmedi. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresinin yeniden getirilmesine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) önerge verdi.

T.C. ibaresinin tabelalara yeniden getirilmesi talebine dair konuşan İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, ‘Hangi kamu kurum ve kuruluşlarının adlarından ve hangi kamu iktisadi teşebbüslerin adlarından Türkiye Cumhuriyeti İbaresinin kaldırıldığını sorup, bu ibarenin ne amaçla kaldırıldığı ve talimatlarının kimler tarafından verildiğinin tespit edilmesi gerektiğini’ söyledi.

İlçe Başkanı Sönmez,” Lafa geldi mi milliyetçiyim diyenler ve her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım diyenler, bölücü terör örgütünün siyasi ayağıyla birlikte hareket ederek T.C. ibaresinin eklenmesini istememişlerdir. İYİ Parti’nin verdiği bu önergeye karşı gelenler, Türkiye Cumhuriyeti ifadesinden neden rahatsız olmaktadır? Bölücü terör örgütü gibi çekimser kalanların milliyetçiliği işte şimdi sorgulanmalıdır. HDP ile bir arada olanlar bu önergeyle de belli olmuştur. Tüm gerçekleri kamuoyunun gözlerinin önüne seriyoruz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti, TBMM’ye T.C ibaresinin geri getirilmesini için araştırma önergesi verdi. CHP’nin ‘Evet’ dediği önerge AK Parti’nin ret, MHP ve HDP’nin çekimser oylarıyla reddedildi.

iyi parti bucak ilçe başkanısafa sönmezTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.